Chcę kupić CARISMĘ 2004r. |
Autor |
Wiadomość |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 44 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 2986 Skąd: Marki
|
Wysłany: 28-03-2008, 07:07 Chcę kupić CARISMĘ 2004r.
|
|
|
Panowie jak w temacie przymierzam sie do zmiany a właściwie jak dobrze pójdzie to za 2-3 tyg. pojadę po nową furę i tu nasuwa się pytanie:
Jak się mają rzeczywiste ceny do tego co można zobaczyć w AUTOSCAUT24 lub innych stronach.
Poszukuję Carismy 2004r. DID 116KM najlepiej w kolorze (czarnym, granacie lub szarej) ostatecznie srebrny metalik
Wiem że za 10tyś.EUR to bez problemu ale za Carismę jest to zbyt dużo.
Jak jest z targowaniem względem wejściowej ceny, ile udaje się zejść (tylko nie piszcie że zależy to od tego jak sie tergujemy)
No i oczywiście szukam nie rozbitej.
Jako opcja zostaje: Mazda 6 lub Toyota Awensis D4D
Najchętniej posłuchałbym osób które ostatnio coś sprowadziły, Ja to robiłem ostatnio w 2004r.
A wyjazd standardowo- Niemcy, Holandia i okolice
Dzięki za wszystkie odpowiedzi. |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 28-03-2008, 16:42
|
|
|
Student napisał/a: | Mazda 6 lub Toyota Awensis D4D |
o ile mazda to b.dobry samochod, o tyle ,slyszalem ze D4D w awensisie sa strasznie olejo zerne .
z targowaniem to jest tak, ze jezeli niemiec powie, ze sie nie targuje, to naprawde nic nie stargujesz. slyszalem tez, ze dla niego np 200 euro to tak jak dla nas 200 zl , i naprawde idzie zbic z ceny niezla sumke .
do tego, pamietaj, ze auto z niemiec musi miec dwa dowody - duzy i maly brief . |
|
|
|
 |
JackD [Usunięty]
|
Wysłany: 28-03-2008, 20:05
|
|
|
pooglądaj autka na www.mobile.de i powiem tak.... auto z małym przebiegiem z ksiązką sevisową, i w bardzo dobrym stanie ma swoją wartość, do tego koszty transportu i opłaty w kraju, i już robi się okrągła sumka.... sam szukam DiD i jestem zdecydowany tylko z Niemiec i z dobry egzemplarz z 20o2 roku trzeba dać dobrze ponad 6.000 euro, a za 2004 rok niestety do 10.000 i ponad euro...
Odwracając sytuację, gdybyś sprzedawał swoje zadbane nierozbite auto, z małym przebiegiem to też byś go wysoko cenił , i to jest chyba normalne....
Szukałem w Polsce i nic ciekawego nie wpało mnie w oko, Raczej Belgia i Holandia nie wchodzi w rachubę tam diesle maja spore przebiegi, zostają tylko Niemcy |
|
|
|
 |
Moomin
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Pomógł: 19 razy Dołączył: 20 Maj 2007 Posty: 1205 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: 28-03-2008, 20:19
|
|
|
Rafal_Szczecin napisał/a: | Student napisał/a: | Mazda 6 lub Toyota Awensis D4D |
o ile mazda to b.dobry samochod,
|
Tylko diesle mają straszne problemy z turbo. Ciekną w prawie wszystkich egzemplarzach. Nikt tego nie umie regenerować, a nowa.... 9000PLN. |
|
|
|
 |
JackD [Usunięty]
|
Wysłany: 30-03-2008, 00:12
|
|
|
Moomin napisał/a: | Rafal_Szczecin napisał/a: | Student napisał/a: | Mazda 6 lub Toyota Awensis D4D |
o ile mazda to b.dobry samochod,
|
Tylko diesle mają straszne problemy z turbo. Ciekną w prawie wszystkich egzemplarzach. Nikt tego nie umie regenerować, a nowa.... 9000PLN. |
straszne problemy??, nie żartuj właśnie kupiłem DiD... no to ładne kwiatki |
|
|
|
 |
Cezar
Mitsumaniak Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
Pomógł: 26 razy Dołączył: 13 Lip 2005 Posty: 7812 Skąd: Olsztyn
|
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
|
Wysłany: 31-03-2008, 07:53
|
|
|
Dzięki za odpowiedź, zdaję sobie sprawę co do zależności między stanem a wartoścą.
Ponadto wyznaję zasadę że nie kupię samochodu w Polsce ze względu na stan dróg i jakośc paliwa, wolę z większym przebiegiem ale sprowadzany ( no chba że kupię nowego Lancera po dobrej cenie i nj. od znajomego - marzenia )
Największy problem będzie z kolorem i mocą silnika bo 102KM to jest dużo, srebrnych też ale nie lubie samochodu na który zabrakło lakieru i pomalowali blachę na bezbarwny.
Co do kasy to zobaczymy jak poszaleję |
|
|
|
 |
JackD [Usunięty]
|
Wysłany: 31-03-2008, 11:04
|
|
|
Cezar zdjąłeś mnie ogromny ciężar z serca, dzieki, reagowałem całkiem nerwowo, bo szukałem autka 2 miesiące, i dopdłem to czego szukałem, a tutaj taka nowina i dobrze, że nie dotyczyło to Carismy DiD
Pozdr
[ Dodano: 31-03-2008, 11:11 ]
Student, kupiłem Cari DiD 116 kM, po małym przebiegu, udokumentowanym ksiązka servisowa, rachunkami 62,000 bez dwonka, malowane 2 element /była rysa/, ale oczywiście w kolorze srebrnym.... 2002 r
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Tomashi
Forumowicz

Auto: Cari DI-D 102 KM '01 r.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 12 Sty 2008 Posty: 391 Skąd: R.Śl.
|
Wysłany: 31-03-2008, 12:34
|
|
|
Student napisał/a: |
Największy problem będzie z kolorem i mocą silnika bo 102KM to jest dużo, srebrnych też ale nie lubie samochodu na który zabrakło lakieru i pomalowali blachę na bezbarwny.
|
SREBRNY to najelegantszy (tak to się pisze?) kolorek na Carismy!
A co - trza bronić swojego |
_________________ *** porzuciłem Niemca dla euro-Japończyka ***
...i wróciłem znów do Niemca |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 31-03-2008, 13:36
|
|
|
Student napisał/a: | Ponadto wyznaję zasadę że nie kupię samochodu w Polsce ze względu na stan dróg i jakośc paliwa, wolę z większym przebiegiem ale sprowadzany |
hehe ja mam odwrotna, nie kupie sprowadzonego, tylko i wylacznie krajowy kupiony w salonie i musi byc serv w ASO
Student napisał/a: | mocą silnika bo 102KM to jest dużo |
no tak ale wrazenia zostana wraz ze sprzedaniem GDI...bedzie Ci brakowalo miejsca pod prawa stopa...
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
|
Wysłany: 31-03-2008, 13:55
|
|
|
Gdybym spał na kasie to tez bym robił zakupy w salonie.
A co do mocy to właśnie dlatego szukam DID 116KM i wtedy wizyta u Mastersa na 130KM, inna opcja nie wchodzi raczej w grę ale życie jest życiem , zobaczymy.
Szkoda mi trochę mojego GDI ale lata płyną a na bryczce rys coraz więcej. |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 31-03-2008, 13:56
|
|
|
Student napisał/a: | Gdybym spał na kasie to tez bym robił zakupy w salonie |
wcale nie chodzi mi o kupno nowki tylko uzywany musi spelniac jak dla mnie takie kryteria
Student napisał/a: | A co do mocy to właśnie dlatego szukam DID 116KM i wtedy wizyta u Mastersa na 130KM, inna opcja nie wchodzi raczej w grę ale życie jest życiem , zobaczymy. |
eee to klasa
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
kubas
Mitsumaniak kubas
Auto: Lancer 2.0 DI-D '09r. INTENSE
Pomógł: 8 razy Dołączył: 15 Lis 2007 Posty: 226 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 09-04-2008, 22:17
|
|
|
Byłem w niemczech w listopadzie po autko i natrafilem na Carisme tak jak w opisie po lewej. Samochod stał w komisie w monachium a cena za szyba na kartce wynosila 6900 eur. Handlowcem w komisie byl węgier, włascicielem niemiec. Zapytalem ile moze spuscic, powiedzial ze 6500eur i ani centa mniej bo taki ma prikaz od szefa ( mial napisane na kartce od szefa wszystkie auta jakie stoja na placu i do jakiej ceny na kazdym moze spuscic klientowi) Samochodzik byl wtedy piecioletni, delikatnie wklęsniety byl przedni prawy blotnik i tylne lewe drzwi (tak ze nawet lakier nie byl zdarty) i w lewym narożu byl pękniety delikatnie tylny zderzak. Wszystkie mankamenty zrobilem w cenie 500 zł. Autko ma oryginalny przebieg - juz teraz 143k km.Do auta miala orginalna ksiazke serwisowa z wbitymi paragonami z calego okresu serwisowania. Jesli chodzi o cene i targowanie sie to nie licz ze wynegocjujesz kokosy, bo jezeli auto nie jest zadnym wałkiem to ci wiele nie spuszczą (powiedzmy od 50 do 400-500eur). Znajomy ktory byl ze mna chcial kupic A3 z 98r i mu 800eur spuszczali z tym ze samochod kopcil na wszystkie mozliwe kolory.
Co do cen na autoscout24.de lub mobile.de to raczej sa one rzeczywiste. Wpisujac na autoscout24.de ze szukasz np. Carismy DiD 2002r i w rejonie - kod pocztowy monachium - w okolicach do 100km , 1 lub 2 pierwsze strony z ofertami wyskakuja z praktycznie takimi samymi cenami jakie ja widzialem jezdzac 3 dni po tamtym rejonie. Ale jadac do niemiec wyszedlem z zalozenia ze lepiej kupic samemu i wiedziec co, ze swiadomoscia ze nie jest wytluczony po dziurskach itp. niz dac zarobic polskiemu zlodziejowi ktory bedzie ci wpychal samochod tez sprowadzony , a spawany z trzech innych mowiac ze zajebiscie utrzymany itd. bo na takie przypadki sie natknalem nie bedac wtedy jeszcze zdecydowanym na wyjazd za granice po auto. Powodzenia |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
|
Wysłany: 10-04-2008, 07:04
|
|
|
Wielkie dzięki z odpowiedź. Cari znam praktycznie jak własną kieszeń więc wiem co oglądać. O stanie technicznym mam zawsze swoje zdanie.
Zobaczymy narazie czekam na kolegę któy si e zadeklaruje z wyjazdem. Jak kupię to będę sprzedawał swoje GDI. |
|
|
|
 |
JackD [Usunięty]
|
Wysłany: 10-04-2008, 08:36
|
|
|
Potwierdzam co pisze kubas na telefon spuszcza 100 euro, na miejscu max 400-500.
I za zadbany samochód z udokumentowanym przebiegiem trzeba zapłacić cenę, ale i tak się opłaca, bo za taki egzemplarz z Niemiec trzeba zapłacic tyle co tutaj w Polsce za "szykowany" do sprzedaży.
Pozdr. |
|
|
|
 |
|