Mandaciki |
Autor |
Wiadomość |
Monia
Mitsumaniak Misiubishi

Auto: CA0 GLI 94 1.3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-12-2007, 18:08 Mandaciki
|
|
|
No to szanowni Maniacy przyznajcie się do popełnionych wykroczeń i jakie konsekwencje ponieśliście za nie ?
Chyba, że macie czyste sumienie to gratuluję |
|
 |
kielurkk
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,9TD GLX 98r.
|
Wysłany: 10-12-2007, 18:41
|
|
|
Monia masz największy wskażnik zakładania nowych tematów na tym forum (regionalnym) No i dobrze bo gdyby nie Ty nic by się tu nie działo. Więc może ja zacznę sie "chwalić" otóż pierwszy mandat dostałem za jazdę z włączonymi światłami przeciwmgłowymi przednimi pomimo że mgły nie było jechali za mną na sygnałach jak w amerykańskim filmie przez jakieś pół kilometra i dostałem 100 i 2 punkty, pózniej się to tak lawinowo posypało w tym samym roku jeszcze za prędkość na 60 (jeszcze wtedy było 60km/h w zabudowanym) miałem 120 ale zauważyłem ich i zdążyłem wyhamować do 81 km/h (tyle mi pokazali na radarze mówiąc "Pan wie że miał duzó więcej" nie kłociłem się więc) 150 i 4 punkty a pózniej przed świętami Bożego Narodzenia wyjeżdżając z parkingu spod Minimala wyjechałem wąską uliczką po zakazie wjazdu a oni siedzieli na końcu uliczki i czekali. Zgarneli wtedy ze 20 samochodów, ludzie czekali w kolejce po mandaty wtedy na święta dostałem prezent 100 i chyba 2 punkty. Od tamtej pory nic nie dostałem (odpukać) mam CB więc jest łatwiej |
_________________ Carisma 1,9TD GLX hatchback silvermetalik
TWO BEER OR NOT TWO BEER THAT IS THE QUESTION
SHEAKESBEER
Samochód japoński tak jak Chuck Norris zapala z pół obrotu
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
 |
misio [Usunięty]
|
Wysłany: 10-12-2007, 19:31
|
|
|
Zamiast 40km/h jechałem 120km/h ale to było za granicą wynajętym autem, w dodatku to był ostatni dzień mojego tam pobytu. Jeden policjant poszedł do radiowozu sobie usiąść a drugi powiedział 50 euro. O więcej nie miałem ochoty pytać, pewnie 50 euro poszło na pomoc dla dzieci tego policjanta. |
|
|
|
 |
Monia
Mitsumaniak Misiubishi

|
Wysłany: 10-12-2007, 19:54
|
|
|
Jak zadałam pyt.to odp. :/
To wczoraj mnie drapneli jak wracałam z kielnarowej z uczelni. Jechałam w Biznem i chyba z minimum 100 km/h zdąrzyłam wyhamować do 82km/h gdzie moglo być 50hm/h ehmmm no 200zł w plecy a o pkt.już nie wspomnę i właśnie postanowiłam kupic CB.MA ktoś do sprzedania bo Mońcia kupi Szerokości |
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
|
Wysłany: 10-12-2007, 20:12
|
|
|
W życiu dostałem trzy mandaty:
- pierwszy w czasach ogólniaka jakieś lata 87-88 - trachnęli mnie rapidem jak pod górkę przycisnąłem i miałem tam zastawą jakieś 80km/h a była jeszcze do szczytu górki 60tka - punktów jeszcze w tych czasach nie było i skończyło się chyba na obecnej równowartości 50zł (na piwo) ;p
- drugi w czasach gdy już tyrałem zawodowo - jakieś lata 96 - 97 - w na szkoleniu byłem - i spieszyłem się rano piechotką na zajęcia a na przejściu czerwone było... także 50zł nie że przelazłem po pasach na czerwonym ale za to że ślepy byłem bo policjant stał i patrzył na mnie jak lezę i pałą pokazywał mi że jest czerwone...
- trzeci raz jak o 3ciej w nocy służbowym autem gnałem na drugi koniec polski do Strzelc Opolskich na naradę na 8mą rano - zaraz jak tylko wyjechałem z domu trachnęli mnie suszarką - 80km/h jak zwalniałem hamując silnikiem na wysokości tablicy terenu zabudowanego na jakims wygwizdowie sobie stali... chyba 1 punkt o ile pamiętam i 50 zł (na śniadanie) |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
kielurkk
Mitsumaniak

|
Wysłany: 10-12-2007, 20:57
|
|
|
Monia, szukaj na Allegro. Nie wiem ile pieniążków chcesz przeznaczyć ale za te 200 już dobrą używkę kupisz plus antenka. Polecam sprawdzone przeze mnie Alan 78 plus, uniden 520 pro xl lub mniej uznawaną przeze mnie onwe mk3 |
SHEAKESBEER
 |
|
|
|
 |
Monia
Mitsumaniak Misiubishi

|
Wysłany: 10-12-2007, 21:39
|
|
|
kielurkk, moze mi sprzedasz swoje CB a Ty sobie kupisz, bo ja w ogóle to nie wiem co do czego i dlaczego
[ Dodano: 10-12-2007, 21:41 ]
saphire, ejjj no dobry jestes hmm ale tak tanio Cie wyniosly te kary i pkt ej ja za jednym razem 200 zł a Ty w sumie 150zł to jest podejrzane, masz jakies znajomosci ?:>:> |
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
|
Wysłany: 11-12-2007, 00:19
|
|
|
No cóż - jeżdżę dużo i szybko, mandatów mam sporo (ostatnio mniej, bo się starzeję i mądrzeję - trochę)
Wszystkie co do jednego mam w specjanie do tego celu przeznaczonym segregatorze. Nie to, żebym lubił to zbierać, ale parę lat temu urząd skarbowy próbował ma mnie wymusić zapłacenie mandatu już zapłaconego.
Na szczęście mocno się wkurzyłem i przez kilka dni przekopywałem cały dom od A do Z i znalazłem pokwitowanie
Pani z rozbrajającym uśmiechem powiedziła, że w takim razie to pomyłka. Jak zapytałem co by było gdybym tego nieznalazł - równie rozbrajająco oświadczyła, że musiałbym zapłacić. Więc od tamtej pory zbieram
Wszystkich mandatów mam na około 2000 PLN, a teraz czekam na wezwanie do sądu po 10 punktów i 500 PLN - misiek - 107 na 50
Ogólnie nie ma się czym chwalić i nie polecam brać przykładu |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
kielurkk
Mitsumaniak

|
Wysłany: 11-12-2007, 16:00
|
|
|
Monia, niestety jestem bardzo przywiązany do tego radyjka Na pewno masz jakiegoś kolegę czy znajomego który sie chociaż trochę zna (zresztą tu nie ma cudów ma działać i nie szumieć zbytnio ) w tym temacie i Ci pomoże. Jak coś znajdziesz to wal śmiało na priv lub normalnie na forum jeśli będę w stanie to pomogę radą |
SHEAKESBEER
 |
|
|
|
 |
lukasz921
Mitsumaniak
Auto: Space Star 1.6
|
Wysłany: 11-12-2007, 18:53
|
|
|
Sam ostatnio zastanawiałem sie nad zakupem CB i w sumie po przewertowaniu różnych grup dyskusyjnych i forów generalnie polecają unidena 520 XL z tym, że podobno stracił homologację na Polskę ale ja specjalnie bym się tym nie przejmował. Niestety jeszcze nie jestem zdecydowany na 100% na zakup radyjka chociaż ostatnio chyba miałem ostrzeżenie z niebios bo miałem kontrolę i misiek nie miał się do czego przyczepić to tylko zarzucił "gaśnica i trójkąt jest ?". Póki co 50 tys km przejechane i czyste konto ale coś czuje w kościach że już niedługo, ale mam nadzieję że to tylko reumatyzm ? |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
|
Wysłany: 12-12-2007, 13:09
|
|
|
U mnie tez bogato, w maju miełem pechowy miesiac i 2 razy trzepneli mnie na suszarke a trzeci raz przyszło zdjecie jak się ładnie uśmiecham. Strasznie mnie to wkurzyło, zwłaszca jak obleciałem Legnice tam i z powrotem i wracam do domu a moi miejscowi panowie trzasneli mi w miescie 62 km/h , i i pare miesiecy jedziłem spokojnie No i teraz w listopadzie bum, Mis rozwalony 100 zł i 6 punktów za kolizje. W sumie mam na koncie 14.
A tak to mam ponad 10 lat prawko jazdy i pierwsze mandaty dopiero w tym roku . |
_________________ wspieramrozwoj.pl
sprawdzpodatki.pl
naszhandel.pl
kupujepolskieprodukty.pl |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
|
Wysłany: 12-12-2007, 14:49
|
|
|
ja moze z innego regionu, i mandacik tez narazie tylko jeden ,ale moze napisze jak moj brat " kolekcjoner " mandatow
nie wiem czy licza sie mandaty za tzw przewienienia bez samochodu , czyli jakies zasmiecanie, czy tez sikanie hehe ale moze po kolei
200 pln - sikanie na ulicy
100 pln - sikanie na mur , po czym brat podarl ten mandat bo powiedzial , ze go nie zaplaci, w tym samym momencie dostal
100 pln - za zasmiecanie hehe
500 zl o pkt - za prowadzenie samochodu bez uprawnien ( wtedy jeszcze nie mial prawka )
500 zl 6 pkt - za spowodowanie wypadku
200 zl 4 pkt - za wyprzedzanie na zakazie
100 zl 6 pkt - za spowodowanie wypadku
zagraniczne mandaty tez sie licza ? jezeli tak to teraz bedzie smiesznie
90 euro - za zakaz jazde w niedziele
90 euro - za stan opon
oraz jedyne
2800 euro (to jest mandat+robocizna+opony,poneiwaz francuska policja wezwala ekipe, i kazala im wymienic opony - oczywiscie na koszt wlasciciela auta
tak tak ,prawie 10 tys zl )
aha bart jest kierowca zestawu C+E |
|
|
|
 |
Monia
Mitsumaniak Misiubishi

|
Wysłany: 12-12-2007, 18:20
|
|
|
Rafal_Szczecin, syto
To my nie bierzmy przykładu z brata |
|
 |
cleos18 [Usunięty]
|
Wysłany: 19-12-2007, 20:39
|
|
|
Ja sie terz pochwale i jak zrobilem przwo jazdy w 2006 roku w lutym i dostalem prawki tydzien przed swietami wielkanocnymi dokladnie w poniedzielk i w wielki piatek jadac ulica podwislocze na rzeszowie wyjechal mi gosc przed maske golfem 2 ja po hamulcach i bum bo z drugiej strony jechaly 2 auta na 2 pasach i nie ryzykowalem. Starszy pan zatrzymal sie kolo jedynki wysiadlem i odrazu do goscia co robi a tem podchodzi do mnie i mowi dam ci 200 zl i po sprawie a ja zderzak rozwalony, cale swiatlo do wymiany. A janlepsze jest to ze gosc byl najebany jak zule z dworca, na policje czekam 40 minut. Ja nic nie dostalem a gosc 500zl mandatu i 4 punkty plus to ze przyjechal kolega jego i powiedzial ze on jechal to dal jeszcze mi 300zl do lapy
A kolejne to za wiadukcie slaskim w rzeszowei w strone centrum trzepneli mnie na suszarke mialem 73, ale policjant byl mily i zapytal sie gdzie sie spiesze to powiedzialem ze do kina z dziewczyna i powiedzal ze jestem w podobnym wieku co jego syn i dal mi 2 punkty i 50zl. A i dolicze to ze wziolem na siebie mandat mojego ojca zrobili mu zdjecie od tylu i 300 i 6 punktow w terenie zabudowany mial 84 |
|
|
|
 |
|