Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
03-06-2007, 23:51
[CS6A 2.0] Lancer 2006 ES - wersja USA - czesci i zamienniki
Autor Wiadomość
jacek.zuk
[Usunięty]

Wysłany: 14-03-2007, 14:59   [CS6A 2.0] Lancer 2006 ES - wersja USA - czesci i zamienniki

Witam,

Juz niedlugo stane sie (mam nadzieje) szczesliwym posiadaczem Lancera ES z 2006. Teraz jestem na etapie szukania czesci:

- zderzak prawy przod + nadkole
- lampa prawy przod
- oslona zderzaka, grill (generalnie caly komplet plastikow z przodu)
- maska silnika
- radiator klimatyzacji
- pas przedni

VIN:JA3AJ26E96U
Rodzaj nadwozia: SEDAN 4DR
Silnik: 2.0L

Dodatkowe pytanie:
Oznaczenia czesci przeslane mi przez serwis w Polsce sa inne niz te, ktore znalazlem w katalogach internetowych sklepow (USA). Czesci wolalbym kupic na miejscu (rowniez uzywane) tylko nie jestem w stanie stwierdzic czy i ktore czesci od wersji europejskiej Lancera bede mogl wykorzystac w naprawie. Jezeli, ktos borykal sie z podobnymi problemami chetnie wyslucham wszelkich sugestii. Z gory dziekuje.
Ostatnio zmieniony przez akbi 05-07-2007, 12:23, w całości zmieniany 1 raz  

picasso
[Usunięty]

Wysłany: 06-04-2007, 00:30   

witam chłodnice klimy znajdziesz tu http://www.chlodnice.bydgoszcz.pl/index.php a pas na alegro ma jaki gostek http://allegro.pl/item180...oryginalne.html jesli chdzi o maske to pojawiły sie podróby ten gość ma http://allegro.pl/item180...del_czesci.html

Karwoś 
Mitsumaniak

Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-04-2007, 16:17   

Jeżeli masz taką możliwość to kup w USA Klocki hamulcowe :) w Polsce ich cena osiąga ponad 1500zł a w usa w salonie 62$ - najlpeiej kupić 2-3 komplety żeby potem nie było problemów - ja miałem i musiałem czekać 2tyg na przesyłkę a samochód czekał spokojnie w garażu.

A co do części to koniecznie trzeba sprawdzić czy maska i błotnik z europy pasuje do USA - całkiem możliwe że swiatła przednie są w usa troche bardziej wydłużone - pytanie bardziej do Dealera :)Lepiej się upewnić chyba że ma się możliwość zwrotu.

[ Dodano: 14-04-2007, 12:14 ]
Dzisiaj oglądałem Lancera 2.4 z 2004 - usa - miał założony zderzak i lampy przednie od wersji europejskiej - znaczy że pasuje - co prawda w temacie jest ten nowy lancer ale całkiem możliwe że części europejskie będą wyglądły i mocowały się identycznie.

Czas może na Space Stara dla żony?

jacek.zuk
[Usunięty]

Wysłany: 19-04-2007, 10:17   Aktualazacja

Dziekuje wszytskim za pomoc.
Nie wiem dlaczego nie dostalem zawiadomienia ze ktos odpowiada na moje posty...wiec zajrzalem tutaj dopiero dzisiaj.
Wiekszosci czesci juz zamowilem w USA - generalnie tanio. Pozostal mi pas przedni (radiator support) oraz maska silnika (hood).
Jezeli chodzi o pas przedni to polski serwis podeslal mi numer czesci, ktory wedlug amerykanow pasuje tylko do wersji 2005 (i paru wczesniejszych). Sam nie jestem w stanie tego ocenic kto klamie;) Chyba poczekam (samchod bedzie juz 30 kwietnia w porcie) i bede dopasowywyal - bo nikt nie chce mi dac gwarancji, ze sprzedewana czesc bedzie pasowac.

Pozdrawiam

Jacek

Karwoś 
Mitsumaniak

Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-04-2007, 08:51   

Gwarancji niestety nie będzie - teraz kompletuje pare rzeczy do Suzuki sX4 i kupuje jak leci - jak nie podpasują to sprzedam :) Ale mam nadzieje że podejdą.

Powodzenia.

Czas może na Space Stara dla żony?

Odpowiedz do tematu