Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Outlander PHEV nie można uruchomić
Autor Wiadomość
zykfryt4 
Nowy Forumowicz
Adam

Auto: Outlander PHEV
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-05-2023, 22:06   Outlander PHEV nie można uruchomić

Outlander PHEV po nocy nie można uruchomić, wyświetla błędy o hamulcu postojowym i nie idzie włączyć żadnej pozycji do jazdy. Samochód sam przełącza na (N) i nie można zmienić położenia skrzyni biegów, ale mimo że pokazuje (N) auto jest zablokowane jak w pozycji (P). Kody błędów aktywnych to U109E-El.ham.post.-przekr.czas CAN i U1175-El.ham.post.-brak odp. LIN slave. Błędy zachowane to C1531, B210A, C1776 Bardzo przepraszam jeśli źle dobrałem dział.

nemmooo 
Mitsumaniak

Auto: Outlander PHEV
Wysłany: 16-05-2023, 23:52   

A jak z aku 12V? U mnie jak umierał waliło różnymi błędami. Jesteś w stanie wymusić start silnika splinowego?

W przypadku słabego aku auto robiło choinkę świecąc różnymi kontrolkami, następnie zostawiało kilka błędów, podczas prób przełączania pokazywało błędy i nie reagowało na przesunięcie dźwigni. Przy próbie uruchomienia silnika spalinowego gasło i ekran się restartował.
Ostatnio zmieniony przez nemmooo 17-05-2023, 00:00, w całości zmieniany 1 raz  

Rander 
Forumowicz

Auto: Outlander III PHEV
Wysłany: 16-05-2023, 23:58   

nemmooo napisał/a:
A jak z aku 12V? U mnie jak umierał waliło różnymi błędami. Jesteś w stanie wymusić start silnika splinowego?

Jeszcze podpowiedź:
w wersji pierwszej PHEV-a start silnika spalinowego wymusza się trzymając wciśnięty przycisk "Charge" przez kilka (kilkanaście?) sekund.

Adam.

mohinder 
Forumowicz

Auto: Outlander PHEV 2016r
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 17-05-2023, 09:35   

Udao Ci się uruchomić? Ja jak na razie miałem tylko jeden raz problem z uruchomieniem. Zaczęło się od tego że tradycyjnie chciałem z pilota otworzyc auto a tu kicha. Jak otworzyłem kluczykiem to okazało sie właśnie że akumulator ma nicałe 7V i i przez to auto robiło dziwne rzeczy jak na przykład wycieraczki sie czasami włączały i mimo zmiany położenia dźwigni wycieraczek nic sie nie zmienialo. Pomogło podłączenie 12V z innego akumulatora do masy samochodu i dedykowanego miejsca w skrzynce przekaźników pod maską. Od tego czasu wożę w aucie powerbank z mozliwością rozuruchu silnika (taki który ma kable rozruchowe) ale na szczęście nie był jak na razie potrzebny. Akumulator naładował się i działa.

Odpowiedz do tematu