Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
śrubv do alufelg
Autor Wiadomość
michalsiak 
Mitsumaniak
michalsiak

Auto: Outlander III 2.0 CVT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-03-2008, 13:49   śrubv do alufelg

Cześć

Zakupiłem alufelgi do miśka, takie jak w oryginale czyli Borbet 17 cali , wzór ten nowszy z kanciatymi szprychami tu jest zdjęcie i teraz mam problem ze śrubami.
Jak mniemam muszą to być śruby z łbami bo przecież je widać, ale nie wiem nic na temat długości ani gwintu. Więcej przecież wystaje szpilka przy stalowych felgach a mniej przy alusach.
Zbadałem tylko że otwór w felgach jest stożkowy.Może sprawdzicie u siebie jakie powinny być śruby żebym nie kupił niepasujących

pozdrawiam

cuuube
[Usunięty]

Wysłany: 19-03-2008, 13:56   

gwint 12x1.5 (srednicaxskok) ja kupilem na klucz 17(nieprzelotowe zeby jakos to wygladalo) zamiast na 19 bo leb sruby zrownal sie z alusem a wiekszy wystawalby juz troszke koszt srubki u wulkanizatora to w moim przypadku 5,5zl szt

[ Dodano: 19-03-2008, 14:04 ]
moje nakretki maja glebokosc 25 mm i to wystarcza przy ET40 najlepiej sprawdzic przy zakupie :)

michalsiak 
Mitsumaniak
michalsiak

Wysłany: 19-03-2008, 22:29   

dzieki za info chyba bede musial odkreci kolo i przymierzyc alusa zeby dokladnie zobaczyc jak daleko wystaje szpilka

pozdrawiam

cuuube
[Usunięty]

Wysłany: 20-03-2008, 06:35   

wystarczy wziac suwmiarke(jesli sie ja posiada) w fabrycznych alu ET wynosi 40 z tego co pamietam wiec tak jak u mnie alus ma otwor zakonczony rowniez stozkiem i po zmierzeniu wyszlo ze szpilka ma jakies 29mm (w srodku otworu do najglebszego miejsca jakie siegnala suwmiarka) a nakretka ma glebokosc 25mm i to wystarczy widac zeby dokrecic kolo

michalsiak 
Mitsumaniak
michalsiak

Wysłany: 20-03-2008, 18:56   

dzięki zmierze

powiedz mi jeszcze co Ty masz za telewizor w aucie> :-) zajrzałem do galerii , świetnie to wygląda. Co to za marka , jak to zamontowałeś, nie było problemów z miejscem?

cuuube
[Usunięty]

Wysłany: 21-03-2008, 06:54   

KENWOOD DDX7029 tyle ze na allegro sa juz po prawie 2 razy tyle co ja kupilem
problemow prawie zadnych(oprocz metalowego mocowania schoweczka pod radiem - troche zabawy) a tak otwor w konsoli to standartowe 2DIN TU masz troche o takich sprzetach

tucci 
Mitsumaniak
TWIERDZA WROCLAW

Auto: EA5A '01
Wysłany: 24-03-2008, 18:55   

sruba 19mm wchodzi jak parada. I pamietaj glowka sruby musi elegancko wpasc do otworu w feldze.poza tym najbezpieczniej wziac fele pod pache i do sklepu......100% pewnosc, a sruby sa b.wazne :wink:

michalsiak 
Mitsumaniak
michalsiak

Wysłany: 25-03-2008, 13:06   

cześć

dziś przymierzyłem nakrętke na klucz 19, wchodzi legancko ale zastanawiam się nad łbami na klucz 21 , może lepiej będzie wyglądać - te 19 wyglądają w tym otworze jakoś tak dziwnie - 21 by wyglądały solidniej.

tu jest aukcja Śruby

pozdr

cuuube
[Usunięty]

Wysłany: 25-03-2008, 15:01   

w mojej feli siedza 17 tki srubki :mrgreen:

Marcino 
Mitsumaniak
Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
Wysłany: 27-03-2008, 22:08   

Jak bedzie 21 to musi być cienkoscienna nasadka... bo mozna nieodkrecić.... ja swoim standardowym lkuczem nie podejde w moje alusy, wiec woze specjalna nasadke z zestawu..:)
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r :)

"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów :)
Czyli w tym przypadku 6a13 8) " by tomchuck

michalsiak 
Mitsumaniak
michalsiak

Wysłany: 27-03-2008, 22:52   

ostatecznie zdecydowałem sie na 19, sprzedajacy mowil ze jednak lepiej 19 ze wzgledu na mniejsze ryzyko porysowania felg przy przykrecaniu kluczem pneumatycznym

Odpowiedz do tematu