Turbo ??? |
Autor |
Wiadomość |
wolgaster
Mitsumaniak

Auto: Carisma
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 01 Lis 2006 Posty: 276 Skąd: Jelenia Góra City
|
Wysłany: 25-05-2007, 23:32 Turbo ???
|
|
|
Widział ktoś taki patent ???
 |
|
 |
Geloo_Jedi [Usunięty]
|
Wysłany: 26-05-2007, 00:06
|
|
|
takiego kretynizmu to w życiu nie widziałem, brechta |
|
|
|
 |
szczepek76 [Usunięty]
|
Wysłany: 26-05-2007, 14:44
|
|
|
Ta i koles ma turbo na dolocie
I teraz wyciaga z 300kucy wiecej |
|
|
|
 |
major
Mitsumaniak Major

Auto: carisma 1.6, galant 2.5 V6
Pomógł: 8 razy Dołączył: 29 Wrz 2006 Posty: 678 Skąd: kalisz i wrocław
|
Wysłany: 26-05-2007, 14:52
|
|
|
pomysłowość ludzka nie zna garanic |
_________________ Moje autka:
Carisma GLX 1.6 1996 rok
Galant SPORT EDITION 2.5 V6 1998 |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 26-05-2007, 17:12
|
|
|
Wiecie co, ja bym się tak nie śmiał. Widziałem kiedyś podobny patent. To nie klasyczne turbo - to coś jest napędzane szybkoobrotowym elektrycznym silnikiem i daje doładowanie max +0.5 bara. Co w efekcie może dać 20-30 kucy więcej lub niezłą korektę krzywej momentu. Ja bym się nie śmiał bo kiedyś miałem okazję przejechać się Corsą z takim czymś. Identyczną jak moja. Niestety moją zostawiała daaaaleko w tyle. Może to durnie wygląda ale nie koniecznie może durnie działać... Po kablach które tam dochodzą wygląda mi to właśnie na taki patent |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
wolgaster
Mitsumaniak

Auto: Carisma
Pomógł: 3 razy Dołączył: 01 Lis 2006 Posty: 276 Skąd: Jelenia Góra City
|
Wysłany: 26-05-2007, 17:23
|
|
|
Właśnie zastanawia mnie ta masa kabli jakby było to czymś zasilane. Naturalnie wcięło akumulator a to pseudo turbo czy jak tam ta k... się nazywa jest w miejscu gdzie powinien być ale bateryjka jest pewnie gdzieś w bagażniku a kabelki ciągną się do niej. W każdy razie GDI turbo !!!! |
|
 |
Geloo_Jedi [Usunięty]
|
Wysłany: 30-05-2007, 22:55
|
|
|
saphire napisał/a: | Wiecie co, ja bym się tak nie śmiał. Widziałem kiedyś podobny patent. To nie klasyczne turbo - to coś jest napędzane szybkoobrotowym elektrycznym silnikiem i daje doładowanie max +0.5 bara. Co w efekcie może dać 20-30 kucy więcej lub niezłą korektę krzywej momentu. Ja bym się nie śmiał bo kiedyś miałem okazję przejechać się Corsą z takim czymś. Identyczną jak moja. Niestety moją zostawiała daaaaleko w tyle. Może to durnie wygląda ale nie koniecznie może durnie działać... Po kablach które tam dochodzą wygląda mi to właśnie na taki patent |
Nie no nie przesadzajmy z tymi 20-30KM, nawet jeżeli toto coś cokolwiek daje (bo nie wierzę, że cokolwiek to pomaga) to na pewno nie 20 koni. Przede wszystkim, żeby ten wynalazek w ogóle coś dał to trzeba by było zestroić komputer, bo co z tego, że silnik dostaje więcej powietrza, jak musi do tego odpowiednią ilość paliwa jeszcze dostać, a fabryczny komp z czymś takim nie poradziłby sobie, więc strojenie elektroniki jest potrzebne. Ale i tak jakoś wiary nie daję, żeby to dało więcej niż 10KM, jeżeli w ogóle takie coś działa oczywiście. |
|
|
|
 |
piwkotom
moderator mitsumaniak maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 6 razy Dołączył: 03 Sie 2005 Posty: 1620 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 30-05-2007, 23:01