|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Cieknący uszczelniacz tylnego mostu L200 '08 15'000 |
Autor |
Wiadomość |
PFF
Mitsumaniak
Auto: L200
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-07-2009, 12:29 Cieknący uszczelniacz tylnego mostu L200 '08 15'000
|
|
|
Jak w temacie eLke odebrałem w grudniu 2008, a wiec ma trochę ponad pół roku i przejechane ok 15'000 km, cieknie (mocno poci się) z uszczelniacza tylnego mostu na wejściu wału, również spod śrub dekla mostu. Wiem że samochód na gwarancji, ale mnie to zmartwiło.
Czy ktoś miał ten problem, czy to jakaś stała przypadłość?
Wiem że to jest samochód „roboczy” i nie można od niego wiele wymagać, (czytaj komfortu), ale powinien być chyba trwalszy jak na japońską (pseudo czyli tajlandzką) ciężarówkę.
Może coś niedomagać, ale cieknący most po pół roku bardzo mnie martwi, co będzie dalej. Na dodatek samochód jeszcze nie eksploatowany w terenie.
Mile widziana każda opinia na ten temat i dodatkowo pytanie jaki serwis możecie polecić na górnym Śląsku, który zna się nie tylko na diamentowych osobówkach, ale i porządnie jest wstanie naprawić eLke.
Z góry dzięki za każdą sugestie.
pozdro4all
Sebastian |
|
|
|
 |
namotore
Mitsumaniak ach

Auto: T-fünf
|
Wysłany: 28-07-2009, 13:52
|
|
|
przy 56kkm nic sie nie poci na wale u mnie. slyszalem o dobrym serwisie w Bielsku ale nie znam konkretow. Pytaj. Pzdr |
|
|
|
 |
kameleon [Usunięty]
|
Wysłany: 28-07-2009, 18:16
|
|
|
Moje L200 serwisuje ,,Moto'' w Katowicach.Bez problemu w ramach gwarancji wymienili mi pocący sie uszczelniacz przy wyjściu tylnego wału i U bolty resorów.Auto mam z Belgii ale od początku u nich serwisowane .Są OK.Jeśli twoje auto jest na gwarancji to jedź do ASO i popoś o naprawę |
|
|
|
 |
romero
Mitsumaniak

Auto: L200 INSTYLE/2008/136 KM/AT
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Lip 2008 Posty: 629 Skąd: Łomianki
|
Wysłany: 20-10-2011, 17:42
|
|
|
Właśnie mam to samo,ale po 120000.Czy ktoś może napisać jakie koszty.
Proszę o odpowiedź i pozdrawiam wszystkich |
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
|
|
|
 |
romero
Mitsumaniak

Auto: L200 INSTYLE/2008/136 KM/AT
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Lip 2008 Posty: 629 Skąd: Łomianki
|
Wysłany: 20-10-2011, 19:05
|
|
|
Zbyszku bardzo dziękuję za odpowiedź.Do Ciebie mam zbyt daleko a nie chcę,żeby mnie zbyt skroili.Pozdrawiam serdecznie. |
|
 |
|
|