|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CK1A 1.3] Ecu |
Autor |
Wiadomość |
stani78
Mitsumaniak
Auto: Galant E33A 2.0 GLSi 92r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 22 Sie 2006 Posty: 132 Skąd: szczecin
|
Wysłany: 23-04-2008, 19:53 [CK1A 1.3] Ecu
|
|
|
Witam. Pod które piny trzeba podpiąci diode żeby odczytać kody usterek w lancerku .Prosił bym ewentualnie o jakiś rysunek bo dopiero poznaję tego misika . Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-04-2008, 21:53
|
|
|
Mi sie wydaje że 1 i 4 ale można to jeszcze tak zrobić
Cytat: | witam,
tzn tak jak pisalem wpialem sie w jeden pin i polaczylem z masa. i wtedy po przekreceniu kluczyka w stacyjce odpowiednio miga Ci dioda CheckEngine i po tym odczytujesz kod bledu. Ja mam numer 11.
cytat od Krzyzaka "W nowszych autach posiadających złącze OBD2 (żeńskie złącze 16 pinowe umieszczone gdzieś pod kierownicą) sprawdzenia błędów dokonuję się przez podłączenie pinu nr 1 do masy (potem oczywiście kluczyk na ON) - błędy wymruguje lampka silnika przy zegarach (bledy ABS - lampka ABS, bledy skrzyni automatycznej - jedna z lampek od biegow). Interpretacja bledow jest podobna jak w poniższej tabeli - dochodzą tylko nowe błędy - charakterystyczne dla nowych modeli. Niestety nie ze wszystkimi autami to działa. "
z lancerem CK1 to dziala. |
wiecej w tym temacie KLIK |
|
|
|
 |
|
|