Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.6] Kupiłem Miśka!!
Autor Wiadomość
itepe 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.6i 16v '02
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-07-2007, 22:00   [Cari 1.6] Kupiłem Miśka!!

Witajcie Mitsumaniacy!

Raz jeden kiedyś zapytałem o koszty eksploatacji Carismy. Odpowiedź była, a jakże. Poszperałem jeszcze po forum i zdecydowałem, że jednak Mitsubishi!! Dzięki, że jest to forum :)
Długo wahałem się między Nissanem Primerą '01 a Mitsu Carismą '02. Padło na Mitsu. Jeżdżę nią od dwóch tygodni i dopiero co mam czas sie przywitać :)
Póki co, po przesiadce z Suzuki Swift 1.0 '97 to niebotyczna różnica. Cóż, więcej łyka, ale to jednak zupełnie inna klasa auta. Wciąz jeszcze "ciężka noga" ;)

No to może powiem co dostałem z autem:
- niebita (ciężko było trafić, przyznaję)
- 1.6i i to w zasadzie mi wystracza
- dobrze (??) wyposażona:
* el. szyby
* el. lusterka
* podgrzewanie lusterek
* 4 x airbag (i one naprawdę tam są!)
* 2 x el. szyby (przód)
* podłokietnik kierowcy (suuuuuuuper!!)
* ABS
* oryginalne radio z CD (u mnie czyta każą płytę)
* alarm fabryczny
* centralny zamek
* oryginalny bagażnik dachowy Mitsubishi
* żarówki BlueVision
* zintegrowany komputer to chyba standard w tym roczniku ;)

Więc cieszę się autkiem jak dziecko, kulturą jazdy. Póki co nic nie stuka i nie wali, środek ultrazadbany. Ojciec myślał, że to nówka ;)

Tyle przechwałek, teraz pytanie do Łodziaków: gdzie udać się do dobrego warsztatu w Łodzi, aby standardowo po zakupie zrobić rozrząd i nie zostać nabitym w butelkę. ASO chyba odpuszczę...

Pozdrawiam wszystkich

Krzysiek vel. itepe

P.S. Mogę się wypowiedzieć, co do instalacji elektrycznej oraz sterowania komputerem przez radio. Jeśli ktoś ma wątpliwosci jak to działa, proszę pytać :)

heckler
[Usunięty]

Wysłany: 05-07-2007, 18:12   

Gratulacje :lol: !!Długiej ,bezawaryjnej jazdy!!Nie masz w nim klimy?Co masz do dodania w sprawie kompem poprzez radio?

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 05-07-2007, 21:02   

itepe, rozumiem, że zobaczymy się na nastepnym mitsułodziakowym spotkaniu ?? :)

itepe 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.6i 16v '02
Wysłany: 06-07-2007, 12:32   

Rozumie się ;)

Co do zlotu, to jeszcze nie wiem, ale kto wie, może mi sie uda być. Do Manu przyjadę na pewno, choć mój misiek nie jest specjalnie rozpieszczony. Swoją drogę lubię samochody bez fajerwerków, ale za to zadbane i wszytsko musi działać ;)

Forum czytam codziennie :)

Prośba o polecenie dobrego mechanika w Łodzi, chcę DOBRZE zrobić rozrząd. Sprawa bardzo pilna!

[ Dodano: 06-07-2007, 12:40 ]
heckler napisał/a:
Gratulacje :lol: !!Długiej ,bezawaryjnej jazdy!!Nie masz w nim klimy?Co masz do dodania w sprawie kompem poprzez radio?

OK, nie dopisałem: mam climatronic :D

A jeśli chodzi o terowanie kompem:
Zwróćcie uwagę, że na wyświetlaczu oprócz przełączania kompa jest również info o RDS, kanale radia, CD i czasie płyty. Wnioski nasuwają się same. Przyjrzałem się temu radyjku i już wiem, ze posiada on do sterowania interfejs Philipsa o nazwie 1-wire. Jakkolwiek są układy do sterowania magistralą 1-wire, to protokół przesyłania danych trzeba by albo rozgryźć albo dostać pełna dokumentację. Zapomnijcie o zwieraniu tej linii (nazywa sie ona ILL na złączu radia) do masy czy "+" - można tylko uszkodzić komp. Szczerze mówiąc, nie rozgryzam dalej tego tematu, ponieważ mam fabryczne radio o raz baaaardzo mało czasu :(

Ale wątek możemy rozwinąć gdzie indziej :)

Pozdrawiam
itepe

Odpowiedz do tematu