|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
skrzynia biegów |
Autor |
Wiadomość |
Pawel_2160
Nowy Forumowicz
Auto: carisma 1.8 GDI
|
Wysłany: 18-10-2009, 17:19 skrzynia biegów
|
|
|
skrzynia biegów zgrzyta przy wrzucaniu trzeciego biegu ... po wymianie sprzegła zaczeła zgrzytac trojka .. moze to ma cos wspólnego z wybierakami biegów .. jest ich dwa ... co to moze byc prosze o wszelkie opinie ... z góry dzieki moze mial ktos taki problem kiedys ... wsteczny czasami tez ciezko wchodzi ... |
|
|
|
 |
bolQ
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubushi Space Runner 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-09-2010, 12:35
|
|
|
je mogę jedynie powiedzieć że w Ranerku najgorszym elementem pojazdu jest skrzynia biegów,jest bardzo awaryjna, każdy to "mi" mówi . ;/
Ja mam problem z 1wszym biegiem ciężko wchodzi i ze wstecznym.
Więc biorę pod uwagę wymianę ;/ |
|
|
|
 |
bladerunner
Forumowicz

Auto: MSR'97B+G,zafirA,HondaStream
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Kwi 2010 Posty: 83 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 24-09-2010, 13:34
|
|
|
U mnie czasem lekko zgrzyta przy wrzucaniu wstecznego. Sprzęgło nie wiem ile ma, ale jeszcze nie czuję żeby się ślizgało Auto ma 150kkm i ponad 10 lat. Zacznę od wymiany oleju w skrzyni bo przy tym przebiegu powinno się to zrobić, a zwykle użytkownicy aut bagatelizują ten zabieg eksploatacyjny. Mechanik powiedział, że nowy olej może pomóc, ale równie dobrze może być wybierak albo co innego. Jak będę po zabiegu dam znać o efektach.
No i po wymianie oleju (75W40 o ile dobrze pamiętam. Shell klasy GL5) zgrzyty zniknęły. Auto nabrało też dynamiki. Nie wiem, czy można to z tym wiązać, ale to to raczej nie autosugestia.
Cały zabieg z olejem 100zł u mechanika. polecam każdemu. |
|
|
|
 |
|
|