|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zaparowany reflektor |
Autor |
Wiadomość |
Pacyko [Usunięty]
|
Wysłany: 04-06-2007, 10:10 Zaparowany reflektor
|
|
|
Witam,
Zastanawiam się czy mozna coś zrobić z zaparowanym reflektorem (Gal 2003 ver USA, przód europa 99) - brakowało mi z tynej części reflektora tej gumowej osłony i do środka dostala sie woda ... reflekrot jest zaparowany. Teraz lampa jest juz kompletna i ma osłonkę, ale co z tego skoro sama lampa jest jak patrzyłem sklejona i nie bardzo moge ja osuszyć. ma ktos jakies pomysły ??
Pozdrawiam,
Tomek |
|
|
|
 |
WeinMaster
Mitsumaniak

Auto: Galant 1.8TD '92 r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-06-2007, 15:55
|
|
|
Em, u mnie był przeciwmgielny zaparowany. Gdzieś na łaczeniu plastyku ze szkłem gumka padła i się zalał do połowy .
Ja zrobiłem to tak, ściągnąłem reflektor, wyciągnąłem żarówkę z takim pokrętłem.
Zrobiłem z kartonu taki jakby tunel i włożyłem to do środka tak by jedną połówką dziurki wchodziło powietrze a drugą wychodziło. Do tego "tunelu" podłączyłem suszarkę i... poszedłem po kawę ;]. Tylko trzeba uważać by suszarka sie nie przegrzała.
I w ten sposób wysuszyłem wsio, oczyściłem i na nowo skręciłem (po uszczelnieniu łączenia plastyku ze szkłem). Do dziś jest cool :]
Pozdrawiam |
_________________ [ Maniakalny Mitsumaniak ] |
|
|
|
 |
remkowsky [Usunięty]
|
Wysłany: 04-06-2007, 21:59
|
|
|
tak jak pisal przedmowca - wyjmij reflektor, ustaw otworami do gory i ogrzewaj zeby przyspieszyc odparowanie. susz dotąd az po ostudzeniu nic nie bedzie sie skraplalo. powinno byc git!! |
|
|
|
 |
|
|