|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:19 |
Kilka spraw po wizycie u dealera |
Autor |
Wiadomość |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 05-10-2007, 00:40 Kilka spraw po wizycie u dealera
|
|
|
Kilka spraw po wizycie u dealera:
1. Zmiana softu - podobno to dotyczy pierwszych egzemplarzy, które pojawiły się na naszym rynku (np. samochód testowy u mojego dealera miał zmieniany soft, bo zachowywał się coś jak pisał Hubeeert - tzn. gasł przy ruszaniu na zimno, itp).
Mój dla przykładu już miał wgrany ten lepszy soft (podobno), i może dlatego ja jakoś tego nieodczułem (a może z racji tego, że to mój piewszy "dyzel" myślałem że tak ma być ) - jak mówi mój znajomy: mądry się nieodezwie, bo mu szkoda słów, a głupi pomyśli że tak ma być
2. Ceny części - raczej nie najeżdżajcie na jakiś słupek tyłem Ceny części są dla mnie po prostu kosmiczne (co prawda płaci Warta, ale jak bym musiał sam zapłacić ... )
3. Podświetlenie wyświetlacza centralnego - polecam, tak jak wspomniało parę osób w temacie tego dotyczącym, zmianę ustawień w serwisie. Światła świecą w pozycji zapłonu, ale dopiero po zapaleniu silnika ( to była jedna z moich obaw, że światła świecą non stop - zawsze). Dodatkowo na wyłączniku ustawiam pozycję AUTO i tym sposobem w ciągu dnia światła świecą, a i wyświetlacz jest widoczny, a wieczorem wyświetlacz lekko przygasa i włącza się podświetlenie reszty wyłączników tzn. radio, nawiewy itd. Ogólnie jest OK, a nawet bardzo OK
4. Cena naszego Outka - może niedotyczy to naszych dealerów, ale jak to zobaczyłem w dokumentach Warty, to musiałem napisać.
Nowy samochód - 125 tys. (nawet niewspominam o dodatkach, które były doliczone do ceny) - OK (powiedzmy)
Użytkowany - jeden miesiąc (słownie jeden miesiąc) - OK
Wartość na dzień dzisiejszy - 105 tys. -
Wiem, wiem - nowy samochód traci na wartości w dniu zakupu... itd.
No ale odbierzcie z salonu nowy samochód, "zaczajcie" się na klienta, który chce kupić takiego w salonie, i zaproponujcie mu miesięczny samochód - np. 10 tys taniej - i od ręki, a nie za 4 miesiące
Skąd oni biorą te ceny NM - dla mnie cena mojego samochodu wg. Warty była po prostu szokiem |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 05-10-2007, 08:42
|
|
|
Cytat: | Wartość na dzień dzisiejszy - 105 tys. - |
moje Pajero przez rok stracilo wiecej
ale za rok bedziesz mial nizsza kwote ubezpieczenia |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
tommay [Usunięty]
|
Wysłany: 10-10-2007, 21:44
|
|
|
Hiszpan, po czym poznać którą wersję softu masz zainstalowaną?[/b] |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 11-10-2007, 03:08
|
|
|
Niestety nie wiem
Trzeba by zapytać w ASO, albo podpiąć pod komputer i wtedy magicy powiedzą Ci co w środku siedzi |
|
|
|
 |
|
|