|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Amortyzator klapy. |
Autor |
Wiadomość |
Mr_Mar [Usunięty]
|
Wysłany: 28-05-2008, 09:32 Amortyzator klapy.
|
|
|
Witam !
Czy orientuje się ktoś jakie wymiary/nacisk mają amortyzatory tylnej klapy w moim misiu ? Nikt nie robi zamienników i muszę coś dosztukować. Zaznaczam - buda '92. O tym, że padły stare dowiedziałem się poprzez strzał w potylicę
Ps. wiem wiem - strona Krzyżaka . Ale czy te sprężynki z gala mają takie same dane ? |
|
|
|
 |
adams12 [Usunięty]
|
Wysłany: 28-05-2008, 14:15
|
|
|
nagengas regeneruje z tego co pamietam - pogoogluj |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24337 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 28-05-2008, 14:39
|
|
|
ja kupilem za mocne - 450 Nm (firmowo 300) i klapa sama leci w gore (trzeba pamietac, szczegolnie latem)
a nagengast raczej ich nie zrobi bo to gazowki - zreszta po tym jak ojcu Josiego przyspawali tarcze do piasty, to balbym sie tam jezdzic... |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21954 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 28-05-2008, 16:32
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | szczegolnie latem | Z ciekawości: dlaczego? |
|
|
|
 |
Mr_Mar [Usunięty]
|
Wysłany: 28-05-2008, 17:14
|
|
|
Krzyżak niech sobie leci, lepsze to niż obrywać co chwile po deklu. Poza tym wydaje mi się, że na wybojach klapa "lata" delikatnie i boję się, żeby większych szkód nie narobić. Jak myślisz - wymiar ten co podałeś na swojej stronce wpasuje się do lancelota ? Może inaczej... Jak zmierzyć skok czy długość tych co mam ? od mocowania czy jak ?
Btw. regeneracja raczej odpada - po przygodach z "regeneracjami" warsztatów wolę dosztukować jakieś zamienniki... |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 28-05-2008, 22:36
|
|
|
Hugo napisał/a: | Krzyzak napisał/a: | szczegolnie latem | Z ciekawości: dlaczego? |
Są gazowe, a większość gazów pod wpływem wysokiej temperatury zwiększa swoją objętość, stąd większe siły do pokonania . |
_________________ Mitsumaniaku !!! Tutaj Download (u góry strony). |
|
|
|
 |
Mr_Mar [Usunięty]
|
Wysłany: 31-05-2008, 17:26
|
|
|
No panowie pomóżcie koledze. Orientuje się ktoś jak to zmierzyć ? |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24337 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 31-05-2008, 23:49
|
|
|
lepiej nie mierz tylko wymontuj i idz do sklepu dopasowac - z reguly pasuja od jakiegos audi albo innego niemieckiego auta
a podawalem sile w Nm a nie wymiar czy skok w mm
co do lata - Marcin juz wyjasnil - fizyka 6 klasa szoly podstawowej, przemiany gazowe |
|
|
|
 |
|
|