Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
GAŚNICA W NOWYM PAJERO
Autor Wiadomość
matisend
[Usunięty]

Wysłany: 05-04-2008, 13:16   GAŚNICA W NOWYM PAJERO

WITAM. Mam pytanie czy w pajero IV istnieje coś takiego jak skrytka na gaśnice bo w instrucji o tym ani słowa , a moja gaśnica lata w bagżniku jak szalona we wszystkie strony :x

exc_racing
[Usunięty]

Wysłany: 06-04-2008, 19:26   

W moim Pajero 2003r. nie ma niczego takiego. A bagażniki w moim i najnowszym są podobne. Ja gaśnice wożę pod podłogą bagażnika (tam gdzie jest chowany 3 rząd siedzeń) razem z innymi rzeczami dlatego nie lata po całym "luku" bagażowym :lol:

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-04-2008, 10:00   

matisend, zobacz czy nie zmiesci Ci sie do ktoregos schowka w bagazniku. Ja mam w Sporcie schowana w bocznej sciance. Wchodzi ciasno i nie lata. Nie pamietam jak jest w IV ale faktycznie moze nie byc schowka w bocznych sciankach. Proponuje posluchac exc_racinga lub szukac miejsca/przymocowac pod/przy fotelu.

gootek
[Usunięty]

Wysłany: 07-04-2008, 16:31   Re: GAŚNICA W NOWYM PAJERO

matisend napisał/a:
WITAM. Mam pytanie czy w pajero IV istnieje coś takiego jak skrytka na gaśnice bo w instrucji o tym ani słowa
W instrukcji o tym nie pisza bo gaśnica nie wchodzi w specyfikację samochodu. Ja wożę gaśnicę w bocznym schowku bagażnika.

matisend napisał/a:
a moja gaśnica lata w bagżniku jak szalona we wszystkie strony :x
A widzisz! Kiedy schowasz gaśnicę do schowka, rozwiąże się problem hałasów w Twoim samochodzie podczas jazdy po nierównościach!
:wink:

matisend
[Usunięty]

Wysłany: 13-04-2008, 23:50   

No własnie wyciągnałem 3rząd siedzeń i tam była podłoga z jakimś idiotycznym sznurkiem na ścisk który choćbym nie wiem jakbym ścisnął to gaśnica i tak by uciekała. A gdzie w Pajero IV w bagażniku jest boczny schowek gootek?

gootek
[Usunięty]

Wysłany: 14-04-2008, 08:49   

Z boku, po prawej stronie.
Jest jeszcze jeden schowek - w tylnych drzwiach.

Ale mówię o wersji 3-drzwiowej, takiej jaką jeżdżę.

matisend
[Usunięty]

Wysłany: 14-04-2008, 22:43   

Zgadza się .Ale mi osobiście tam nie wchodzi gaśnica. Tam w sumie jest schowek na trójkąt i apteczkę(która też lubi sobie pohałasować :lol: ) Ale GAśNICA nie wchodzi tam :cry:

jw1900 
Mitsumaniak

Auto: Pajero V98
Wysłany: 07-05-2008, 08:49   

Ja w swoim PIV (wagon) odkrylem przypadkiem gasnice ze cztery dni temu.. Po wyjeciu 3ciego rzedu siedzen w jakims zakamuflowanym schowku, jest mala, wszystko na niej po japonsku, i zdaje sie jest przykrecona jakas sruba.

Poza tym normalna gasnica absolutnie nigdzie nie wchodzi. Podobnie jak trojkat - do schowka na trojkat w drzwiach minimalnie sie oczywiscie nie miesci, no i jedno i drugie fruwa podczas jazdy.

A schowka w bagazniku gdzies po prawej stronie jak dotad nie przyuwazylem. Dzisiaj jeszcze raz sprawdze, moze "przypadkiem" faktycznie jest ;)

pozdr,

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Wysłany: 07-05-2008, 11:30   

jw1900 napisał/a:
moze "przypadkiem" faktycznie jest
nie nie ma :(
jw1900 napisał/a:
Po wyjeciu 3ciego rzedu siedzen w jakims zakamuflowanym schowku, jest mala, wszystko na niej po japonsku, i zdaje sie jest przykrecona jakas sruba.
to na pewno gasnica??

jw1900 
Mitsumaniak

Auto: Pajero V98
Wysłany: 07-05-2008, 12:21   

[/quote] to na pewno gasnica??[/quote]

:) )) no teraz to juz glowy nie dam, ale na bombe to nie wygladalo, choc moze faktycznie jakis granat japonski (zawleczka byla..)

Sprawdze (no, moze bez wyciagania zawleczki) i dam znac.

pozdr,

[ Dodano: 07-05-2008, 13:34 ]
ale dalem... to jest podnosnik.. A tyle razy powtarzam "najpierw instrukcja od dechy do dechy".

Jedyne usprawiedliwienie to ten wyglad: czerwono-pomaranczowe to to, ma cos jak zawleczke i jak nic wyglada jak japonska gasnica samochodowa :)

pozdr,

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Wysłany: 07-05-2008, 13:38   

jw1900, no wlasnie :wink:
btw warto wiedziec gdzie jest bo czasami moze sie przydac :wink:
pozdrawiam

Odpowiedz do tematu