|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Gasnący silnik i szarpanie na niskich obrotach |
Autor |
Wiadomość |
Grzesiek_o
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0 DiD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-08-2022, 22:33 Gasnący silnik i szarpanie na niskich obrotach
|
|
|
Witam Was po dłuższej przerwie.
Mam obawy (a może już problem) z moim silnikiem. Chodzi o to że silnik gaśnie, gdy hamuję (w końcowej fazie - gdy auto ma już 5-10 km/h). Ostatnio zgasł mi przed bramą. Wesoło nie było, ale zahamowałem. Zjawisko jest nieregularne - jednego dnia wystąpi 3 razy, a potem tydzień spokoju.
Drugim objawem jest szarpanie silnika podczas jednostannej jazdy przy 1000-1250 obr. (np.w korku). Przy wyższych obrotach zjawisko znika.
Silnik - 2.0 DiD ma 300 tys. km. Wtryski regenerowałem mając 280 tys. Turbo nie robione.
Może znacie jakiegoś mądrego człowieka od Diesli w rejonie Łodzi, bo ci których znam jak słyszą, że japończyk to mówią nie!
Pozdrawiam Grzesiek |
|
|
|
 |
konradkry
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander II
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-08-2022, 21:54
|
|
|
Przecież to diesel że stajni vw wiec w czym problem.
Trzeba trochę go pologowac zobaczyć czy nie puszcza egr.
Potem albo go naprawić albo zaślepić.
Ale bez podpiecia i zobaczenia cyferek w poszczególnych blokach to takie wróżenie z fusów |
|
|
|
 |
|
|