|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9TD] niech ktoś pomoże..wymian łożyska..abs |
Autor |
Wiadomość |
mikoś
Nowy Forumowicz HIti
Auto: ..Carisma GLX TD 1,9
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-04-2008, 10:10 [Cari 1.9TD] niech ktoś pomoże..wymian łożyska..abs
|
|
|
witam szytkich tak się złożyło że wymieniałem tylne łożysko koła,wczesniej czytałem na forum o abs chodzi o przełożenie i faktycznie da się to zrobić,,,..pod warunkiem że abs to jest to???
jak się dodaje zdjęcie???jest obsadzone na piascie taki duży karbowany pierścien przykrecany dwoma śrubami????
i jeszcze jak by ktoś wiedział to czy przy zakupie należy do kompletu taki piersćień bo mój pękł a nie dostałem..[/b] |
|
|
|
 |
Tomashi
Forumowicz

Auto: Cari DI-D 102 KM '01 r.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 12 Sty 2008 Posty: 391 Skąd: R.Śl.
|
Wysłany: 14-04-2008, 14:18
|
|
|
Zgadza się: ten "karbowany pierścień" odpowiedzialny jest za ABS.
Mam również taki problem, choć u mnie pęknięcie jest na tyle małe, że wystarczyło lekkie zeszlifowanie "nóżek" piescienia, aby obracając się, nie obcierał czujnkika ABS.
Niestety, pierścienia NIE DAJĄ w komplecie z piastą :/ Pozostaje tylko szrot albo ASO (ok. 150 zł (!) )
PS. póki co możesz jeździć bez pierścienia, ale wtedy ABS w tym kole nie zadziała, no i kontrolka na rozdzielce będzie się świeciła
PS2: jak się zamieszcza zdjęcia?
tym programem http://imageshack.us/
Dajesz "przeglądaj" -wyszukujesz swoje zdjęcie i OK.
Potem dajesz "host it", chwila czekania i na dole "wyskakują" linki do forum, które wklejasz do swojego postu.
W swojej wiadomości najlepiej wcisnąć "Img" i w okienku wkleić skopiowany link.
UFF.. |
_________________ *** porzuciłem Niemca dla euro-Japończyka ***
...i wróciłem znów do Niemca |
|
|
|
 |
mikoś
Nowy Forumowicz HIti
Auto: ..Carisma GLX TD 1,9
|
Wysłany: 14-04-2008, 20:31
|
|
|
hehe...nieżle.mój pierścionek niestety pękł i teraz teściu powiedział że go zespawa ciekawe...jak mi się uda to wżuce zdjęcia...czy tak czy tak bardzo dziękuje za pomoc..
Edit by Chooper:
jeżeli chcesz miniaturkę to wklejasz bezpośrednio link o nazwie "thumbnail for forum 1"
a jeśli zdjęcie w pełnym rozmiarze to "direct link to image" ale tu na forum dodajesz na początku IMG i na końcu /IMG w kwadratowych nawiasach [] |
Ostatnio zmieniony przez Chooper 14-04-2008, 22:36, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|