|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] kilka pytań o autko |
Autor |
Wiadomość |
spec-88 [Usunięty]
|
Wysłany: 15-04-2008, 19:45 [Cari 1.8 GDI] kilka pytań o autko
|
|
|
witam serdecznie ojcec chce kupić karisme. 99 rok 1,8 petrol pełna opcja. względnie wygląda. nei widać zeby była bita przynajmniej jakoś super mocno. mam pytanie na co zwrócić szczegolną uwage przy kupnie. jak z awaryjnością pewnie bez awaryjne tak jak japończyk którym jeźdze. ( czyt. civic V gen. ) pytam przed kupnem niz po, jak było z trzema poprzednimi autami. nie znam sie dokłądnie na carismach co nie co wiem o hondzie i VW. chodzi mi o silnik. czy jest ok. bo w hondzie jest kilka wersji np silnika 1,5 mam tylko coś takiego pewnie to oznaczenie silnika. 4g93 <- poprostu czy silnik jest okej czy szukać o innym zonaczeniu pewnie są różne wersje silnika 1,8. ( w VW jest chyba z 5 czy ile tam silników 1,8 a każdy dysponuje inną mocą.... w hondzie podobnie) dlatego nie chce kupić jakiejś padliny Pozdrawiam i napisałem to w tym dziale bo stwierdziłem że wiecej osób pewnie tu zagląda. prosze o nie przenoszenie i nie kasowanie. czekam na odpowiedź do jutra do godziny 15. ewentualny hamulec jak nie bedzie zadnego to carisma zawita u nas w domu :] |
|
|
|
 |
orzech [Usunięty]
|
Wysłany: 15-04-2008, 20:49
|
|
|
spec-88, na stronach technicznych o gdi dowiesz sie wszystkiego ale jezeli chcesz podjec do skoczowa to ci wszystko wyoooooo.Kontakt na GG -mam nocke wiec nie o 7. |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 15-04-2008, 20:53
|
|
|
Witam
1,6 byly oferowane w 3wersjach mocowych :
90, 98 i 100km
Nastepna wersja to 1,8 (Bodajrze SOHC)i miala 115KM
Oferowana byla rowniez wersja MSX 1,8 o mocy 140KM
W ofercie jest rowniez wersja 1,8 GDI (pierwszy na swiecie silnik z bezposrednim wtryskiem benzyny-nie mylic z dieslem) DOHC-z dwoma walkami rozrzadu
I to tyle jesli chodzi o silniki benzynowe.
Co do samego autka...tak jak z kazdym innym samochodem, przedewszystkim szukajcie auta zadbanego, wtedy bedziecie mieli pewnosc ze bedzie jezdzil a stawac bedzie tylko na stacjach benzynowych przy dolewaniu paliwka
Silnik GDI o mocy 125Km jest bardzo dobra jednostka napedowa gdyz zapewnia bardzo dobre osiagi przy umiarkowanym zuzyciu paliwka (a umiejetnie jezdzac mozna zawstydzic nie jednen silnik o duzo mniejszej pojemnosci)
Nawet na dzisiejsze czasy moc 125KM z pojemnosci 1,8 robi wrazenie
Ten silnik podczas pracy na zimno moze wydawac z siebie charakterystyczne cykanie, ktore powinno ucichnac podczas rozgrzania jednostki napedowej
Duza elastycznosc pomaga podczas jazdy w miescie ogolnie wielki pozytyw dla tego autka z tym silnikiem.
Aha wazna sprawa zapamietaj ze GDI nie znosi zasilania GAZem, wiec jesli chcecie przerobic w przyszlosci ten silnik na GAZ to od razu z niego zrezygnujcie.
Podsumowujac...tak jak powiedzialem generalnie skupcie sie nad stanem technicznym autka
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
|
|