|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EA2A 2.0] dziwny wyciek |
Autor |
Wiadomość |
gasnica [Usunięty]
|
Wysłany: 12-05-2008, 10:29 [EA2A 2.0] dziwny wyciek
|
|
|
czesc,
mam GALANTa 2.0 GLS z Climatronickiem
po dluzszej jezdzie zauwazylem dziwny wyciek pod autem,
wyglada to na wode lub cos podobnego
do miejsca skad wylatuje to cos nie mozna sie tak latwo dostac,
po krotce wyglada to tak,
po lewej stronie auta, tuz pod szyba w komorze silnika mam taki cylindryczny plastikowy pojemnik o srednicy ok 10cm z wchodzacymi i wychodzacymi z niego rurkami,
pod tym zbiornikiem (niestety nie widac ale mozna wymacac) jest jakby gumowy waz ktory przechodzi z kabiny do komory silnika, jest on uciety i zagiety w ksztalt kranika,
obstawiam, ze stad ta ciecz sie wydostaje
powyzsze pojawia sie tylko przy jezdzie na klimie, i zaczalo sie doslowanie kilka dni temu, wczesniej zadnych wyciekow nie zauwazylem
prosze o informacje co to jest i czy z tego powinno cokolwiek kapac, a jesli tak to w jakich okolicznosciach
dzieki za wszelkie informacje
JK |
|
|
|
 |
sampler
Forumowicz

Auto: Citroen C5 X7 2.2 HDI
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 62 razy Dołączył: 08 Gru 2005 Posty: 2353 Skąd: Lubin
|
Wysłany: 12-05-2008, 10:37
|
|
|
Ja mam wyciek wody tez podejrzewam z klimy ale patrzac od przodu za prawym wahaczem |
_________________ BYŁY:
GALANT E34 1.8 TD
GALANT EA5A'97 2.5 V6 24V
GALANT AVANCE EA5A'03 2.5 V6 24V
Xsara 1.4i
SĄ:
CITROEN C5 X7 2.2 HDI
Peugeot 308 2.0 HDI |
|
|
|
 |
dziejo [Usunięty]
|
Wysłany: 12-05-2008, 10:43
|
|
|
Wydaje mi sie ze,zjawisko jak najbardziej normalne jezeli chodzi o odwodnienie klimy. |
|
|
|
 |
gasnica [Usunięty]
|
Wysłany: 12-05-2008, 10:47
|
|
|
to moze tylko dodam ze moj to RHD, jesli ma to jakies znaczenie, choc podejrzewam, ze bebechy mimo wszystko siedza w wiekszosci w tym samych miejscach
patrzac od przodu faktycznie jest to pod prawym wahaczem (czyli lewej stronie auta)
jesli to odwodnienie klimy, to kiedy to sie "wlacza" ?? jak to dziala ?? |
|
|
|
 |
metzger
Mitsumaniak a.k.a Jedi
Auto: EA2A 4G63 '97
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-05-2008, 12:23
|
|
|
Nie do końca wiem jak to jest w przypadku klimy w samochodzie, ale w budynkach jest dodatkowa rurka do odprowadzania skroplin w postaci wody. Zjawisko jest jak najbardziej normalne ... dodam że z reguły taką rurkę doprowadza się do kanalizacji albo gdzieś na zewnątrz na trawnik lub do studzienki. |
_________________ To, co nie istnieje, musimy czasem sami stworzyć w naszych marzeniach i snach i pozwolić im inspirować się do większego wysiłku.
Piszę poprawnie po polsku |
|
|
|
 |
swinks_UK
Mitsumaniak

Auto: Lancer Evo 8 FQ300
Kraj/Country: UK
Pomógł: 91 razy Dołączył: 19 Lut 2007 Posty: 4469 Skąd: Bourne, Lincolnshire
|
Wysłany: 12-05-2008, 16:28
|
|
|
Jest to jak najbardziej odprowadzenie wody skroplonej na instalacji klimy. Naturalna rzecz, im cieplej, tym wieksza kaluza. |
_________________ swinks
ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
ex-Galant EC5A (VR4 Type-S) - moc 340 HP oraz moment 443 Nm
Historia moich Misiów
Lancer Evo 8 FQ300 - 408 HP oraz moment 510 Nm |
|
|
|
 |
|
|