|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
hamulce tył |
Autor |
Wiadomość |
kunacik [Usunięty]
|
Wysłany: 04-03-2008, 11:25 hamulce tył
|
|
|
witam wszystkich ponownie.
wracam z nowym problemem.... od poczatkow jazdy moim lancerem mam problem z hamulcami a mianowicie z tylnim prawym kołem.... jak hamuje to tylnie kolo hamuje mi najmocniej.... jak zachamuje na piasku to widac to bardzo dobrze.... lewe tylnie kolo hamuje dobrze a prawe wyprzedza w swoim dzialaniu chyba nawet przednie.... jak naciskam na hamulec przy zimnym samochodzie to slychac tarcie w tym tylnim kole.... przy zaciaganiu recznego jest tak samo....
moze ktos wiedziec co to jest.... czy zapowietrrzony uklad, czy cos innego... jak temu zaradzic? |
|
|
|
 |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Kraj/Country: Polska
Pomogła: 150 razy Dołączyła: 07 Maj 2007 Posty: 3375 Skąd: wrocław
|
|
|
|
 |
kunacik [Usunięty]
|
Wysłany: 04-03-2008, 18:46
|
|
|
no chyba nie bardzo bo z tyłu mam bębny.....
poza tym zdejmowałem bębny wczesniej bo wymieniałem cylinderek w lewym kole ale zdjąłem dwa zeby sprawdzic okładziny i byly jeszcze dobre..... |
|
|
|
 |
pabloo2000 [Usunięty]
|
Wysłany: 04-03-2008, 19:34
|
|
|
myślę że na początek odpowietrzenie hamulcy, następnie czyszczenie szczęk i bębnów, a na koniec regulacja samo regulatorów. jeśli to nie pomorze to zdejmij wszystkie szczęki wyczyść wszystko porządnie i przesmaruj powierzchnie styku szczęk z tarczami kotwicznymi, ale myśle ze obejdzie sie bez tego.
Moze być jeszcze kwestia niższego ciśnienia jednej z sekcji pompy hamulcowej ale bardzo w to wątpię bo chyba nie masz problemów z przednimi hamulcami. |
|
|
|
 |
|
|