|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: roch_27 22-08-2007, 17:54 |
Jaki Olej do TD |
Autor |
Wiadomość |
KaczA [Usunięty]
|
Wysłany: 16-10-2006, 21:20 Jaki Olej do TD
|
|
|
Mam pytanko jaki olej zalac do turbo diesle??220 tys przebiegu!!poprzedni wlasciel mowil ze lal platinium polsyntetyk!!ale nie wiem o jakim ozaczeniu!! a ile go potrzeba wlac?? i co jaki czas trzeba wymieniac!!?? aha i jak jest z tym silnikiem jaka ma regulacje i jakie swiece trzeba potrzeba?? i co ile je wymieniac?? pozdro 600:D!!!! |
|
|
|
 |
maddj [Usunięty]
|
Wysłany: 21-10-2006, 16:52
|
|
|
ja do siebie leje elfa mineralnego td 15w40 i polecam to samo po takim przebiegu....
potrzebujesz okolo 4 do 5 litrow i napewno bedzie jeszcze na dolewke
ja wymieniam co 10tys ale podobno mozna na nim jezdzic duzo dluzej...
swiece dobiora ci w dobrym sklepie motoryzacyjnym oczywiscie zarowe, i polecam te za minimum 50zl za sztuke.... a jak poszukam podelka od moich to ci wysle dokladne dane tych swiec... |
|
|
|
 |
Andrzej F [Usunięty]
|
Wysłany: 21-01-2007, 23:55
|
|
|
Już trochę czasu minęło jak zadałeś pytanie, ale mogę się podzielić własnym doświadczeniem.Używam oleju silnikowego Mobil 15W-40 do diesla i wymieniam co 8 tys km. Silniczek do dzisiaj chodzi jak dobry szwajcarski zegarek i jest tak samo skory do jazdy jak za młodych lat,a ma już przebiegu prawie 400 tys km. Jeśli komuś zależy na długim żywocie silnika to na oleju nie może oszczędzać. |
|
|
|
 |
|
|