Zamknięty przez: Jackie 11-02-2008, 14:47 |
Nasz kolega cięzko zachorował..... |
Autor |
Wiadomość |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-06-2006, 20:09 Nasz kolega cięzko zachorował.....
|
|
|
Kłopoty jednego z nas
Przyklejam. |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
Ostatnio zmieniony przez Jackie 11-02-2008, 14:47, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
|
Wysłany: 29-06-2006, 19:43
|
|
|
No dobra napiszę coś bo odzew jakiś taki mały...
Kochani, chłopak jest młodziutki i jeszcze dwa tygodnie temu piłem z nim piwo na Zlocie Plejad (subaru). Wspominał, że nie czuje się dobrze ale nic nie wskazywało na to co miało nastąpić. Otóz następnego dnia po powrocie z Plejad WRCFan (Michał) odebrał swoje wyniki i już ze szpitala nie wyszedł. Ma ostrą białaczkę szpikową. Całe forum Subaru zbiera kasę (pod pozorem zakupu laptopa który został ofiarowany już przez SIP ) na leczenie Michała. Przeszczep szpiku i rekowalescencja jest cholernie kosztowna.... Szukanie dawcy jest jeszcze droższe...Nie chodzi o duże kwoty - wystarczy złotówka i informacja na każdym forum jakie znamy. WRCFan, miał nadzieję zostać pilotem rajdowym ( na razie u boku Azraela), pisał także na naszym forum (fakt niedużo, ale zawsze). Pokażmy, że można na nas liczyć.
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
Grzegorz [Usunięty]
|
Wysłany: 29-06-2006, 20:16
|
|
|
OK wysyłam trochę forsy (tyle ile mogę) i życzę rychłego powrotu do zdrowia |
|
|
|
 |
GIRAPH [Usunięty]
|
Wysłany: 29-06-2006, 20:19 gdzie wysłać kase ??
|
|
|
Choc juz nie jestem mitsumakiem, to pomoge, dajcie namiary gdzie mam wplacic kaske. |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 29-06-2006, 20:24
|
|
|
Nie zwykłem się afiszować ze swoją chęcią niesienia pomocy - ale zrobiłem przelew. Mam nadzieję, że chłopak wyjdzie z tego. Jacek - jeśli możesz - informuj, co się dzieje. Przeglądałem topic z Twojego linka, ale czytanie zaszyfowanych wiadomości mi zupełnie nie leży.
A z innej beczki - jak wygląda sprawa poszukiwań dawców szpiku? Wiem tylko tyle, że jest to niesamowicie trudne i że najwiuększa szansa akceptacji szpiku przez ogranizm chorego jest wówczas, gdy dawca jest z chorym spokrewniony. Może jakieś bliższe informacje? Może ktoś z nas mógłby być dawcą, a zupełnie nie jest tego świadomy...
[ Dodano: 29-06-2006, 20:27 ]
Proponuję wydzielić tę informację i podkleić wyżej:
50102055581111100664400197
Jakub Zawiła-Niedźwiecki
Łagowska 7/39
01-464 Warszawa
Napiszcie nicka z forum w polu "tytułem".
Z zagranicy:
SWIFT: BPKOPLPW
IBAN: PL 50 10205558 1111100664400197 |
|
|
|
 |
mitsushi [Usunięty]
|
Wysłany: 29-06-2006, 20:39
|
|
|
Niech wraca do zdrowia .................. wrzuciłem parę złociszy,
Wierzę że pomogą !!!
Pozdrowienia. |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 29-06-2006, 20:56
|
|
|
gregorbu napisał/a: | A z innej beczki - jak wygląda sprawa poszukiwań dawców szpiku? Wiem tylko tyle, że jest to niesamowicie trudne i że najwiuększa szansa akceptacji szpiku przez ogranizm chorego jest wówczas, gdy dawca jest z chorym spokrewniony. Może jakieś bliższe informacje? Może ktoś z nas mógłby być dawcą, a zupełnie nie jest tego świadomy... |
Jakiś czas temu, gdy pracowałem we Wrocku trafiłem na akcję pobierania krwi do badań w kierunku zgodności do przeszczepu. Zgłosiłem się, oddałem krew ale niestety od tamtego czasu zero odzewu a to już ze 4-5 lat będzie . Podobno badania zgodności są strasznie drogie, nie ma na to wystarczającej kasy (chyba z budżetu lub z NFZ, no bo skąd). Ilość tych badań jest limitowana.
Kasę zbierają też fundacje np. Fundacja Urszuli Jaworskiej - w googlach na pewno znajdziecie.
Uważam, że każdy obywatel powinien obowiązkowo oddać krew do takiego banku danych o dawcach i w razie przynajmniej cienia szansy na zgodność były robione dalsze badania. Tylko skąd kasa na to ..... Ale to poniekąd jak profilaktyka - powinno się opłacać.
Może ktoś wytłumaczy .....
WRCFan życzę abyś trafił na swojego dawcę. Takie rzeczy się zdarzają. To nie cuda |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
mm767 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-06-2006, 21:16
|
|
|
To co mogłem to dałem niewiele ale i tak więcej niż ci co nic nie dali a tylko dużo gadają. |
|
|
|
 |
Leppe
Mitsumaniak

Auto: Lancer GLXi/Legnum S/Grand Voy
|
Wysłany: 29-06-2006, 21:35
|
|
|
Życzę powrotu do zdrowia, to co mogę to prześlę na podane konto. |
_________________ Rafał
MITSUBISHI Lancer Kombi GLXi (sprzedany)
MITSUBISHI Legnum Type S VR-4
MITSUBISHI Pajero 3500 V6 GDI
MITSUBISHI Pajero 3000 V6
Chrysler Grand Vojager Town & Country (sprzedany)
Ford Transit
Ford Transit
 |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
|
|
|
|
 |
piwkotom
moderator mitsumaniak maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 29-06-2006, 21:54
|
|
|
Nie mam w domku tokena, ale rano z pracy pojdzie przelew.
WRCFan - czym sie chlopie i szybko do zdrowia wracaj
Co do szpiku..... z zycia niestety wziete: regularnie oddaje krew i czesto pytam co z tym szpikiem, gdzie mozna do bazy, badania itd? Odpowiedz? zawsze wymijajaca , ze tylko jedna placowka w Lodzi, ze pieniedzy nie ma na badania, ze ona dokladnie nie wie, itd.... ale nigdy nie bylo czasu zeby samem zglebic temat. Qfa przeciez tego szukaja ludzie z calego swiata, oni nam, my im a u nas.... nie ma kasy...
widze, ze trzeba powaznie podejsc do tematu. Na pewno w przyszlym tygodniu sie jednak zglosze (najwyrazniej na zlosc lekarzom). |
|
 |
igi
Mitsumaniak
Auto: Lancer Kombi 1.6 Invite
|
Wysłany: 29-06-2006, 22:04
|
|
|
choc nie znam człowieka to i tak jutro przesyłam mała sumke (mała bo zdaje sobie sprawę że utonie ona w morzu potrzeb)
Wracaj do zdrowia |
Ostatnio zmieniony przez igi 30-06-2006, 08:11, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Bosman70 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-06-2006, 22:17
|
|
|
jestem krótko w klubie ale jutro wspomoge w potrzebie nawet pare groszy a zawsze cos |
|
|
|
 |
Chicken [Usunięty]
|
Wysłany: 29-06-2006, 22:19
|
|
|
Jestem tu od niedawna, ale trudno przejść obojętnie obok takiej sytuacji, jak najbardziej pomogę, przelew już poszedł....
...życzę dużo samozaparcia i wiary w swoje możliwości, charakterem wyjść można z najgorszej choroby.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
jadu [Usunięty]
|
Wysłany: 29-06-2006, 22:36
|
|
|
ja też jestem nowy ale się dorzucam,
pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 29-06-2006, 22:40, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|