|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Dziwny problem z odpaleniem-kluczyk, alarm? |
Autor |
Wiadomość |
Luty.Robert
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-03-2023, 15:17 Dziwny problem z odpaleniem-kluczyk, alarm?
|
|
|
Cześć. Miałem dzisiaj taką dziwną sytuację. Podjechałem na chwilkę pod sklep, wyłączyłem auto ale nie zamykałem. Rodzina została w samochodzie. Po pięciu minutach wsiadam, chcę odpalić, kluczyk się przekręca i gaśnie (tak dwa razy, kluczyk był pod papierami). Wyszedłem z auta go zamknąłem po czym odpalił normalnie i pojechaliśmy dalej. Wyglądało to tak jakby go coś przyblokowało. Potem kilka razy w domu sprawdzałem czy odpala i wszystko działa ok.
Samochód Mitsubishi Outlander 2010 rocznik. Ktoś może coś podpowiedzieć? Pierwsze co mi przyszło do głowy to coś z kluczykiem?
[ Dodano: 01-03-2023, 16:01 ]
I do tego dodam jeszcze jedno. Ostatnio tankowałem tak na przejechania (mało). Wczoraj zatankowałem do pełna. To jest Diesel. Czy coś się tam nie zapowietrzyło? Czytałem, że mogą być takie objawy. |
|
|
|
 |
Marvw
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0DID
|
Wysłany: 01-03-2023, 19:16
|
|
|
Tak to normalne jeśli masz system bezkluczykowy, i opuścisz auto zostawiając stacyjkę aby np.radio grało.
Wtedy po powrocie trzeba cofnąć stacyjkę na zero i dopiero odpalić, przynajmniej ja tak mam
Inaczej gaśnie jak u ciebie |
|
|
|
 |
Luty.Robert
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander
|
Wysłany: 09-03-2023, 12:01
|
|
|
Marvw napisał/a: | Tak to normalne jeśli masz system bezkluczykowy, i opuścisz auto zostawiając stacyjkę aby np.radio grało.
Wtedy po powrocie trzeba cofnąć stacyjkę na zero i dopiero odpalić, przynajmniej ja tak mam
Inaczej gaśnie jak u ciebie |
Dzięki za info. Ja byłem zaskoczony bo zdarzyło mi się to pierwszy raz. Mam system bezkluczykowy. |
|
|
|
 |
|
|