|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
| Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
|
[II 2.4 MIVEC] Wymiana zbiornika paliwa |
| Autor |
Wiadomość |
yaso007
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander II 2.4
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: Wczoraj 12:58 [II 2.4 MIVEC] Wymiana zbiornika paliwa
|
|
|
| Nie znalazłem, więc piszę nowy. Outlander 2, ściągnięty z USA, napęd na jedną ośkę, 2.4 benzyna. Zgnił zbiornik paliwa. Dokładnie takiego jak trzeba nie udało mi się znaleźć. Znalazłem prawie taki - różnica - dwie małe rurki obok wlewu. Mechanik stwierdził że może odpowietrzenie. No to montujemy, innej opcji i tak nie było. Niestety to nie było odpowietrzenie. Układ kontroli emisji par paliwa (EVAP).Kochana proekologia. Oczywiście wyskakuje check i Kod błędu P0442. Może ktoś już przerabiał taki temat i ma pomysł, jak z tego wybrnąć bez demontażu zbiornika i innych dziwnych a kosztownych manewrów? Może zaślepić te dwie rurki co nie ma gdzie ich podpiąć? Bo system wykazuje wykrycie małej nieszczelności w układzie kontroli emisji par paliwa. No bo rurki wiszą sobie luźno... |
|
|
|
 |
|
|
|