|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Outlander Phev 2.0 brak mocy |
Autor |
Wiadomość |
fredfm
Forumowicz
Auto: Galant 2,5 V6 98r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Lis 2010 Posty: 181 Skąd: Grybów
|
Wysłany: 09-01-2024, 21:47 Outlander Phev 2.0 brak mocy
|
|
|
Witam wszystkich. Od miesiąca jestem posiadaczem Outlandera PHEV z 2015roku. Samochód przywiozłem osobiście z Niemiec. Od kupna zrobiłem ok 2000km, przed ten czas auto zachowywało się wzorowo. Przy zimowych temperaturach zasięg elektryczny wynosił ok 26-30km. Wszystko było super do dzisiaj.
W drodze z pracy przy akumulatorze na poziomie ok 70% (wskaźnik) auto straciło moc, jechało z prędkością ok 10 km/h.. Doejchalem do domu, po godzinie przejechałem ok. 500 m bez najmniejszego problemu. Wróciłem do domu i po kolejnej godzinie musiałem jechać jeszcze raz w miejsce oddalone o 3km od domu. Po przejechaniu 2km powrócił brak mocy, auto pod górkę jechało ok 5km/h. Wyłączenie, odczekanie chwili i ponowne włączenie pozwalało na przejechanie jakichś 100m i tak do powrotu do garażu. W jednym momencie wyświetlił się komunikat "Propulsion power od reduced". Temperatura na zewnątrz ok -19* i poziom akumulatora na wyświetlaczu ok 50%. Silnik spalinowy jeżeli się załączał to na kilka sekund i się wyłączał...
Czy ktoś się spotkał z taką sytuacją? |
|
|
|
 |
|
|