GAŚNICA W NOWYM PAJERO |
Autor |
Wiadomość |
matisend [Usunięty]
|
Wysłany: 05-04-2008, 13:16 GAŚNICA W NOWYM PAJERO
|
|
|
WITAM. Mam pytanie czy w pajero IV istnieje coś takiego jak skrytka na gaśnice bo w instrucji o tym ani słowa , a moja gaśnica lata w bagżniku jak szalona we wszystkie strony |
|
|
|
 |
exc_racing [Usunięty]
|
Wysłany: 06-04-2008, 19:26
|
|
|
W moim Pajero 2003r. nie ma niczego takiego. A bagażniki w moim i najnowszym są podobne. Ja gaśnice wożę pod podłogą bagażnika (tam gdzie jest chowany 3 rząd siedzeń) razem z innymi rzeczami dlatego nie lata po całym "luku" bagażowym |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 07-04-2008, 10:00
|
|
|
matisend, zobacz czy nie zmiesci Ci sie do ktoregos schowka w bagazniku. Ja mam w Sporcie schowana w bocznej sciance. Wchodzi ciasno i nie lata. Nie pamietam jak jest w IV ale faktycznie moze nie byc schowka w bocznych sciankach. Proponuje posluchac exc_racinga lub szukac miejsca/przymocowac pod/przy fotelu. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
gootek [Usunięty]
|
Wysłany: 07-04-2008, 16:31 Re: GAŚNICA W NOWYM PAJERO
|
|
|
matisend napisał/a: | WITAM. Mam pytanie czy w pajero IV istnieje coś takiego jak skrytka na gaśnice bo w instrucji o tym ani słowa | W instrukcji o tym nie pisza bo gaśnica nie wchodzi w specyfikację samochodu. Ja wożę gaśnicę w bocznym schowku bagażnika.
matisend napisał/a: | a moja gaśnica lata w bagżniku jak szalona we wszystkie strony | A widzisz! Kiedy schowasz gaśnicę do schowka, rozwiąże się problem hałasów w Twoim samochodzie podczas jazdy po nierównościach!
|
|
|
|
 |
matisend [Usunięty]
|
Wysłany: 13-04-2008, 23:50
|
|
|
No własnie wyciągnałem 3rząd siedzeń i tam była podłoga z jakimś idiotycznym sznurkiem na ścisk który choćbym nie wiem jakbym ścisnął to gaśnica i tak by uciekała. A gdzie w Pajero IV w bagażniku jest boczny schowek gootek? |
|
|
|
 |
gootek [Usunięty]
|
Wysłany: 14-04-2008, 08:49
|
|
|
Z boku, po prawej stronie.
Jest jeszcze jeden schowek - w tylnych drzwiach.
Ale mówię o wersji 3-drzwiowej, takiej jaką jeżdżę. |
|
|
|
 |
matisend [Usunięty]
|
Wysłany: 14-04-2008, 22:43
|
|
|
Zgadza się .Ale mi osobiście tam nie wchodzi gaśnica. Tam w sumie jest schowek na trójkąt i apteczkę(która też lubi sobie pohałasować ) Ale GAśNICA nie wchodzi tam |
|
|
|
 |
jw1900
Mitsumaniak

Auto: Pajero V98
|
Wysłany: 07-05-2008, 08:49
|
|
|
Ja w swoim PIV (wagon) odkrylem przypadkiem gasnice ze cztery dni temu.. Po wyjeciu 3ciego rzedu siedzen w jakims zakamuflowanym schowku, jest mala, wszystko na niej po japonsku, i zdaje sie jest przykrecona jakas sruba.
Poza tym normalna gasnica absolutnie nigdzie nie wchodzi. Podobnie jak trojkat - do schowka na trojkat w drzwiach minimalnie sie oczywiscie nie miesci, no i jedno i drugie fruwa podczas jazdy.
A schowka w bagazniku gdzies po prawej stronie jak dotad nie przyuwazylem. Dzisiaj jeszcze raz sprawdze, moze "przypadkiem" faktycznie jest
pozdr, |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 07-05-2008, 11:30
|
|
|
jw1900 napisał/a: | moze "przypadkiem" faktycznie jest | nie nie ma
jw1900 napisał/a: | Po wyjeciu 3ciego rzedu siedzen w jakims zakamuflowanym schowku, jest mala, wszystko na niej po japonsku, i zdaje sie jest przykrecona jakas sruba. | to na pewno gasnica?? |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
jw1900
Mitsumaniak

Auto: Pajero V98
|
Wysłany: 07-05-2008, 12:21
|
|
|
[/quote] to na pewno gasnica??[/quote]
)) no teraz to juz glowy nie dam, ale na bombe to nie wygladalo, choc moze faktycznie jakis granat japonski (zawleczka byla..)
Sprawdze (no, moze bez wyciagania zawleczki) i dam znac.
pozdr,
[ Dodano: 07-05-2008, 13:34 ]
ale dalem... to jest podnosnik.. A tyle razy powtarzam "najpierw instrukcja od dechy do dechy".
Jedyne usprawiedliwienie to ten wyglad: czerwono-pomaranczowe to to, ma cos jak zawleczke i jak nic wyglada jak japonska gasnica samochodowa
pozdr, |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 07-05-2008, 13:38