Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Sprężyny tynych amortyzatorów
Autor Wiadomość
luk_szc 
Mitsumaniak
mitsumaniak

Auto: Carisma GDI '99 EXE
Wysłany: 23-11-2005, 15:17   Sprężyny tynych amortyzatorów

Właśnie jak je trochę usztywnić - bo mi się wydaje lub mam jakiegoś dylemata , że dość miękki jest ten tył jak coś wpakuje do kufra to zbyt nisko lewituje no i prawdopodobne trochę już siadły .
I tu moje pytanie czy są jakieś inne sposoby oprócz wymiany ( aczkolwiek niwykluczona )żeby to uskutecznić ?

Mitsumaniaki QR-Code:

Kofi 
moderator mitsumaniak
Michał

Auto: Galant EA3W
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-11-2005, 15:26   

Jakis czas temu jak w sluzbowym uno wymienialem amortyzator u jakiegos druciarza, przyjechal taxiaz nissanem i montowal sobie jakies gumy w tylne sprezyny. Wlasnie po to aby podniesc i usztywnic. Dla mnie to jednak pomysl typowo druciarski, tak samo jak montowanie sciskow na sprezyny aby obnizyc.

luk_szc 
Mitsumaniak
mitsumaniak

Auto: Carisma GDI '99 EXE
Wysłany: 23-11-2005, 15:30   

Nie no jakieś nie druciarskie propozycje ( czy to się da rozciągać , może odpuszczanie i delikatny harcik ) czy to się w ogóle opłaca czy też ewentualnie kupić jakieś twardsze i ewentualnie wyższe ???

Mitsumaniaki QR-Code:

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 23-11-2005, 15:32   

Sprawdzić sprężyny czy nie popękane a jak woziłeś z tyłu cos ciężkiego (teściowa) to mogą być "spłaszczone" i wymienić trzeba. W instrukcji masz podana ładowność trzeba było nie przeciążać :wink:

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

piwkotom 
moderator mitsumaniak
maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 23-11-2005, 16:01   

Wlasnie, po pierwsze sprawdzic to co mowi Hubi, bo znam paru kolesi co jak sprawdzili co im tak nisko auto siedzi to okazalo sie, ze im zwoi w sprezynach brakuje ;) Jesli chodzi o utwardzenie, rozciagniecie itd, to owszem mozna, sam to robilem, tzn utwardzilem sobie sprezyny na tyl, tylko trzeba uwazac zeby nie przesadzic bo popekaja. Ja nie rozciagalem tylko utwardzilem, u kowala, za 50zl/szt czy cus ;) i jest git, dupcia sie trzyma jak cza. A co do gum na sprezyny to tez mam (za bardzo wystaja mi kola ;) ) i nie narzekam, nie zsuwaja sie a efekt chyba jest.

e-gen 
moderator

Auto: Clio II ph2 1.4 16v (k4j c710)
Wysłany: 14-12-2005, 15:14   

z gumami trzeba - jak ze wszystkim - z dużym wyczuciem i rozsądkiem; bo może się zdarzyć że napakujesz gum i sprężyna pęknie.

Odpowiedz do tematu