|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Częstotliwość odświeżania |
Autor |
Wiadomość |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 28-02-2008, 13:05 Częstotliwość odświeżania
|
|
|
Witam!
Mam kolejny problem, a wiem, że na forum silna grupa informatyczna:)
Karta grafiki ATI RADEON 9250, sterowniki z płyty producenta
Monitor Siemens-Nixdorf MCM-1704, sterowniki Windows XP - monitor domyślny - innych nie znalazłem.
Czasami (nie zawsze) po uruchomieniu systemu widzę, że odświeżanie jest chyba najniższe z możliwych - ekran miga. Ustawione w zakładce Monitor mam 100Hz. Przy tym migotaniu wystarczy że zmienię na chwilę na 90Hz, zapyta czy zapamiętać, kliknę NIE, wróci do 100Hz i już jest OK.
System mam postawiony na nowo - poprzednio było to samo...
Macie jakieś pomysły? |
|
|
|
 |
Bogas [Usunięty]
|
Wysłany: 28-02-2008, 14:17
|
|
|
Myślę że sterownik domyslny do monitora zamień na http://www.drivermagic.co...ns_Monitors.zip i sprawdź. Jeśli nic się nie zmieni to pożycz od kogoś monitor o podobnych parametrach i wykluczysz winę monitora/karty.
I jeszcze powiedz w jakiej rozdzielczości pracujesz. |
|
|
|
 |
josie

|
Wysłany: 28-02-2008, 16:14
|
|
|
Bogas, wielkie dzięki za sterownik - już zainstalowany. Zobaczymy czy coś się zmieni.
Rozdzielczość mam 1024x768 |
|
|
|
 |
Bogas [Usunięty]
|
Wysłany: 28-02-2008, 23:29
|
|
|
josie napisał/a: | Rozdzielczość mam 1024x768 |
No to nie wiem czy to nie za duża rozdzielczość dla tego monitora przy 100Hz odświeżania, ale jak zainstalowałeś sterownik oryginalny, to powinien automatycznie ograniczyć listę trybów. Powodzenia. |
|
|
|
 |
josie

|
Wysłany: 01-03-2008, 10:14
|
|
|
Cytat: | No to nie wiem czy to nie za duża rozdzielczość dla tego monitora przy 100Hz odświeżania, ale jak zainstalowałeś sterownik oryginalny, to powinien automatycznie ograniczyć listę trybów. Powodzenia. |
Ograniczył:) Teraz max jest właśnie 100, wcześniej bez sterowników było ok 150.
Monitorek taki lepszy jak na tamte czasy - nawet BNC ma z tyłu:)
Narazie na kilka uruchomień jest OK:) Zobaczymy
EDIT:
No niestety...
Przed instalacją sterowników miałem całą paletę częstotliwości do wyboru (do 200Hz). Po instalacji się zmniejszyła do 100Hz i już myślałem, że będzie OK, ale czasami XP jakby nie ładował sterownika - teraz na przykład włączyłem komputer, ekran migocze (ma pewnie z 50Hz), a lista znowu długa do 200Hz.
O co tu chodzi? |
|
|
|
 |
|
|