|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
szarpie na zimnym silniku |
Autor |
Wiadomość |
scrimer [Usunięty]
|
Wysłany: 22-02-2008, 10:41 szarpie na zimnym silniku
|
|
|
witam! problem dosc dziwny. po nocy gdy uruchomie auto wszystko jest ok. po przejechaniu powiedzmy kilometra gdy juz sie troszke rozgrzeje i przelaczy na gaz przy jezdzie ze stala predkoscia czuc lekkie szarpniecia tak jakby auto samo przyspieaszalo i hamowalo ( dodam ze noga na gazie mi sie nie trzesie ). po calkowitym rozgrzaniu silnika problem ustepuje. przez ostatnie 3000 km z 3 razy zasiwcil mi sie chceck ale po zwolnieniu i dodaniu gazu zaraz gasl. czy ktos z szanownego grona ma moze jakies sugestie? pozdrawiam! |
|
|
|
 |
kielurkk
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,9TD GLX 98r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 46 razy Dołączył: 17 Cze 2007 Posty: 1050 Skąd: Mielec
|
Wysłany: 22-02-2008, 19:17
|
|
|
na benzynie jest tak samo? jeśli jest ok to szukałbym przyczyny w instalacji gazowej. Może jakaś regulacja czy wymiana filtrów pomoże? |
_________________ Carisma 1,9TD GLX hatchback silvermetalik
TWO BEER OR NOT TWO BEER THAT IS THE QUESTION
SHEAKESBEER
Samochód japoński tak jak Chuck Norris zapala z pół obrotu
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
 |
tom1312
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.8 SOHC 16V GLS +LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 26 Sty 2008 Posty: 194 Skąd: Komorów/Rzeszów
|
Wysłany: 22-02-2008, 20:24
|
|
|
Ja też miałem podobny problem.Mianowicie na zimnym silniku auto mi szarpało gdy sie rozgrzał problem mijał.Tylko że ja miałem ten problem wyłącznie na gazie.Wymieniłem świece gdyż dowiedziałem się że może to być ich wina.I faktycznie po wymianie problem całkowicie ustąpił a auto jeszcze lepiej jeździ Może spróbuj zrobić to samo .Pozdrawiam! |
_________________ "Mitsu" i wszystko jasne
01388/KMM
 |
|
|
|
 |
|
|