|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Naprawa szyberdachu vol.2 |
Autor |
Wiadomość |
bazkomp [Usunięty]
|
Wysłany: 29-03-2008, 17:13 Naprawa szyberdachu vol.2
|
|
|
Witam ponownie
NA POCZĄTKU NAPISZĘ: SAMOCHÓD NIEDAWNO KUPIŁEM II SZYBERDACH NIE DZIAŁAŁ OD POCZĄTKU !!!!
W trakcie mojej walki z szyberdachem ustaliłem pare faktów:
1. Mechanizm jest sprawny bo da sie go ręcznie otworzyć i zamknąć za pomocą imbusa, przez ten otwór w dachu.
2. Silnik jest sprawny bo po bezpośrednim podłaczeniu ładnie kręci
3. Silnik jest wystarczająco mocny bo da sie otworzyć i zamknąc dach (jeśli podepnę napięcie bezpośrednio
4. wyłaczniki krańcowe umieszczone przy zębatkach są sprawne, przyciski sterujące również są sprawne.
JEDYNE RZECZY NIE SRAWDZONE BO NIE WIEM JAK TO ZROBIĆ TO:
układ: OMRON G8C-40A-B
jest on umieszczony w dachu:
w sumie nie wiem czy to nawet jest z tego samochodu bo wygląda on tak:
Drugim elementem jest jakiś sensor optyczny który chyba stwierdza czy szyba jeszcze się porusza czy nie.
Jeśli przycisnę któryś z przyciskó sterujących przekażniki cykają i koniec - nie wiem może właśnie ten sensor nie działa i cały system uważa że szyba już się nie porusza i wyłącza się żeby silnika nie spalić ??
Macie jakieś sugestie jak sprawdzić sensor oraz czy ten układ jest sprawny i czy w ogóle jest z tego samochodu??
Pomóżcie bo sam sobie nie dam rady a lato idzie........ |
|
|
|
 |
|
|