|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[szukam] rozwiazania do backupu |
Autor |
Wiadomość |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 21 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 2784 Skąd: jestem z miasta
|
Wysłany: 09-12-2007, 23:39 [szukam] rozwiazania do backupu
|
|
|
Tematyka baaaaardzo daleka od naszego forum, jednak poniewaz szukam rozwiazania do backupu danych to co mi szkodzi dowiedziec sie czego Wy uzywacie w swoich firmach.
Generalnie potrzebuje wykonac backup danych z 3 komputerow pracujacych pod XP Home/Pro. Komputery spiete sa w siec lokalna jednak pelne udostepnianie dyskow aby dokonac backupu po sieci srednio mnie interesuje.
Rozgladalem sie za oprogramowaniem jednak jest tego od cholery i ciezko po opisach produktow dobrze wybrac.
Najwygodniejszym dla mnie rozwiazaniem bylby zakup oprogramowania, ktore moglbym zainstalowac na swoim laptopie a do poszczegolnych stacji podlaczyc sie po sieci do zainstalowanych na komputerach agentow danego oprogramowania.
Rozwiazanie takie wydawaloby sie zapewni mi Norton Ghost - wynikaloby z opisu - jednak funkcji tej nie udalo mi sie przetestowac na wersji demo ani 'pozyczonej'. Do tego support Symanteca okazal sie byc gowno warty, bardzo niekompetentny, nieudolny, niechetny do pomocy etc. Skonczylo sie na tym, ze opieprzylem konsultantke bo upierala sie, ze program nie ma funkcji o ktorych pisza w opisie produktu na wlasnej stronie www.
Tym sposobem szukam rozwiazania do backupu, ktore nie ma nic wspolnego z firma Symantec, poniewaz nie zamierzam wydac kasy na licencje i pozniej nie miec mozliwosci uzyskania pomocy w razie problemow.
Podsumowujac:
- licencja pozwalajaca obsluzyc 3 komputery lub 3 licencje jednostanowiskowe
- soft pozwalajacy na wykonanie kopii wybranych plikow/katalogow
- mozliwosc zapisania ustawien (wybranych plikow/katalogow)
- mile widziana opcja dostepu zdalnego do komputerow z zainstalowanym programem/agentem
- program nie bedacy produktem Symantec!!!
- cena do 2000 zl za obsluge w/w ilosci komputerow
[ Dodano: 2007-12-10, 16:21 ]
Wiec ... po kilkunastu godzinach szukania (w ciagu ostatniej doby) w sieci trafilem na rozwiazanie idealne. Moge isc sie przespac
Najpierw pozostawie slad, jak by ktos kiedys szukal czegos podobnego:
http://www.emcinsignia.com
EMC® Retrospect® for Windows Professional Edition - $129 pudelko / $119 download
- licencja obejmuje instalacje softu na kompie + 2 licencje na kompy zdalne
dodatkowa licencja na zdalny komputer $39 pudelko / $35 download
5-pack licencji na zdalny komputer $149 pudelko / $145 download
10-pack licencji na zdalny komputer $299 pudelko / $289 download
Wlasnie skonczylem testowac, sprawuje sie super. Na zdalnym komputerze instaluje malutki program dzialajacy jako usluga, na ktorym ustawiamy haslo. Na lokalnym komputerze instaluje software, dodaje informacje o komputerach zdalnych, autoryzuje sie i moge bez przerywania pracy na komputerach zdalnych wykonac kopie danych.
Sa tez bogatsze wersje oprogramowania, ktore pozwalaja na backup serwerow windows, baz SQL, backup plikow ktore sa w uzyciu itd. Szczegoly na www.
Ja ide odespac poszukiwanie softu. |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
|
|