|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
czujnik abs |
Autor |
Wiadomość |
lukasz12
Mitsumaniak prof. dr hab ;-)

Auto: Sigma 24V '95 / 24V EXE '94
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 51 razy Dołączył: 16 Sie 2006 Posty: 2498 Skąd: Warszawa/Biecz/Piastów
|
Wysłany: 04-04-2007, 21:42 czujnik abs
|
|
|
Witam!
Po 2 miesiącach znowu mam samochód . W koncu przełożyłem tą skrzynie. Mam tylko taki mały problem bo teraz świeci sie kontrolka ABSu. Od czego zacząć? Jutro sie mechanicy tym będą zajmowąć.Aha i jeszcze jedna rzecz to taka że hałasuje mi przegub w prawej półośce? Gdzie najlepiej szukać jakiegoś zamiennika? (chyba że bede miał opcje oryginał ze stanów sciągnąć). W ogóle to czy ma znaczenie dla czujników ABSu jakie są półośki (ze wzgledu na zmiane skrzyni musielismy użyć półosiek ze starego auta ale okazuje sie że lewa półośka jest 2 częsciowa i jest tak że zewnętrzna cześć lewej półośki jest z mojego (tzn właściwa półośka) a wewnętrzna (ta co wchodzi do skrzyni) jest od tego starego) natomiast prawa półośka jest od tego starego bo jest jednoczęściowa)
UPDATE: Juz zrobione, czujnik zgłupiał ale po regulacji jest OK. |
|
|
|
 |
adpiekar
Forumowicz
Auto: sigma 92r.12V, Pajero IV Dakar
|
Wysłany: 08-11-2007, 11:14
|
|
|
lukasz12, Witam,podziel się wiedzą jak wyregulować czujniki.Ponieważ rozebrałem,ale złożyłem z powrotem. Nie wiedziałem jak to ugryżć.Pozdrawiam. |
|
 |
lukasz12
Mitsumaniak prof. dr hab ;-)

Auto: Sigma 24V '95 / 24V EXE '94
Pomógł: 51 razy Dołączył: 16 Sie 2006 Posty: 2498 Skąd: Warszawa/Biecz/Piastów
|
Wysłany: 08-11-2007, 14:17
|
|
|
Hmm, z ta regulacją to było po prostu na wyczucie. Mechanik poluzował czujnik przysunął go trochę bliżej zębatki i przykręcił, udało sie zrobić tak że nie swieciło sie od razu. Niestety swieci sie jak przekrocze około 150 km/h ale na razie tak zostało bo nie przeszkadza mi to. |
_________________ Uprzejmie informuję, że nie udzielam porad przez PW/E-mail - do odwołania. Dziękuję za uwagę
"Natomiast wrażenia z jazdy 12V a 24V są niestety nieporównywalne " (C) Chi-Man 2006
Update 06/2011: Ale 12V w manualu może być i nawet całkiem fajnie murczy
Update 10/2011: 12V mruczy jeszcze fajniej (bo ma oryginalny wydech)...i wróciła do łask
Update 11/2011: 12V jest OK, ale przydałoby się jednak więcej mocy na autostradzie
Update 03/2012: Zdrowe 24V mruczy i dostarcza sporo radości przy manualu
 |
|
|
|
 |
syski [Usunięty]
|
Wysłany: 08-11-2007, 18:55
|
|
|
Zacytuję tutaj Chi_Man'a on wie co i jak na temat ABS
"Taka sugestia, wyczyść "grzebienie" i czujniki. Te ostatnie ustaw wszystkie na odległość
przód: 0.3 - 0.9 mm, tył: 0.3 - 0.7 mm od "grzebieni".
Skasuj błędy komputera (zdejmij na kilka minut ujemną klemę z aku) to powinno załatwić sprawę.
Pozdrawiam
Ps. Czytajcie tematy które były wcześniej a które ciągle powracają |
|
|
|
 |
Slaw
Forumowicz Śmigma

Auto: Sigma 3.0 V6 24v 93r
Pomógł: 18 razy Dołączył: 25 Lut 2007 Posty: 343 Skąd: Suwałki
|