Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Reflektory na zamówienie
Autor Wiadomość
maklakus 
Mitsumaniak

Auto: 200sx
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-07-2007, 17:52   Reflektory na zamówienie

Hej ;)

A ja jak zwykle mam nietypowe pytanie :

Czy istnieje w Polsce firma która zajmuje się wykonywaniem lamp od podstaw albo przerabianiem oryginalnych na coś w tym stylu? foto------v
W ostateczności interesuje mnie wykonanie klosza (szybki reflektora) na tak zwane (clir) czyli
przezroczystej i gładkiej - zarówno z przodu i z tyłu.

Wdzięczny będę za jakiekolwiek namiary.
Ps. tylko nie piszcie że jest to nie opłacalne - cena nie gra roli - na misiu nie będę oszczędzał :)

phot 
Forumowicz
Tomek

Auto: carisma 1.9 did i skodzitsu;)
Wysłany: 04-07-2007, 19:06   

Zeby mozna bylo jezdzic z lampami to musza one miec homologacje... Homologacja do najtanszych nie nalezy a zrobienie jednej sztuki na zamowieni i homologacja to wydaje mi sie ogromne pieniadze... Jazda bez homologacji jest ryzykowna i drazniaca - wiele razy oslepialy mnie na trasie pseudo ksenony brudne swiecace wszedzie tylko nie na droge...
Wydaje mi sie ze dobrym rozwiazaniem bedzie poszukanie swiatel dedykowanych albo dopasowanie swiatel z innego samochodu... Ostatnio tez gdzies tu widzialem topic o fajnych swiatlach do Twojego modelu.
Pozdrawiam

maklakus 
Mitsumaniak

Wysłany: 04-07-2007, 19:14   

niestety nikt i nigdzie nie produkuje świateł do cao. :( ((( gdyby produkował były by już w moim misiaczku.

DjVentyl
[Usunięty]

Wysłany: 04-07-2007, 19:45   

jak uda ci sie znalesc takie reflektory na przod to daj znac bo tez takich szukam ale jedynie znalazlem do cjo a do cao niestety nic nie ma

Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 04-07-2007, 19:59   

myśle że co cao po niewielkich modyfikacjach na przód najlepiej podejdą lampki od astry I

http://moto.allegro.pl/it..._od_08_94_.html

maklakus 
Mitsumaniak

Wysłany: 06-07-2007, 20:10   

czyli nie istnieje taka firma?

która wykona w ostateczności klosz "clir" albo spoleruje te szklane oryginalne?

bo te jakie światła podejdą to sobie dam radę :) , tyle że nie chcę zepsuć misia , oryginalny kształt jest łady i wolał bym go zachować.

pawela 
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Wysłany: 06-07-2007, 23:19   

maklakus czasem na ebay.de widywalem takie lampy do naszych colcikow. Nazywa sie to 'angel eyes'. I kilka coltow na fotkach tez znalazlem. Jeden byl ostatnio na 4um, poszukaj. A samo spolerowanie klosza nic nie da. Raz ze straca homologacje, dwa ze na lampach masz po to te 'wzorki' zeby odpowiednio rozprowadzaly strumien swiatla. Jak sie ich pozbedziesz lampy bede swiecily wszedzie tylko nie na droge. A w nowych samochodach owszem montuje sie gladkie klosze ale odpowiednio tworzy sie odblysnik zeby miec homologacje. Choc i wg testow np Auto Swiata niejedne stare lampy swiecily lepiej, a nowe to dzielo designerow i ksiegowych...

DjVentyl
[Usunięty]

Wysłany: 07-07-2007, 08:28   

http://cgi.ebay.de/Mitsub...1QQcmdZViewItem

jak ktos zna niemiecki to mozna sie pokusic o sprowadzenie ja jestem zainterresowany

maklakus 
Mitsumaniak

Wysłany: 07-07-2007, 13:30   

DjVentyl !!! ale mnie zagiąłeś - z tymi lampami - wszędzie szukałem i nie mogłem znależć - dzięki wielki - bardzo mi pomogłeś - oczywiście zamawiam te lampki -- i wciskam przycisk "pomógł".

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 07-07-2007, 13:48   

To od razu także na tył sobie odpowiednie do kompletu od nich zamów.

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 07-07-2007, 14:07   

O Boże, bez komentarza. Co to za lampy? Fuj...

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 07-07-2007, 15:16   

Hugo - o gustach się nie dyskutuje - jak dla mnie to normalne lampy z mojej cari czy z tego białego colta co masz go w podpisie są niemożebnie przebrzydłe i jeśli tylko by były ładne soczewkowe w sensownej cenie to też bym wymienił. :mrgreen: :badgrin: :twisted:

borecki
[Usunięty]

Wysłany: 07-07-2007, 15:26   

no zobaczymy jak beda sie prezentowac i jak beda swiecic w misiu tak to ciezko powiedziec ale np. swiatla tylne z tej aukcji to jest jakas pomylka

pawela 
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Wysłany: 07-07-2007, 15:35   

borecki napisał/a:
swiatla tylne z tej aukcji to jest jakas pomylka

Borek zobacz ze to jest proton :P te lampy maja troche inny ksztalt niz w colciaku. Ale tak takie sobie... Przod OK.

[ Dodano: 07-07-2007, 15:37 ]
maklakus powiedz potem jak Ci poszlo z tym zamawianiem bo tez mam an oku kilka rzeczy z ebay.de ale ni cholery po szkopsku sie nie dogadam :P a z angielskim roznie u nich...

Muchacho 
Nowy Forumowicz

Auto: CAO 1.6 16V 4G92
Wysłany: 19-07-2007, 11:43   

ja znalzlem na angielskim ebay-u niby do protona ale przod chyba pasuje do ca0
swiatla ebay.co.uk

[ Dodano: 12-09-2007, 20:44 ]
Jest firma w Warszawie ktora przerabia lampy ceny klasuja sie od 700zl do 2000zl (zalezy od wkladu pracy), miesci sie na ursynowie ul. ciszewskiego obok E-LECLERC

Odpowiedz do tematu