Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Carisma] Problemy z oryginalnym radiem i wyswietlaczem komp
Autor Wiadomość
sebas1986
[Usunięty]

Wysłany: 03-11-2007, 23:50   [Carisma] Problemy z oryginalnym radiem i wyswietlaczem komp

Kupiłem moją Cari 3tyg temu i wszystko super! Aż do wczoraj kiedy to jak zawsze włożyłem mini panel do oryginalnego (seryjnie zamontowanego radia na kasety :-) ) aby oczywiście posłuchać muzy. No i się zdziwiłem bo muzę usłyszałem jednak na wyświetlaczu zamiast zobaczyć temp. spalanie i godzinę itp nadal widnieje napis LOCK!!! Problem nie rozwiązał się sam do tej pory. Sam nie wiem co robić? POMOCY! :(
Ostatnio zmieniony przez glina 25-01-2013, 13:12, w całości zmieniany 1 raz  

Potek 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 Classic
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-11-2007, 23:23   

A sprawdzałeś jak wygląda podłączenie tego radia. Czy wszystkie kostki są na swoim miejscu? Czy masz właściwe radio? (tylko 3 modele obsługują komputer w Cari).TUTAJ masz temat o radiach Mitsu. Do Cari podejdzie PH-1000 (MZ312718), PH-2000 (albo 9181 lubRX-1E94WT) i PH-3000 (W142).
Zobacz jak wyglądają piny w kostkach z tyłu, czy wszystkie kabelki są przymocowane do pinów.
Jeszcze jedna rzecz... masz mniej wiecej na środku miejsca na minipanel w radiu taki mały bolczyk, naciśnij go. Jeśli wszystko jest dobrze podłączone to wyświetlacz powinien ruszyć. No chyba że ten bolczyk jest złamany... :( wtedy trzeba go jakoś wcisnąć (szpilka) i będzie OK.

sebas1986
[Usunięty]

Wysłany: 17-11-2007, 00:05   

Sprawdziłem i okazało się że posiadam radio PH-1000W a bolczyk pod minipanelem nie jest złamany. Po wciśnięciu bolczyka palcem radio zaczyna grać a wyświetlacz nadal pokazuje LOCK :-( . Mało tego próbowałem wyciągnąć radio ale mam problem bo nie mogę go wyciągnąć z kieszeni albo jestem za delikatny :-P . Wyświetlacz powinien się zawsze załączyć po włożeniu panelu prawda a nie ma możliwości wyłączenia go którymś z przycisków panela?

Potek 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 Classic
Wysłany: 17-11-2007, 21:00   

To radio masz dobre. Postaraj się je wyjąć i zobaczyć jak wtyczki z tyłu. Zrób z drutu grubości tych dziur po bokach radia przyrząd do wyjmowania w kształcie litery "U" i radio powinno wyjść bez problemu. Możesz robić to dosyć zdecydowanie, tam nie ma się co połamać. :biggrin:

sebas1986 napisał/a:
Wyświetlacz powinien się zawsze załączyć po włożeniu panelu

Dokładnie tak i nie ma możliwości wyłaczyć tego przyciskiem. To znaczy radio można wyłączyć natomiast na wyświetlaczu wtedy zostaje wskazanie temperatury, komputera i zegar.

Ja obstawiam na obluzowane wtyczki. Sprawdź przy radiu i wyświetlaczu.
A TUTAJ masz śliczne zdjęcia wtyczkologii z takiego radia jak Twoje :D

sebas1986
[Usunięty]

Wysłany: 19-11-2007, 12:34   

Dzięki za radę. Dzisiaj napewno sprawdzę i dam znać jaki efekt. Równiez podejrzewam że poprostu cos się poluzowało i tyle.

[ Dodano: 28-12-2007, 19:00 ]
Wiem ze pisze dosyc pozno ale jak to mowia lepiej pozno niz wcale. Radia nie udalo mi sie wyciagnac na sile bo siedzi jak na zlosc ale kilka dni temu wjechalem w dziure i samo sie naprawilo :-) jak cos to bede zmuszony zmierzyc sie z radiem oko w oko jeszcze raz. Wielkie dzieki za pomoc. Pozdrowienia for all

kkriss 
Mitsumaniak

Auto: Toyota Prius
Wysłany: 20-11-2008, 15:09   

Tak sobie siedzę i się nudzę - a ze względu iż jest to FAQ to powinny być rozwiązania, więc napiszę :-) . Ktoś mi z tym samym pomógł więc napiszę i tu.

W Cari czasami tak się dzieje, wystarczy zresetować kompa - odłączyć na chwilę klemę + z akumulatora i będzie all ok.

Odpowiedz do tematu