Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[3.2 DID] Mała prędkość max niskie V max
Autor Wiadomość
FareonX 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero 3.2 DiD Long 2002
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 20-09-2021, 08:23   [3.2 DID] Mała prędkość max niskie V max

Problem polega na tym że od jakiegoś czasu prędkość którą mogę max. wycisnąć to 120 km/h mogę dusić go ile wlezie dalej ale więcej to ze z górki. Problem pojawił się już dawno ale za nimi się nim zająłem nastąpiło pęknięcie tłoka i oczywiście remont całego silnika czyli 1 tłok, głowica, pierścienie i rozrząd wszystko wymienione oraz oczywiście zregenerowane wtryski i podniesiony intercooler z dołu na wysokość chłodnicy.

Ogólnie obniżenie tej prędkości wystąpiło przed remontem silnika i po remoncie dalej się utrzymuje a nie chciał bym żeby to ono było jego przyczyną bo grube koszty.

Pojazd jest offroad więc opony mt, lift 2', stalowe zderzaki, snorkl itp ... ale nie sądzę żeby to aż tak obniżyło prędkość :?:

Podjechałem do ASO na badanie komputerem i jakąś diagnozę, wyszły błąd EGR i czujnika pompy wtryskowej. Czy usterka tych elementów może dawać takie objawy?

Czujnik już zamówiony u Zbyszka a egr jeszcze raz do czyszczenia pójdzie bo kilka miesięcy temu był czyszczony i nie wiem co poszło by nie tak.

Odpowiedz do tematu