Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
Autor Wiadomość
mephisto 
Mitsumaniak
Sławek

Auto: Lancer X/Colt V/Tiburon
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-10-2007, 19:34   Mitsubishi Carisma 1.8 GDI

Witam chce kupic Mitsubishi Carisma 1.8 GDI

Rok produkcji: 1998, 171 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 125 KM (92 kW), Pojemność skokowa: 1800 cm3, benzyna, srebrny, Liczba drzwi: 4/5,

-KLIMATYZACJĘ ( oczywiście sprawna )
-4 x ORYGINALNE ALUFELGI ( z letnimi oponami w bdb stanie,wszystkie jednakowe )
-4 x koła zimowe (z oryginalnymi kołpakami )
-4 x el.szyby
-el.lusterka
-el.szyberdach
-4 x AIRBAG
-ABS
-komputer
-centralny zamek
-el.ust.reflektory
-halogeny
-reg.kierownica
-dzielona i rozkładana tylna kanapa
-zadbana welurowa tapicerka
-kpl. pokrowców na siedzenia
-RO Philips
-KARTA POJAZDU

i chciał bym sie dowiedzieć czy ten model jest dobry i jakie mogą być z nim znane problemy będzie to moje pierwsze auto wiec wole sie dowiedzieć najpierw nisz popełnić błąd i później za niego płacić. i jakie macie opinie na temat tego modelu i ogólnie czy warto w niego inwestować,

jawor44
[Usunięty]

Wysłany: 07-10-2007, 19:43   

warto szczegolnie ze silnik jest elastyczny i bardzo oszczedny.to jest GDI wiec radzilbym Ci wizyte w serwisie lub podjedz z kims kto sie zna na GDI zanim kupisz bo niezly walek moze byc. ja juz mam 3 carisme z GDI i zrobilem troche kilometrow tymi silnikami i powiem Ci ze jest to genialny silnik pod wzgledem spalania na trasie Gdansk- Gizycko 5,6 litra.

[ Dodano: 07-10-2007, 19:44 ]
jak dla mnie sa 2 mankamenty tego samochodu trzeszczaca tylnia polka i popychacze na zimnym silniku

mephisto 
Mitsumaniak
Sławek

Wysłany: 07-10-2007, 19:46   

zanim go zakupie to obowiązkowa wizyta w stacji kontroli i szczegółowy przegląd każdej części co sie da.

jawor44
[Usunięty]

Wysłany: 07-10-2007, 19:48   

chodzilo mi bardziej o serwis Mitsu a nie o stacje diagnostyczna bo watpie by sie ktos tam znal na GDI, chyba ze chcesz tylko sprawdzic zawieszenie.

mephisto 
Mitsumaniak
Sławek

Wysłany: 07-10-2007, 19:50   

a znasz moze jakis dobry servis mitshu w szczecinie lub stargardzie szczecinskim???

jawor44
[Usunięty]

Wysłany: 07-10-2007, 19:51   

niestety nie!masz moze fotki?

mephisto 
Mitsumaniak
Sławek

Wysłany: 07-10-2007, 19:54   

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C3345221

jawor44
[Usunięty]

Wysłany: 07-10-2007, 19:58   

ciekawe czemy i przy ilu wymienial pasek. co 90 000 tys sie wymienia

mephisto 
Mitsumaniak
Sławek

Wysłany: 07-10-2007, 20:01   

niewiem czemu ale sie dowiem chyba ze po sprowadzeniu odrazu wymienial w sumie jak sie auto sprowadza to sie wymienia pasek i wszyskit plyny w aucie . ale nie napisal przy ilu wymienial.dlatego sie zastanawiam nad ta wersja lub nad 1.9 disel

jawor44
[Usunięty]

Wysłany: 07-10-2007, 20:06   

od tak sie nie wymienia.Mitsubishi to nie Renault ze sie pasek urywa 20 000 tys. przed wymiana.Jesli sie ma 100 % pewnosc ze byl wymieniony przy 90 000 to po co go wymieniac np przy 135000.?a to mozna sprawdzic. mi sie wydaje ze GDI jest ciekawsza opcja.pamietaj ze gazu do GDI nie wstawisz.

mephisto 
Mitsumaniak
Sławek

Wysłany: 07-10-2007, 20:11   

wiem czytalem juz artykul na ten temat GDi to bardzo wrazliwy silnik i niedarady do niego gazu wstawic i trzeba uwazac gdzie sie tankuje zeby sobie silnika nie zrypac. a benzyna to zawsze benzyna ma swoja moc :P P,teraz to ja musze poszukac jakiegos servisu mitshu zeby sprawdzic co jest z ty autem grane.
bo moge jeszcze kupic innego troszke mniej ma ale moze lepszy

http://moto.allegro.pl/it..._ful_opcja.html

jawor44
[Usunięty]

Wysłany: 07-10-2007, 20:20   

na temat zwyklego 1.8 sie nie wypowiadam bo nigdy takim nie jezdzilem.ale jak chcesz miec 100% pewnosc jedz do serwisu Mitsu i tylko tam. chyba ze znasz tego kolesia.

mephisto 
Mitsumaniak
Sławek

Wysłany: 07-10-2007, 20:33   

ok dzieki za info,jak sprawdze i kupie to zapodam posta ze zdjeciami,i do klubu sie zapisze to moze na zlocie sie zobaczymy,jak troszke podrasuje go,bo watpie zeby mozna byli z chipowac GDI.ale chociaz wyglad sie mu poprawi i car audio.

Zbigniew
[Usunięty]

Wysłany: 08-10-2007, 20:26   

Witam

Mogę sprzedać ci swoją

Master 
Mitsumaniak
Mitsubishi Carisma

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
Wysłany: 08-10-2007, 21:33   

a uchwyt na napoje to ma :) Przy srebrnym kolorze dobrze wygladaja te lampy z tylu bo sie wyrozniaja na jego tle jak masz ciemny lakier to sie to zlewa i troche inaczej wyglad mym zdaniem. Fakt GDI na trasie duzo nie pali mi ostatnio przy normalnej jezdzie wyprzedzaniu i v max do 120km/h 6.6l, zreszta jak jade 190-200 to i tak 7,3-7,5 to przyzwoicie tylko dzwiek silnika moglby byc ladniejszy

Odpowiedz do tematu