|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
dziwne obroty?? o_O |
Autor |
Wiadomość |
cris [Usunięty]
|
Wysłany: 13-10-2007, 08:48 dziwne obroty?? o_O
|
|
|
Witam,
mam mały problem z obrotami na zimnym silniku, po odpaleniu silnika aż do jego ogrzania obroty nie schodzą poniżej 1000, ktoś mi mówił, ze to normalne, ze silnik probuje sie dogrzac, ale jakos nie chce mi sie wierzyc
oczywiscie jak wskazowka temp. osiagnie poziom to jest wszystko ok, ale pierwsze kilka minut jazdy mnie niepokoi, prosze o słowa otuchy, hehehe
pozdrawiam |
|
|
|
 |
qpal
Forumowicz Mariusz
Auto: SEAT IBIZA 6L FR
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 9 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 130 Skąd: Włocławek
|
Wysłany: 13-10-2007, 12:39
|
|
|
Ten typ tak ma. Nawet jadąc na luzie pow. 50 km/h, też nie spadają. Ten typ tak maaa |
|
|
|
 |
cris [Usunięty]
|
Wysłany: 13-10-2007, 16:26
|
|
|
hehe, dzieki wielkie, skoro
to oznacza ze wszystko w misiu jest ok :] |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
|
|
|
 |
cris [Usunięty]
|
Wysłany: 14-10-2007, 13:35
|
|
|
no nie wolałbym, ale mimo wszystko zwiekszanie obrotów nie zawsze jest przeciez zdrowym objawem pracy silnika, jeżeli tak jest ustawiony komputer, to ok, nie wiedziałem o tym, ale gdyby chodziło o jakąś usterkę, to co? |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 14-10-2007, 21:20
|
|
|
Niezdrowym objawem byłoby falowanie obrotów pomiędzy 1000-1500 obrotów. Przy sterowaniu elektronicznym silniczek krokowy, sterowany komputerem, reguluje otwarcie przepustnicy na wolnych obrotach. Zauważ, że po nagrzaniu silnika, gdy samochód się toczy obroty nie spadają na 850, pomimo puszczenia pedału gazu. Trzymają się na 1100, aż do momentu zatrzymania pojazdu. Wtedy dopiero» silniczek krokowy zmniejsza obroty. |
_________________ Mitsumaniaku !!! Tutaj Download (u góry strony). |
|
|
|
 |
cris [Usunięty]
|
Wysłany: 21-10-2007, 14:51
|
|
|
no wlasnie tez cos takiego zauwazylem, i ciesze sie, ze to zdrowy objaw pracy