Przypominanie o przeglądzie okresowym / wyświetlacz |
Autor |
Wiadomość |
lukjaw
Forumowicz
Auto: ASX 1.6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-05-2012, 18:08 Przypominanie o przeglądzie okresowym / wyświetlacz
|
|
|
Witam, coś nieumyślnie kliknąłem w ustawieniach i wskoczył mi limit 24 miesiące / 40.000 z 12 miesięcy / 20.000 , jest możliwość przywrócić ustawienie serwisowe we własnym zakresie? Wszelkie moje próby nic nie dają, trzeba z tym podjechać do salonu? (reset ustawień też nic nie daje niestety). |
|
|
|
 |
DJ Fazi
Mitsumaniak Fan bulwarówek

Auto: był Outlander 2.0 DI-D
Pomógł: 4 razy Dołączył: 15 Lis 2010 Posty: 439 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 06-05-2012, 21:37
|
|
|
Ja miałem to samo, w serwisie zrobią Ci to za 150 zł. Lepiej poczekać do przeglądu. Można samemu wyłączyć Periodic Inspection i skasować licznik, ale o tym szerzej w dziale Outlandera. |
_________________ glonojad rulezz |
|
|
|
 |
waciak
Forumowicz
Auto: ASX, 1,6 benzyna, invite
|
Wysłany: 07-05-2012, 19:49
|
|
|
ja też miałem to samo, wydaję mi się, że to może być jakiś błąd w oprogramowaniu, ale dałem sobie spokój z ustawianiem, wpisałem przypomnienie w komórce i gmail:-) |
_________________ Lepsze jest wrogiem dobrego:-) |
|
|
|
 |
siekieramotyka
Nowy Forumowicz
Auto: ASX 2013
|
Wysłany: 16-02-2013, 14:30
|
|
|
Mnie też się to udało zmienić ale znalazłem jak powrócić do pierwotnych ustawień.
Musicie wejść do auta i nie wkładając kluczyka nacisnąć guzik info aż pojawi się okres przeglądu.
Naciskacie guzik info na 1-3 sekundy aż zacznie migać kluczyk.
Od razu po tym naciskacie ten sam guzik na 1-3 sekundy 3 razy z rzędu (naciskamy na 3 sekundy i puszczamy i tak 3 razy)
Zacznie migać wybrany okres przeglądu i od razu trzeba nacisnąć ten sam guzik 3 razy szybko.
Macie teraz wszystkie opcje wraz z wyłączeniem tego całkowicie.
Wybrać trzeba odpowiednią długość do przeglądu i wszystko jest jak dawniej, można też wybrać off i wyłączyć to całkowicie.
Nie wiem tylko co jest w tym menu w opcjach bo już tam nie wchodziłem. |
_________________ STOP światłom w dzień w samochodach ! |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 16-02-2013, 14:53
|
|
|
siekieramotyka napisał/a: | Mnie też się to udało zmienić ale znalazłem jak powrócić do pierwotnych ustawień.
Musicie wejść do auta i nie wkładając kluczyka nacisnąć guzik info aż pojawi się okres przeglądu.
Od razu po tym naciskacie ten sam guzik na 1-3 sekundy 3 razy z rzędu (naciskamy na 3 sekundy i puszczamy i tak 3 razy)
Zacznie migać wybrany okres przeglądu i od razu trzeba nacisnąć ten sam guzik 3 razy szybko.
Wybrać trzeba odpowiednią długość do przeglądu i wszystko jest jak dawniej, można też wybrać off i wyłączyć to całkowicie.
Nie wiem tylko co jest w tym menu w opcjach bo już tam nie wchodziłem. | No Ameryki to ty Panie nie odkryles |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
siekieramotyka
Nowy Forumowicz
Auto: ASX 2013
|
Wysłany: 16-02-2013, 15:14
|
|
|
mitsu00 napisał/a: | No Ameryki to ty Panie nie odkryles |
Pewno nie, nie ma jednak tej informacji w dziale ASX więc jak ktoś będzie szukał to od razu znajdzie i problem rozwiąże. |
_________________ STOP światłom w dzień w samochodach ! |
|
|
|
 |
wiesio-w2
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer Sportback1.5
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 09-11-2013, 01:11
|
|
|
U mnie bylo przypomnienie i go nie ma teraz ktos wie jak to wlaczyc teraz?? |
|
|
|
 |
Baggio
Nowy Forumowicz
Auto: ASX 1.6 benzyna
|
Wysłany: 12-04-2014, 21:56
|
|
|
wiesio-w2 napisał/a: | U mnie bylo przypomnienie i go nie ma teraz ktos wie jak to wlaczyc teraz?? |
siekieramotyka opisał jak to się robi.
Włączanie i wyłączanie tej informacji oraz zmiana okresu ważności kolejnego przeglądu |
|
|
|
 |
viajeros
Nowy Forumowicz viajeros
Auto: ASX
|
Wysłany: 23-09-2015, 00:50
|
|
|
siekieramotyka napisał/a: | Mnie też się to udało zmienić ale znalazłem jak powrócić do pierwotnych ustawień.
Nie wiem tylko co jest w tym menu w opcjach bo już tam nie wchodziłem. |
Dzisiaj przywróciliśmy tym sposobem ustawienia, które były zanim nie zaczęliśmy się bawić przyciskiem INFO . Bardzo dzięki dla kolegi za tę instrukcję! Dodam, że po każdym 3sek. przytrzymaniu przycisku następuje sygnał dźwiękowy. Ważne, gdyż jak nie "pipnie" to trzeba zaczynać sekwencję od nowa.
Na wyświetlaczu pojawiają się różne info na temat wybranych opcji: JAP1,JAP2 cośtam/cośtam aż w końcu pojawią się EU10, EU11 i EU12. My ustawiliśmy EU12 czyli 20.000km/12m-cy. |
|
|
|
 |
Jacek43
Nowy Forumowicz
Auto: ASX
Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Lip 2015 Posty: 15 Skąd: Zawiercie
|
Wysłany: 08-10-2015, 09:53
|
|
|
Ja w komputerze mam tylko eu 10 11 i 20 co robi 30500 km i 14 miesięcy opcji 12 nie ma |
|
|
|
 |
Maciek111
Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX
|
Wysłany: 30-01-2016, 17:17
|
|
|
Koniec problemów z kasowaniem inspekcji w Miśkach. Już Mega Max zyskał te funkcje, a i zapewne inne po aktualizacji będą miały. |
|
|
|
 |
MiroG
Nowy Forumowicz
Auto: ASX 1.8 DI-D 150KM
|
Wysłany: 08-08-2016, 20:05
|
|
|
Dzięki informacjom na forum udało mi się zresetować ilość km do następnej wymiany oleju, ale za nic nie mogę zmienić czasu do wymiany oleju.
Czy jest jakiś patent na ręczne (z pominięciem podpinki pod komputer) zresetowanie okresu do kolejnej wymiany? |
|
|
|
 |
DJ Fazi
Mitsumaniak Fan bulwarówek

Auto: był Outlander 2.0 DI-D
Pomógł: 4 razy Dołączył: 15 Lis 2010 Posty: 439 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 09-08-2016, 20:19
|
|
|
Nie ma, jak zacznie dzwonić to znowu to samo. Po kilku razach i tak będziesz musiał zajechać do ASO. |
_________________ glonojad rulezz |
|
|
|
 |
MiroG
Nowy Forumowicz
Auto: ASX 1.8 DI-D 150KM
|
Wysłany: 16-08-2016, 12:43
|
|
|
A czy ustawienie inspekcji na "off" rozwiązuje temat jakichkolwiek przypomnień? |
|
|
|
 |
vavoom
Forumowicz
Auto: ex-ASX
Pomógł: 2 razy Dołączył: 26 Cze 2011 Posty: 357 Skąd: Rzeszów
|
|
|