|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Hak asx 1.6 |
Autor |
Wiadomość |
Cornelson
Nowy Forumowicz
Auto: ASX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-01-2023, 19:12 Hak asx 1.6
|
|
|
Hej. Próbowałem użyć lupy ale ic nie znalazłem. Muszę zamontować hak dfo jednego z dwóch aut ajakie mamy. Jednbymz nich jest AS 1.6. Jakieś sugestie co wybrać? Jaki jest orintacyjny koszt przy instalacji 13 pin? |
|
|
|
 |
Laknat
Forumowicz
Auto: ASM MY17
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 13 razy Dołączył: 27 Lis 2018 Posty: 429 Skąd: Polska
|
Wysłany: 29-01-2023, 19:40
|
|
|
Hej. Ja właśnie niedawno montowałem (pod koniec 2022 roku, przełom październik/listopad) hak do swojego ASX, 1,6 117 KM. Ostatecznie zdecydowałem się na montaż w ASO. za hak w wersji tańszej, czyli niedemontowalny 13 pin zapłaciłem 3313 zł (900 za założenie, reszta za hak i wiązkę). Różnica miedzy innym serwisem a ASO była rzędu 500 zł, dlatego pomyślałem, że zrobię w ASO z gwarancją a przede wszystkim z pewnością, że mi nie będą mrugały kontrolki na desce rozdzielczej, bo ktoś coś tam pomylił przy montażu. Z haka jeszcze nie skorzystałem, ale samą usługę oceniam bardzo pozytywnie. Wcześniej już miałem przeróbki w elektryce auta, i właśnie w wiązce haka co jest ukryta w bagażniku (dorabiałem gniazdko 12V w bagażniku) i wszystko mi elegancko poprostowali, tak że mam i gniazdko i hak. Zaletą w ASO jest to, że dostajesz wiązkę, którą się wpina we wtyczkę w bagażniku i taki moduł z bezpiecznikami co się montuje przy akumulatorze. Hak demontowalny był o około 400 zł droższy. |
|
|
|
 |
|
|