Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
ac a auta sprowadzone po zaniżonej cenie na umowie
Autor Wiadomość
cerber
[Usunięty]

Wysłany: 27-03-2008, 23:26   ac a auta sprowadzone po zaniżonej cenie na umowie

Witam
Temat ostatnio często poruszany a tyczący unikania wypłaty z polisy ac w przypadku zajścia szkody gdy auto było sprowadzone z zaniżoną kwotą w umowie.
Chodzi mi o klauzule że ubezpieczeniem nie są objęte szkody powstałe w autach wprowadzonych nielegalnie na obszar RP przez co rozumie się pojazdy "wprowadzony na obszar RP bez zachowaniaobowiązku podania w zgłoszeniu celnym lub innym dokumencie danych zgodnych z rzeczywistością".
Czy faktycznie sprowadzony samochud z fakturą na 500 euro z roku 2000 z zaznaczonym w dokumencie ze auto uszkodzone - maska silnik i klimatyzacja, moze być przyczyną nie wypłacenia mi w razie zajścia szkody ubezpieczenia, mimo że jestem 2 właścicielem w Polsce i zapłaciłem za auto prawie 30 tys pln. Jeżeli prawda to wynikałoby że nie ma sensu wykupować AC bo wszyscy ubezpieczyciele chyba mają taką klauzule. I pytanie 2 czy jest sens iść do ubezpieczyciela i pokazać papiery celne i poprosić o jakieś zaświadczenie że w razie zajścia szkody nie będzie ten artykuł powodem niewypłacenia odszkodowania?

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 27-03-2008, 23:35   

a kto udowodni ze auto bylo nielegalnie wprowadzone na teren polski tzn. w zanizonej wartosc?
UC udziela takich informacji?
ubezpieczyciel sam wycenia auto i to jego broszka na ile wyceni, ja bym sobie tym dupy wcale nie zawracal i spal spokojnie :)

jeszcze dodam ze po raz kolejny noz sie w kieszeni otwiera jak ci zlodzieje z firm ubezpieczeniowych po raz kolejny wymyslaja coraz durniejsze powody aby odmowic wyplaty odszkodowania, dopuki placisz ciezkie pieniadze (ja np. za oba auta OC+AC prawie 5tys na rok) wszystko jest cacy ale jak trzeba kase wyplacic to zaczynaja sie schody.

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-03-2008, 06:48   

Z tego co mi się wydaje to ubezpieczyciel nie ma prawa wglądu w umowe kupna auta.
Ubezpiecza auto na podstawie wyceny agenta i to jest dokument wiążący.
Jeżeli tego nie respektuję to tzreba iść do sądu o zwrot kosztów polisy AC bo były niesłusznie pobierane i zawyżone.

cerber
[Usunięty]

Wysłany: 29-03-2008, 00:26   

Zapis jest zapisem i już ten temat był poruszany ostatnio nawet w TVN Turbo ze TU wykorzystują ten zapis i pare osób ponoć odmówiono wypłaty kasy

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 29-03-2008, 09:17   

ja sie wczoraj dowiedzialem o kolejnym absurdzie o ktorym jeszcze malo osob wie, tzn. jesli ktos ma w PZU wykupiona polise tylko do kradziezy (a jest to chyba jedyna firma taka oferujaca) a nie ma potwierdzenia badania z salonu na pismie/wykresie o sprawnym/dzialajacym immobiliserze rowniez moze zapomniec o odszkodowaniu.

RoveR 
Mitsumaniak
porządany VR4

Auto: GALANT 2.5 V6 EA5A
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-03-2008, 22:29   

cerber napisał:
Cytat:
Zapis jest zapisem i już ten temat był poruszany ostatnio nawet w TVN Turbo ze TU wykorzystują ten zapis i pare osób ponoć odmówiono wypłaty kasy

Też to oglądałem i mocno się zaskoczyłem taką wnikliwością tych "złodziei", to już jest przegięcie w końcu AC nie jest takie tanie, zresztą OC też jak sie ma zwyżkę za wiek :doubt: .

Odpowiedz do tematu