czy oryginalne radio CD czyta CD-RW? |
Autor |
Wiadomość |
ario [Usunięty]
|
Wysłany: 30-07-2007, 09:38 czy oryginalne radio CD czyta CD-RW?
|
|
|
j/w |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 30 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2834 Skąd: Otwock
|
|
|
|
 |
ario [Usunięty]
|
Wysłany: 30-07-2007, 16:21
|
|
|
możliwe, że będzie do przywiezienia, ale nie wiem czy warto kupować... wiem już np. że nie można przesuwać w trakcie utworu, czy jeszcze są jakieś wady? odtwarzanie cd-rw jest dla mnie bardzo ważne |
|
|
|
 |
maxwell61
Mitsumaniak (****><****)

Auto: VW Touran 1.6 03'
Pomógł: 14 razy Dołączył: 12 Lip 2006 Posty: 1729 Skąd: wrocław/wołów
|
Wysłany: 30-07-2007, 17:12
|
|
|
a w specyfikacji tego radia nie ma zapisanego??? jakie to radio w ogóle??? ja mam sony które czyta CD-RW i nie odtwarza mp3...pozdro |
_________________ CARISMA 1.6 16V - sold
VW Touran 1.6 FSi
www.garagestories.pl
 |
|
|
|
 |
ario [Usunięty]
|
Wysłany: 30-07-2007, 17:14
|
|
|
nie wiem, nie mam specyfikacji!
proszę o odpowiedź osoby, które takie radio mają i mogą coś w tym temacie KONKRETNEGO napisać. |
|
|
|
 |
slawek st
Forumowicz
Auto: carisma DI-D+/2003r
Pomógł: 8 razy Dołączył: 24 Lis 2006 Posty: 391 Skąd: pomorze
|
Wysłany: 30-07-2007, 17:17
|
|
|
Co to znaczy Cytat: | wiem już np. że nie można przesuwać w trakcie utworu | Mam fabryczne radio i tego nie zauważyłem, natomiast co do rw to niw wiem, zreszta do czego rw jak zwykła cd kosztuje 70gr.?? |
|
|
|
 |
ario [Usunięty]
|
Wysłany: 30-07-2007, 17:35
|
|
|
tzn., że nie ma opcji przesunięcia kawałku o ileś tam sekund do przodu/tyłu. gdzieś tak na 4um wyczytałem.
tak, zwykła kosztuje 70gr, ale ja nie lubię mieć miliona płyt w samochodzie i co tydzień kupować 25 cd'ków a cd-rw nagrywam kiedy chcę i po 5 minutach mogę nagrać coś innego |
|
|
|
 |
maxwell61
Mitsumaniak (****><****)

Auto: VW Touran 1.6 03'
Pomógł: 14 razy Dołączył: 12 Lip 2006 Posty: 1729 Skąd: wrocław/wołów
|
Wysłany: 30-07-2007, 18:26
|
|
|
skoro nie masz specyfikacji i nie wiesz co to za radio to raczej nie kupuj i kup coś pewnego bo bez informacji szczegółwych od ciebie, nikt nie da cie konkretnej informacji .... poza tym napisałem "ja mam sony które czyta CD-RW i nie odtwarza mp3" wiec już tutaj otrzymałeś odpowiedz...a co do przesuwania utworu to raczej jest to radyjko przedpotopowe nie polecam |
_________________ CARISMA 1.6 16V - sold
VW Touran 1.6 FSi
www.garagestories.pl
 |
|
|
|
 |
ario [Usunięty]
|
Wysłany: 30-07-2007, 18:45
|
|
|
ale co ma Sony do oryginałau? ja mam Pioneer'a i odtwarza CD-RW ale to nic nie mówi o oryginale.
zaletą oryginału jest integracja z wyświetlaczem i dlatego nad nim myślę |
|
|
|
 |
slawek st
Forumowicz
Auto: carisma DI-D+/2003r
Pomógł: 8 razy Dołączył: 24 Lis 2006 Posty: 391 Skąd: pomorze
|
Wysłany: 30-07-2007, 19:55
|
|
|
Cytat: | tzn., że nie ma opcji przesunięcia kawałku o ileś tam sekund do przodu/tyłu. | Masz rację tak jest sprawdziłem przed chwilą , do tej pory nie zwróciłem na to uwagi. Co do płyt RW nie pomogę bo nie mam takowych.Pozdr. |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 30-07-2007, 20:02
|
|
|
Dobrze by było gdybyś (szanowny autorze posta) sprecyzował o jakie oryginalne radio Ci chodzi. Ja mam PH-2000 (ale to jest kaseciak) i ori zmieniarkę i CD-RW nie czyta. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
ario [Usunięty]
|
Wysłany: 30-07-2007, 21:56
|
|
|
jeżeli są różne radia CD Mitsubishi (oczywiście logo jest Mitsu a flaki pewnie inne ) to nie wiem jakie to jest. w pierwszym poście sprecyzowałem co mogłem... chodzi o CD |
|
|
|
 |
itepe
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.6i 16v '02
|
Wysłany: 01-08-2007, 15:28
|
|
|
Może podsumujmy dyskusję:
Radio AW142 zgodnie ze specyfikacją "Odtwarzanie płyt CD-R może być utrudnione, a odtwarzanie płyt CD-RW jest cakowicie niemożliwe". Tyle teorii, teraz fakty.
W moim przypadku (ZAZNACZAM!!) radio po prawie półrocznej przerwie w eksploatacji (samochód stał w komisie) najpierw płyty oryginalne czytał tylko niektóre (włożonbe dla sprawdzenia), a płyty CD-R wcale. Po kliku oryginalnych płytach, mniej więcej po 5 utworów, już czytał wszytskie oryginalne i prawie wszytskie CD-R. Po pewnym czasie (jakieś 5 płyt CD-R) już czytał wszytskie, nawet te nagrane 52x (natywnie polecam 16x max do nagrywania i tylko z oryginałów a nie z mp3!!). Obecenie płyty CD-RW są czytane bez problemu, janak zaznaczam, że używam mało "zjechanych" płyt dobrej marki Verbatim, TDK.
Dlaczego tak to wygladało? Otóż po dłuższej przerwie w działaniu bez płyty w środku, prawdopodobnie przykurzyła się soczewka lasera, a smar na prowadnicy wóżka czytnika nie był dobrze rozprowadzony, co mogło wpłynąć na pozycjonowanie głowicy. Problem rozwiązał się sam, nawet nie zdążyłem nic przeczyścić...
Konserwacja.
Jeśłi już nie ma wyboru, to można przeczyścić soczewkę za pomocą:
1. sprężonego powietrza lub
2. spirytusu izopropylowego lub
3. pkt 1 + pkt 2 razem
W żadnym razie nie kręcić niczym przy głowicy! To do niczego nie prowadzi. O takich zabiegach możecie pozytać na mojej stronie oraz na forum.
Zaznaczam, iż zawsze należy wziąć poprawkę na:
1. wiek radia
2. przebieg (w godzinach pracy urządzenia)
3. warunki eksploatacji
4. konkretny egzemplarz (może być fabrycznie lepszy lub gorszy).
Tyle moich uwag.
Pozdrawiam mitsumaniaków. |
|
|
|
 |
|