|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CB4 1.6] Skrzynia automat problem |
Autor |
Wiadomość |
pojar [Usunięty]
|
Wysłany: 25-07-2007, 02:24 [CB4 1.6] Skrzynia automat problem
|
|
|
witam,
jestem posiadaczem Lancera 1.6 16V w automacie. Pewnego pięknego dnia skrzynia sie rozsypała. W zakładzie powiedziano mi kosmiczną cenę za naprawę wiec długo nie myśląc znalazłem na allegro skrzynie od Colta 1.6 16V 94 rok. Pojechał i przywiozłem zadowolony. Po przełożeniu okazało się że kość idąca od komputera do skrzyni jest inna ale sprzedawca dał mi wszystkie kości wraz z komputerem jakie były w Colcie. Więc długo nie myśląc sprawdziłem kolory i okazało sie że przewody są takie same lecz inaczej ułożone. Więc szybka akcja lutownica i zaraz kość z Colta była w moim Lancerze. Po długim zastanowieniu podłączyłem tez nowy komputer bo jak skrzynia nowa to myślę sobie i komputer zmienię. Więc samochód uruchamiam zadowolony ,wrzucam D dodaje gazu i samochód rusza. co się okazało zaczął przerywać strasznie. Skakał jak żaba więc od razu powróciłem do starego komputera. Niby teraz ok ale straszny muł. Po jakimś czasie (ok 1 dnia) mój kochany Lancer stracił 3 bieg. po prostu przy 50-60 km/h rozsprzęglał. Więc jakiś czas przejeździłem na 2 ale palił kosmiczne ilości paliwa. Po pewnym czasie stwierdziłem a co spróbuje na włączonym przycisku ODD 9czy jakoś tak, ten mały w drążku zmiany biegów). I ku mojemu zdziwieniu wszystko ok. Trójka wróciła i wszystko jak należy. Tylko chciał bym abym mógł jeździć normalnie i niniejszy przycisk spełniał swoją role. Może ma ktoś pomysł jak rozwiązać mój problem? proszę o pomoc. |
|
|
|
 |
|
|