|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 04-05-2008, 01:33 |
[MSS ALL] KLIMATYZACJA |
Autor |
Wiadomość |
tuasia [Usunięty]
|
Wysłany: 08-05-2006, 13:45 [MSS ALL] KLIMATYZACJA
|
|
|
Od tygodnia mam MSS, ale wczoraj przestała mi działać klimatyzacja w moim misiu . Czy ktoś może wie co się mogło stać?
z góry dzieki |
Ostatnio zmieniony przez cns80 09-02-2009, 10:17, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
TNT
Mitsumaniak

Auto: Toyota AYGO
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Cze 2005 Posty: 980 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 08-05-2006, 13:59
|
|
|
Moze nieszczelnosc ukladu a moze awaria czujnika a moze uszkodzone sterowanie przyczyn moze byc wiele wiecej szczegolow warto zapytac o klime Samaela on sie tym zajmuje moze wiecej pomoze. |
_________________ Zmieniają się auta ale klub zostanie zawsze ten sam - MITSUMANIAKI.Carisma-TNT
Eclipse-TNT
Hania-TNT
Pomóż komuś Ty, ktoś pomoże Tobie - Mitsumaniaki Assistance |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 08-05-2006, 14:15
|
|
|
tuasia napisał/a: | Od tygodnia mam MSS, ale wczoraj przestała mi działać klimatyzacja w moim misiu | Jeśli to jest sztuka nówka to czym prędzej na serwis i niech panowie biegają wokół Spejsia. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
tuasia [Usunięty]
|
Wysłany: 08-05-2006, 14:45
|
|
|
JCH napisał/a: | tuasia napisał/a: | Od tygodnia mam MSS, ale wczoraj przestała mi działać klimatyzacja w moim misiu | Jeśli to jest sztuka nówka to czym prędzej na serwis i niech panowie biegają wokół Spejsia. |
niestety nie nówka, 2001 rocznik |
|
|
|
 |
all [Usunięty]
|
Wysłany: 08-05-2006, 15:41
|
|
|
A włączyłaś dmuchawę np. na "1" ? Pytam powaznie - o mało kiedys nie pojechałem do serwisu, gdyby to, ze chciałem pocieszyc się chocby dmuchawą
Ja mam inny problem z klimą - plastikowa osłona silnika (DiD) ocierała sobie od ostatniej stuczki (ponad rok temu!), po naprawie, o rurkę od klimy. Tak ociearła, że przetarła (rurkę!). Powstała mała dziurka, układ się "wypróżnił" i to by było na tyle. Lato idzie.......
Możecie powiedzieć - nie zauważyłe dolewając płynu do spryskiwacza?!?
Nie. Co więcej, samochód był chyba ze dwa razy na przeglądzie w tym czasie w ASO + na jednej drobnej naprawie gwarancyjnej. Był naprawiany w innym, ale też ASO. I nikt nie zauważył !
Dam zanc co z tego wyjdzie.
Pozdrawiam, |
|
|
|
 |
Stefan [Usunięty]
|
Wysłany: 09-05-2006, 09:52
|
|
|
tuasia napisał/a: | niestety nie nówka, 2001 rocznik |
Niechciałbym krakać
ale w naszym klimacie i na naszych drogach
chłodniczka klimatyacji nie wytrzymuje za długo
i puszcza zawartość klimki... Najprawdopodobniej czeka
Cię wymiana wkładu chłodnicy i uzupełnienie czynnika....
i niestety pare złotych pójdzie w cudzą kieszeń...
Proponuje to sprawdzić czym prędzej nim sezon ogórkowy
się u klimatyków nie zaczął i nie ma big zatorów. |
|
|
|
 |
tuasia [Usunięty]
|
Wysłany: 09-05-2006, 17:20
|
|
|
już mi działa klima, okazało się ze skończył sie tylko jakiś płyn (???). Nie wiedziałam że jak się ma klimatyzację to trzeba uzupełniać jakieś płyny ale można mi chyba wybaczyć brak wiedzy zwłaszcza że: to mój pierwszy samochód z klimą, jestem kobieta i w dodatku blondynką
pozdrawiam i dzięki za pomoc |
|
|
|
 |
all [Usunięty]
|
Wysłany: 31-05-2006, 14:47
|
|
|
Cytat: | Ja mam inny problem z klimą - plastikowa osłona silnika (DiD) ocierała sobie od ostatniej stuczki (ponad rok temu!), po naprawie, o rurkę od klimy. Tak ociearła, że przetarła (rurkę!). Powstała mała dziurka, układ się "wypróżnił" i to by było na tyle. Lato idzie.......
Możecie powiedzieć - nie zauważyłe dolewając płynu do spryskiwacza?!?
Nie. Co więcej, samochód był chyba ze dwa razy na przeglądzie w tym czasie w ASO + na jednej drobnej naprawie gwarancyjnej. Był naprawiany w innym, ale też ASO. I nikt nie zauważył ! |
Naprawiona w ramach gwarancji!
Punkt dla AutoTest - nie tylko za to, że naprawili, ale również za zdrowe podejście!
W końcu byłem na przeglądzie w tzw. międzyczasie i ponoć zdejmuje się plastikowy dekiel silnika przy każdym przeglądzie. A więc, jak to pwiedział Pan z serwisu (przepraszajac na wstępie za sformułowanie!) "jak to k... możliwe, że mechanik tego nie zauważył i nie odgiął tej rurki".
Tym samym, kolejny przegląd planuję już w AutoTest. Mam wrażenie, że AutoGT na wrocławskiej się psuje (to moje prywatne zdanie - zastrzegam).
pozdrowienia
EDIT:
Poprawione cytowanie - JCH |
Ostatnio zmieniony przez JCH 31-05-2006, 18:54, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium