|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Aukcja na ebay.uk-pytanie do kolegow z UK |
Autor |
Wiadomość |
dziejo [Usunięty]
|
Wysłany: 12-07-2007, 09:38 Aukcja na ebay.uk-pytanie do kolegow z UK
|
|
|
Potrzebuje cos nieduzego i niedrogiego wylicytowac na brytyjskim ebayu.Moze ktorys z kolegow moglby mi zaoferowac pomoc w przeprowadzeniu tej transakcji.Aukcja konczy sie za 4-dni.Szczegoly w linku
http://209.85.135.104/sea...lnk&cd=26&gl=pl
Chetnych pomoca prosze o informacje na pw |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 12-07-2007, 10:11
|
|
|
ja ci moge pomoc tylko jak to scagniesz do polski? masz jakis pomysl? |
|
|
|
 |
dziejo [Usunięty]
|
Wysłany: 12-07-2007, 11:27
|
|
|
Mysle,ze poczta lub jakims rozsadnym kurierem.Licze sie z dodatkowymi, pewnie nie malymi ,kosztami.No i jescze transwer gotowki,przelewu na Twoje konto.Moze juz ktos realizowal podobne i ma doswiadczenie ? |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 12-07-2007, 12:16
|
|
|
wiesz ja ci moge zalatwic to z polski, to jest platnosc moja karta visa przez system paypal, towar dotarlby do mojego brata w londynie, a stamtad juz trzebaby go wyslac tu do polski, moj braciak podaje takie rzeczy busem (ten co jezdzi i wozi ludzi raz w tygodniu) ale nie wiem ile to kosztuje, jak chcesz to go podpytam.
transakcje przez ebay wygladaja nastepujaco.
1. w ebayu musisz miec adres w UK (od tego zalezy koszt wysylki)
2. po wygraniu licytacji placisz przez system paypal ktory automatycznie robi ci przelicznik z GBF na PLN dodajac koszt wysylki (kurs jest z regoly wiekszy od kantorowego ale da sie przezyc).
3. kwota po przeliczniku obciaza karte kredytowa zarejestrowana w paypal
moja krata jest z mbanku wiec konto w polsce, musialbys ewentualnie doliczyc koszty wysylki tego towaru tu do polski.
zreszta tak jak widac na zdjeciu ponizej kupilem cos za 34,99 doliczono mi 6,49 za przesylke i po przeliczeniu zdjeto mi z karty 234,97zl
 |
|
|
|
 |
dziejo [Usunięty]
|
Wysłany: 12-07-2007, 13:04
|
|
|
Wyglada to bardzo rozsadnie.Pozostaje tylko dograc szczegoly.
[ Dodano: 12-07-2007, 13:14 ]
Ja nie jestem zarejestrowany na ebay-u.
Kto fizycznie by licytowal ?
Licytacja do max. 11 funtow
Jezeli podasz nr. konta mbank moglbym zrobic przelew na powiedzmy 150 zl a pozniej sie zobaczy. |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 12-07-2007, 13:18
|
|
|
to tak jak pisalem moge ci w tym pomoc i licytowac, a ewentualna kwote jaka sciagnie mi z karty wplacilbys po skonczeniu licytacji, nie wczesniej.
dochodza tylko koszty przesylki tego tu do polski, dowiem sie dzis wieczorem co i jak i dam znac. |
|
|
|
 |
dziejo [Usunięty]
|
Wysłany: 12-07-2007, 14:20
|
|
|
OK. Jest jescze sporo czasu do konca licytacji.
[ Dodano: 15-07-2007, 13:19 ]
200127105587
To jest nr aukcji,podaje gdyz z powyzszego linku nie moglem sie dzis dostac.
8 h do zakonczenia.
[ Dodano: 15-07-2007, 13:20 ]
Mam sie przypominac jescze ? |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 15-07-2007, 18:33
|
|
|
hej a wiec tak przesylka busem do polski to od 10F w gore zalezy od ciezaru |
|
|
|
 |
dziejo [Usunięty]
|
Wysłany: 15-07-2007, 19:41
|
|
|
Nie ma problemu
[ Dodano: 15-07-2007, 19:42 ]
1,47 h do konca |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 15-07-2007, 22:30
|
|
|
chyba auckja sie skonczyla, niestety mnie nie bylo przy kompie
ale pewnie raz jeszcze wystawi ta rzecz sprzedajacy.
moze nastepnym razem kontaktuj sie ze mna przez gg 2573932 |
|
|
|
 |
dziejo [Usunięty]
|
Wysłany: 16-07-2007, 10:49
|
|
|
Wiesz arturro przez 3 dni, ponad 170 forumowiczow ,z zapartym tchem ,sledzilo licytacje- wygramy ? nie wygramy ? Rezultaty ponizej.Ja nie podejmuje sie ich oceny. oceniac
http://cgi.ebay.co.uk/ws/...05587%26fvi%3D1 |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 16-07-2007, 13:26
|
|
|
wiesz sorry ale przez te trzy dni nie bylo mnie w bialymstoku (musialem pilnie wyjechac) i nie mialem dostepu do neta wiec i tak nie pomglbym Ci.
naprawde bardzo chetnie pomoge ale w tym przypadku poprostu nie wyszlo z przyczyn odemnie niezaleznych.
niechcialem licytowac bez twojej zgody na koszty wysylki.
i tak sie nie przejmuj (i inni z forum) bo towar zostal ponownie wystawiony (tak jak pisalem wczesniej):
http://cgi.ebay.co.uk/Phi...1QQcmdZViewItem |
|
|
|
 |
|
|