|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Co do Usuniecia rys |
Autor |
Wiadomość |
Gregus [Usunięty]
|
Wysłany: 01-11-2007, 22:13 Co do Usuniecia rys
|
|
|
Czegi uzywacie do usuniecia rys z autajakiego preparatu zeby sie dalo zapolerowac wszystko na blysk |
|
|
|
 |
stanik
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 26 razy Dołączył: 15 Lut 2006 Posty: 1248 Skąd: Legionowo k/Wawy
|
Wysłany: 02-11-2007, 00:00
|
|
|
ale jakiego rodzaju to są rysy? Tylko takie powierzchniowe, czyli takie zmatowienie lakieru po kilku latach, czy rysy spowodowane czymś ostrym i raczej głębokie?
Ja do tych małych rysek spowodowanych "wiekiem" kupiłem sobie zestaw Turtle Wax. Mają sklep internetowy. Ja mam na pierwszy ogień takie coś jak chyba "scretch remover" (piszę nazwę z pamięci, wiec mogę się deczko mylić) który ładnie usuwa właśnie te wszystkie zmatowione miejsca i drobne ryski. NA drugi ogień mam zwykły wosk do lakierów metalicznych. A na koniec oliwkę która wydobywa głębie kolorów. Szczególnie widoczny efekt na ciemnych kolorach. I jestem bardzo zadowolony. A i do tego dość wydajne preparaty. Za całość z wysyłką zapłaciłem około 90 PLN a starczy na kilka użyć na 3 samochody (myślę że na około 2 lata spokojnie mam zapas).
A jak rysy głębsze to niestety jakaś zaprawka / kredka z kolorem. |
_________________ #0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8 |
|
|
|
 |
andy1 [Usunięty]
|
Wysłany: 02-11-2007, 00:49
|
|
|
Na rysy - pasta tempo, lekko ścierna. Złażą pod nie drobne rysy ze starości lakieru, błysku nabierają zmatownienia, ja usuwałem nią 2 cm szerokości i 30 cm długości rysę od zderzaka jakiegoś innego samochodu (jego lakier został na moim aucie), śladu po tym otarciu nie ma, a na początku bałem się, że lakierować będę musiał cały element (w zasadzie nawet 2). Pasta kosztuje około 6 złotych. |
|
|
|
 |
kris80
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 16V (GLS) 97r.
Pomógł: 25 razy Dołączył: 11 Sie 2007 Posty: 727 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 02-11-2007, 07:36
|
|
|
ja nie polecam pasty lekko sciernej bo wokół rysy zepsujesz cały lakier lepiej kupic wosk w kolorze nadwozia są takie wszedzie |
_________________ Tylko Mitsu
 |
|
|
|
 |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Pomogła: 150 razy Dołączyła: 07 Maj 2007 Posty: 3375 Skąd: wrocław
|
|
|
|
 |
Gregus [Usunięty]
|
Wysłany: 03-11-2007, 19:32
|
|
|
chodzi mi o ryski ktore powstaja z czasem na aucie moja cari rok 99 wiec conie co tego jest drobne zadrapania nic glebszego
Ostatnio wywyoskowalem cale auto i wypolerowalem ale dalej je widze da sie jakos to wypucowac zeby blyszaczalo sie jak psu jajca hehehe |
|
|
|
 |
|
|