Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Kmer
16-10-2009, 00:54
[EAx 97-04] Bardzo Proszę o pomoc i opinie - Galant -
Autor Wiadomość
KoraX 
Mitsumaniak

Auto: EA5A 2.5 V6 & Colt 1.6 GLX
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-04-2008, 23:48   [EAx 97-04] Bardzo Proszę o pomoc i opinie - Galant -

Witam,

Jestem szczęśliwym posiadaczem mitsu colta ale powiększyła mi się rodzinka i stoję o krok od odwiecznego marzenia - posiadania Galanta (auto duże gdzie bez problemu - mam nadzieje - zmieszczę do bagaznika wozek i jeszcze torby) . Ze względów ekonomicznych szukam auta z silnikiem który można bez problemu zagazować.

Proszę o opinie na temat tego Gala:
http://otomoto.pl/index.p...how&id=C4876580

W sumie auto nie tanie, jak piszą z książką serwisową do 86tys. - ciekawe z którego roku ostatni wpis! Może ktoś jest z tamtych okolic - Praszka - (na wschód wrocka - już chyba opolskie) i już go ogładał?
------------------------------------------------------------------------------------------------------
A to już nie aktualne: znalazłem jedną ofertkę na necie w niemczech (Berlin) i proszę o wstepną ocenę tego auta (wiem że przez obrazek za wiele powiedzieć nie można) ale jakie macie odczucia? No i najważniejsze pytanie czy ten silnik daje się zagazować i na jakie realne spalanie gazu mógłbym liczyć?

Please HELP ME!!!!

link do strony:

http://suchen.mobile.de/f...pl&pageNumber=2
Ostatnio zmieniony przez KoraX 04-05-2008, 10:44, w całości zmieniany 2 razy  

macia 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 cvt 2010
Wysłany: 23-04-2008, 09:35   

Powiem Ci, że ogłoszenie naprawdę zachęcające: jeden właściciel, pełna dokumentacja serwisowa, ze zdjęć wydaje się naprawdę zadbany, cena też w porządku, więc pewnie warto mu się bliżej przyjrzeć. Jeśli natomiast myślisz, że zmieścisz do sedana wózek i wagon toreb, to możesz się trochę przeliczyć :lol: Bagażnik nie jest powalający, do czego przyczyniają się także głęboko wchodzące zawiasy klapy. Zastanów się, czy nie lepszym rozwiązaniem byłby dla Ciebie kombiaczek :wink:
ex outlander 2.0 Turbo '06
ex gti colt CA5A '94
ex gti galant E33A DOHC '91
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95
Dlaczego kobiety żyją dłużej? Bo nie mają żon.
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było.

cuuube
[Usunięty]

Wysłany: 23-04-2008, 10:28   

macia napisał/a:
Jeśli natomiast myślisz, że zmieścisz do sedana wózek i wagon toreb, to możesz się trochę przeliczyć Bagażnik nie jest powalający
bagaznik jako bagaznik jest spory z tego co gdzies na forum czytalem sedan ma wieksza pojemnosc niz kombi ze zlozona roleta :P (dopiero po jej rozlozeniu jestwiekszy w kombi) wada sedana to
macia napisał/a:
głęboko wchodzące zawiasy klapy
oraz bardzo male wejscie do bagaznika oraz przejscie do wnetrza budy(to juz totalna porazka) wozek wejdzie jesli to nie jakas ciezarowka wsrod wozkow ...testowalem na wozku siostrzenca ale nie ukrywam ze nie jest latwo :oops:

[ Dodano: 23-04-2008, 10:32 ]
jesli interesuje Cie furka z zachodu to moze cos pomoze ta STRONKA

swinks_UK 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Evo 8 FQ300
Kraj/Country: UK
Wysłany: 23-04-2008, 11:28   

Co do bagaznika - uwazam, ze jest maly w sedanie. Jak na wielkosc auta to nawet zbyt maly. Mialem porownanie z Roverem 400 w sedanie (klasa nizej niz Gal) i Volvo S40 (tez klasa nizej) i w obu tych autach bagaznik jest wiekszy i pakowniejszy.
Silnik 2.5V6 zagazujesz bez problemow.

ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
ex-Galant EC5A (VR4 Type-S) - moc 340 HP oraz moment 443 Nm
Historia moich Misiów
Lancer Evo 8 FQ300 - 408 HP oraz moment 510 Nm

KoraX 
Mitsumaniak

Wysłany: 23-04-2008, 18:04   

Dzięki za opinie! Ogólnie myślałem również o kombi ale sedan mnie po prostu zniewala :lol:
Poza tym wychodze z założenia że auto będe miał na co najmniej 2 lata a tego wózka wozić tak długo nie będe... no własnie a propo wózka - co jak co ale warunek jest jeden że musi mi do tego bagażnika wejść - niestety nie mam mozliwości sprawdzenia na Galancie sedanie wymiarów bagażnika (w okolicach wałbrzycha nie ma ani jednego sedana) więc bardzo gorąca prośba Czy ktoś mógłby mi pomóc i napisać:
--> jaka jest szerokość bagażnika - załadunkowa czyli po otwarciu od ścianki do ścianki w "cm"
--> jaka jest długość "dziury" tzn. od szyby tylnej do zderzaków w "cm"
--> jaka jest głębokość w środku (od podłogi do "sufitu") w "cm"
--> jaka jest długośc bagażnika "po podłodze"

W sumie wózek wchodzi bez problemu do VECTRY Sedan ojca, więc mam nadzieje że tutaj również nie będzie problemu :roll: :roll:
... Z GÓRY DZIĘKI ZA POMOC!!!!

... kurcze napaliłem się na tego galanta .... i ta skóra w środku ... :twisted: :twisted: :twisted:

czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Pomogła: 150 razy
Wysłany: 23-04-2008, 18:14   

Poj. bagażnika w sedanie to 470 litrów. W zasadzie to wózek powinien wejść? Ale zadałeś kekcję do odrobienia.
Renata
EA5W

Nightex
[Usunięty]

Wysłany: 24-04-2008, 11:03   

Mam Sedana .. Mam dziecko ... i mam dwa wózki .. dlaczego dwa ??
Po prostu nie bardzo się pierwszy chce zmieścić

Ten model (taki mój mały posiada) wejdzie po całkowitym złożeniu i wypięciu kółkek
Drugi jest mniejszy (ale mnie też wygodny dla dziecka) wchodzi bez problemu. Zmieścisz jeszcze mnóstwo zakupów ... a nie jak w pierwszym przypadku 2-3 duże torby z REAL'a.
A jeśli masz w bagażniku zmieniarkę, lub navi CARiN ... to naprawdę trza pomyśleć na Kombii :? Aczkolwiek jestem zadowolony z mojego Sedanika :mrgreen: :mrgreen:

KoraX 
Mitsumaniak

Wysłany: 24-04-2008, 21:42   

Dzięki Nightex,

hehe .. widze że z mojego postu robi sie debata na temat wózków :)
... Ja mam troche masywniejszy wózek (BABYACTIVE - BRAKER) a jego wymiary po złozeniu to 45x60x76cm, dlatego chciałem się dowiedziec czy w ogóle go zmieszcze przez otwór po otwarciu klapy!? Jak już pisałem do Vectry sedan wchodzi bez problemu więc mam nadzieje że i tutaj spokojnie się zmieści :roll: :roll: :roll:

... chciałbym powrócić do pierwszej i Najważniejszej częsci mojego pytania .. co sądzicie o tym rekinie o którego pytam? ? ? ? - to najważniejsze
... no i drugie pytanie czy różnica w spalaniu gazu V6 do 2.0 GLS jest znacząca ? ! !

Proszę o podpowiedzi jakiego silnika szukać (jak z awaryjnością V6 i 2.0) ?!?!?

swinks_UK 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Evo 8 FQ300
Kraj/Country: UK
Wysłany: 24-04-2008, 23:43   

Różnica w spalaniu gazu między 2.0 a 2.5V6 będzie zależeć tylko od ciężkości twojego depnięcia. Ogólnie V6 uważane jest za lepsza jednostkę pod każdym względem, a w spalaniu minimalnie gorsze. Instalka będzie cię więcej kosztować bo to 6 cylindrów, ale sekwencja sobie b. dobrze radzi z tym silnikiem.
A to auto z Niemiec, wygląda całkiem przyzwoicie. Cena zaskakująco niska, choć ze zdjęć nie znalazłem niczego co by się można przyczepić. Zatem musiałbyś tylko dobrze osłuchać silnik czy nie "przewalony" (coś bardzo czarny ten osad na rurze wydechu - ale to może takie moje uczulenie na tak niską cenę :doubt: ). Wg.fajne auto.

ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
ex-Galant EC5A (VR4 Type-S) - moc 340 HP oraz moment 443 Nm
Historia moich Misiów
Lancer Evo 8 FQ300 - 408 HP oraz moment 510 Nm

KoraX 
Mitsumaniak

Wysłany: 01-05-2008, 18:49   

Niestety auto odpada. Po tym jak zadałem mailowo kilka ptyań szczegółowych, właściciel odpisał mi że nie ma w tym żadnego interesu żeby na nie odpowiadać po czym napisał że auto jest sprzedane.... choć dalej mozna je ogladać w necie. Okazało się również że wlaścicielami są jacyś arabowie ... więc odpuściłem.

A co powiecie o tym egzemplarzu:
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C4876580

Może jest ktoś z tych okolic i nawet zna to auto?? Proszę o opinie !!!

... muszę w końcu coś kupić!

sampler 
Forumowicz

Auto: Citroen C5 X7 2.2 HDI
Wysłany: 02-05-2008, 09:53   

KrX napisał/a:
nie mam mozliwości sprawdzenia na Galancie sedanie wymiarów bagażnika (w okolicach wałbrzycha nie ma ani jednego sedana)

W sobote 10 bede swoim sedanem na rajdzie elmotu. Na pewno bede na Walimskich patelniach oraz pewnie gdzies na odcinku Dziecmiorowice-Olszyniec.

Z Walbrzycha nie masz juz tak daleko
GALANT AVANCE EA5A'03 2.5 V6 24V
Xsara 1.4i

SĄ:
CITROEN C5 X7 2.2 HDI
Peugeot 308 2.0 HDI

KoraX 
Mitsumaniak

Wysłany: 02-05-2008, 21:37   

Wielkie Dzieki za możliwość Sampler, aczkolwiek nie dam rady w tym czasie. kurcze, dałbyś radę zmierzyć - zwykłą metrówką jakąś - jaka jest szerokość i długość "dziury bagażnika" (po otwarciu) ? i jeszcze głębokość - rozwiązałoby to mój problem :cry: :cry:

a co powiecie o tym:
http://www.autoscout24.pl...id=bxnviewbcgmu

Koleś napisał w mailu ze ma kompletną dokumentację przebiegu i regularne przeglady w książce serwisowej. Nie było bite i dają 1 rok gwarancji na auto.
Ile mógłbym mu zaproponować tak aby go nie zniechecić ... 4tys. euro to już za nisko, czay warto spróbowac zapytac się czy zejdzie do tej ceny???

Z góry dzięki za odpowiedzi!
... aha ... a gdzie na dolnym śląsku najlepiej zakładać gaz? ... gdzieś we Wrocku?

sampler 
Forumowicz

Auto: Citroen C5 X7 2.2 HDI
Wysłany: 02-05-2008, 22:01   

Mowisz i masz:

Wlaz tylny wymiar gorny 900 mm, dolny 58;
Przejscie po zlozeniu foteli: gora 580 dol 800

wysokosc od podlogi do gornej krawedzi 470 mm.
GALANT AVANCE EA5A'03 2.5 V6 24V
Xsara 1.4i

SĄ:
CITROEN C5 X7 2.2 HDI
Peugeot 308 2.0 HDI

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi