Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Naprawa szyberdachu vol.2
Autor Wiadomość
bazkomp
[Usunięty]

Wysłany: 29-03-2008, 17:13   Naprawa szyberdachu vol.2

Witam ponownie
NA POCZĄTKU NAPISZĘ: SAMOCHÓD NIEDAWNO KUPIŁEM II SZYBERDACH NIE DZIAŁAŁ OD POCZĄTKU !!!!

W trakcie mojej walki z szyberdachem ustaliłem pare faktów:
1. Mechanizm jest sprawny bo da sie go ręcznie otworzyć i zamknąć za pomocą imbusa, przez ten otwór w dachu.
2. Silnik jest sprawny bo po bezpośrednim podłaczeniu ładnie kręci
3. Silnik jest wystarczająco mocny bo da sie otworzyć i zamknąc dach (jeśli podepnę napięcie bezpośrednio
4. wyłaczniki krańcowe umieszczone przy zębatkach są sprawne, przyciski sterujące również są sprawne.

JEDYNE RZECZY NIE SRAWDZONE BO NIE WIEM JAK TO ZROBIĆ TO:

układ: OMRON G8C-40A-B

jest on umieszczony w dachu:

w sumie nie wiem czy to nawet jest z tego samochodu bo wygląda on tak:

Drugim elementem jest jakiś sensor optyczny który chyba stwierdza czy szyba jeszcze się porusza czy nie.

Jeśli przycisnę któryś z przyciskó sterujących przekażniki cykają i koniec - nie wiem może właśnie ten sensor nie działa i cały system uważa że szyba już się nie porusza i wyłącza się żeby silnika nie spalić ??

Macie jakieś sugestie jak sprawdzić sensor oraz czy ten układ jest sprawny i czy w ogóle jest z tego samochodu??
Pomóżcie bo sam sobie nie dam rady a lato idzie........

Odpowiedz do tematu