|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Plastykowe nadkole tylne |
Autor |
Wiadomość |
paleoas [Usunięty]
|
Wysłany: 01-08-2007, 10:04 Plastykowe nadkole tylne
|
|
|
Witam
Parę dni temu stwierdziłem że z jednej strony brakuje mi plastykowego nadkola (lewy tył). Mam cari po lifcie sedan (2000r), czy ndkola z pierwszej wersji carismy (95-99) będą pasowały do mojej? |
|
|
|
 |
maxwell61
Mitsumaniak (****><****)

Auto: VW Touran 1.6 03'
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 12 Lip 2006 Posty: 1729 Skąd: wrocław/wołów
|
Wysłany: 02-08-2007, 03:17
|
|
|
paleoas, no pytanie nie jest z reguły prostych... próbowałeś przymierzyć gdzieś na szrocie??? ewentualnie zmierz u siebie i prześlij dane do kogoś na allegro kto cari sprzedaje na części i mysle że odpowie b. szybko...pozdrawiam |
_________________ CARISMA 1.6 16V - sold
VW Touran 1.6 FSi
www.garagestories.pl
 |
|
|
|
 |
jb07 [Usunięty]
|
Wysłany: 02-08-2007, 15:19
|
|
|
Generalnie carismy nie miały nadkoli plastikowych z tyłu, to co masz u siebie z jednej strony to nie jest nadkole fabryczne, tylko jakaś podróbka. Możesz założyć drugie nadkole to brakujące, kupując na allegro ale to co sprzedają to jest o d... potłuc, ponieważ trzeba się nieźle nagimnastykować żeby dopasować, lepiej jest znaleźć firmę która produkuje nadkola plastikowe i zamówić tzw. "na miarę" w tedy pasuje na 100 % wiem ponieważ sam to przerabiałem. |
|
|
|
 |
paleoas [Usunięty]
|
Wysłany: 02-08-2007, 15:26
|
|
|
Moja cari przyjechała prosto z holandi i ani jednej polskiej części ani podrubki nie widziała, a nie ma jednego nadkola dlatego że miała lewy tylny błotnik robiony (blacharka) |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 02-08-2007, 15:57
|
|
|
kolega wyzej napisal Tobie ze carisma nie byla fabrycznie wyposazana w nadkola, ktos sobie dokupil, wiec i Ty sobie gdzies dokup. np allegro.
nadkola dedykowane do modelu >99 beda pasowaly bo niczym te auta sie nie roznia. |
|
|
|
 |
paleoas [Usunięty]
|
Wysłany: 03-08-2007, 09:07
|
|
|
zeczywiście, to co jest z jednej strony nie jest to kompletne nadkole, jest to plastykowa osłona która zakrywa przestrzń pomiędzy tylnym zdeżakiem a blachą. Wygląda to mniej więcej jak 1/3 nadkola. |
|
|
|
 |
jb07 [Usunięty]
|
Wysłany: 07-08-2007, 11:28
|
|
|
paleoas napisał/a: | zeczywiście, to co jest z jednej strony nie jest to kompletne nadkole, jest to plastykowa osłona która zakrywa przestrzń pomiędzy tylnym zdeżakiem a blachą. Wygląda to mniej więcej jak 1/3 nadkola. |
A to już inna bajka. Proponuje sprawdzić kształt brakującej mini osłony w manualu i taką samą zamówić na szrocie lub poprzez allegro, mają tego mnóstwo.
pozdr. |
|
|
|
 |
|
|