|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Jaki amplituner? |
Autor |
Wiadomość |
harpagan
Mitsumaniak Jaśnie Wielmożny Pan

Auto: Colt CC5A 4x4
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 42 razy Dołączył: 30 Wrz 2005 Posty: 2470 Skąd: wawrzyszewowo
|
Wysłany: 08-12-2007, 00:54 Jaki amplituner?
|
|
|
Podkresle na poczatku ze nie znam sie na technicznej stronie muzyki naprawde wcale i w razie czego prosze o tlumaczenie jak dziecku
Wyrwalem od brata jego nieuzywany od jakiegos czasu zestaw glosnikow i powoli zaczynam sie rozgladac za jakims amplitunerem. Glosniki to komplet jamo kupiony ze 3-4 lata temu. Oznaczenia przednich glosnikow to jamo e430. Tylnych i centralnego nie sprawdzalem bo myslalem ze to bedzie oznaczenie calego zestawu.
Planuje odpalic to pod zwyklym starym telewizorem i takim samym dvd do filmow.
Oprocz tego interesuje mnie muzyka z komputera.
Audiofilem nie jestem i chcialem poprsotu zeby to w miare przyzwoicie gralo.
Przyznam ze budzet na amplituner jest jeszcze niesprecyzowany bo zupelnie nie wiem ile trzeba wydac , ale zdecydowanie zalezy mi zeby bylo to jak najtaniej, wiec w gre wchodza tylko uzywki.
Czy jest ktos kto moze cos ciekawego polecic? |
_________________ Frankenstein CC5A 4x4
 |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 08-12-2007, 19:58
|
|
|
Wszystko zależy od indywidualnych preferencji. Jeśli masz ochotę sprawdzić, jak gra Technics SA-DX750, możemy zrobić test. Będziesz miał pogląd, czy ten dźwięk Ci odpowiada. Jak dla mnie gra za mało ostro, ale chciałem Technicsa, bo magnetofon i CD też mam Technicsa. Jakościowo sprzęt nie do zdarcia, podobnie jak Yamaha. Ze swojej strony mogę odradzić połączenie Sony STR-DE475+Jamo. Kumpel ma - dla mnie dźwiękowa porażka, zarówno w stareo, jak i 5.1. |
|
|
|
 |
Dominik77 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-12-2007, 22:12
|
|
|
Ja od 9 lat ( bezawaryjnie ) używam Technics SA-AX6 i jestem bardzo zadowolony. Jako jeden z niewielu ma wzmacniacz do suba. Jak dla mnie gra dobrze i czysto i ma duży zapas mocy, rzadko przekręcam potencjometr ponad 1/3. Polecam. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24335 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 10-12-2007, 19:51
|
|
|
od siebie powiem, ze najlepszy sprzet masowy (czyli dostepny dla przecietnego Polaka) robili japonczycy w latach 90-tych
teraz to juz chinszczyzna... psuje sie szybko i jakosciowo gorszy
mimo wszystko szczerze polecam uzywane - ja akurat kupowalem sprzet Pioneer, bo Technics kolegi mial podbicie basow na 50 Hz i byli slychac buczenie transformatora |
|
|
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 10-12-2007, 20:48
|
|
|
A ja polecę Radmora 5102 quasi-quadro
Ludzie jak znajdą takie cudo gdzieś u dziadka pod kwiatkiem, to swoje technicsy i inne japońce posyłają do szafy. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24335 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 10-12-2007, 20:54
|
|
|
josie napisał/a: | A ja polecę Radmora 5102 quasi-quadro
Ludzie jak znajdą takie cudo gdzieś u dziadka pod kwiatkiem, to swoje technicsy i inne japońce posyłają do szafy. |
troche przesadziles w ostatnim zdaniu - tez go mialem i fajnie bylo, jak te dotykowe przyciski wiatr przestawial - wystarczylo balkon otworzyc i cieple powietrze robilo niezla skakanke po stacjach |
|
|
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 10-12-2007, 20:56
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | wystarczylo balkon otworzyc i cieple powietrze robilo niezla skakanke po stacjach |
Ale ja mówię o sprawnych egzemplarzach.
Wiadomo, że jak sprzęt ma ze 20 kilka lat to wypada chociaż elektrolity zmienić. |
|
|
|
 |
stanik
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Pomógł: 26 razy Dołączył: 15 Lut 2006 Posty: 1248 Skąd: Legionowo k/Wawy
|
Wysłany: 10-12-2007, 22:03
|
|
|
a ja takiego Radmora na strychu cały czas mam tylko w wersji czarnej Może za 30 lat będzie wart tyle co mercedes
Pozdrawiam |
_________________ #0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8 |
|
|
|
 |
harpagan
Mitsumaniak Jaśnie Wielmożny Pan

Auto: Colt CC5A 4x4
Pomógł: 42 razy Dołączył: 30 Wrz 2005 Posty: 2470 Skąd: wawrzyszewowo
|
Wysłany: 15-12-2007, 18:38
|
|
|
Dzieki za wszystkie odpowiedzi
gregorbu napisał/a: | Jeśli masz ochotę sprawdzić, jak gra Technics SA-DX750, możemy zrobić test |
Chetnie chetnie. Jak sie jakos spotkamy to pomecze o testa
Dominik77 napisał/a: | Technics SA-AX6 |
Cena niestety dla mnie zaporowa.
Poza tym za duza moc ... glosniki tego nie wytrzymaja. Wiem ze mozna byc ostroznym, ale roznie to bywa i w jakis pijackich spedach moze sie to zle skonczyc.
josie napisał/a: | A ja polecę Radmora 5102 quasi-quadro |
Nie wiem czy dokladnie ten sam model, ale ze zdjecia wyglada bardzo podobnie.
Dostalem taki kiedys od wujka i obecnie uzywa go moj brat ... niestety nie wyrwe mu go bo jeszcze sie obrazi i zabierze kolumny
Moze jeszcze jakies propozycje?
Chcialbym sie w 400-500 zmiescic |
_________________ Frankenstein CC5A 4x4
 |
|
|
|
 |
szczeslaw
moderator Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r