Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
jakie audio?
Autor Wiadomość
czarnuch23 
Mitsumaniak
Jaszczomp:>

Auto: Outlander 2.0T
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-07-2008, 23:35   jakie audio?

jako ze moje misio juz sie maluje i nie bedzie sprzedawany ze wzgledow ekonomicznych mam zamiar zainstalowac jakies konkretnijesze audio (nie mylic z adudiofilska instalacja).
Cala karoseria bedzie wygluszona matami.
Radyjko ktore zakupilem to pioneer DEH P6000UB.
W przednie drzwi chce zamontowac jakis komplecik glosnikow do 400zl
w bagażniku bedzie budowana zabudowa....
I tu pojawia sie moje pytanie:
Jakie glosniki zamontowac w drzwi (w przyszlosci mozliwa wspolpraca ze wzmakiem)
i jaki wybrac glosnik do zabudowy (zabudowa mala zamknieta) o srenicy 200-250mm.

Nie znam sie zupelnie na car audio w tej chwili mam glosniki blaupnkta GTX 200 165mm i sa do dupy za przeproszeniem bo moje radio (stary pionek deh 3100r )je przerasta.

Audio ma wygladac : przd 2 drozny zestaw (drzwi i slupki) a z tylu tylko zabudowa w bagazniku.
w tej chwili interesuje mnie zetaw na przednie drzwi, jakies propozycje i opinie. Jesli jest cos lepszego ale kosztuje wiecej niz 400 tez moge sie zastanowic...

Serek 
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Wysłany: 02-08-2008, 10:57   

Cytat:
Nie znam sie zupelnie na car audio w tej chwili mam glosniki blaupnkta GTX 200 165mm i sa do dupy za przeproszeniem bo moje radio (stary pionek deh 3100r )je przerasta.

Co to znaczy?

Przede wszystkim zacznij od podania preferencji muzycznych.

turbolax 
Mitsumaniak

Auto: Pajero Sport
Wysłany: 02-08-2008, 13:15   

Na przód dał bym zestaw odseparowany, może coś z powerbassa, u-dimensiona lub jak dołożysz DLS.Głośnik do zabudowy zależny od muzyki jakiej słuchasz, ile masz na to pieniędzy i czy chcesz osiągnąć głośność czy jakość?

M4mooT
[Usunięty]

Wysłany: 04-08-2008, 00:07   

na tyl mozesz dac InterTechnik MDS08 w BR albo MDS10 w zamknietej. na przod to moze PB S-6C.

czarnuch23 
Mitsumaniak
Jaszczomp:>

Auto: Outlander 2.0T
Wysłany: 05-08-2008, 00:14   

preferencje muzyczne ROCK/METAL
co do glosnikow w tej chwili mam na oku 2 modele
Hertz ESK 165 - 400zl
RAINBOW SLX - 500zl
Bedzie to pod wzmacniacem najprawdopodobniej INFINITY 475A
Glosnik do zabudowy bede wybieral przez odsluch w tej chwili zastanawiam sie nad Hertzem HX250 albo tanszym bratem ES250 wyjdzie w praniu jak zaden nie zagra bede szukal czegos innego.
Glosniki DLS odpadly ze wzgledu na totalny brak dolu (oczywiscie mowie o takich ktore sa w moim zasiegu) tak jak Merel ktory mi nie pasuje.
HErtz ma bardzo duzo wysokiego tonu (dosc drazniacy) ale musze go uslyszec w samochodzie dlatego auto przygotowane do montazu pojedzie do warsztatu gdzie przymierze wszytko po kolei :)

Odpowiedz do tematu