Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Hasła do poczty
Autor Wiadomość
josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-02-2008, 21:37   Hasła do poczty

Mam taki jak się okazało dość duży problem
Chcę sobie zrobić format dysku i na nowo postawić system.
Do moich 2 kont e-mail używam Outlook'a. Hasła mam w nim wpisane od jakiś 2 lat.
Haseł oczywiście nie pamiętam, próbowałem już kilka razy, nie wiem czy po 3 próbach o2 i onet dalsze ignorują nawet jak poprawne.
Z podpowiedzi też nie skorzystam - jak zakładałem konta X lat temu to nie wiedziałem na czym to polega i z tego co się orientuję to postrzelałem w tamtym polu z klawiatury.
No i w końcu pytanie:
Można wyciągnąć hasło z Outlook'a?
Jak ktoś nie chce się chwalić moze być na priv
Z góry dzięki
Pozdro

EDIT:
Ufff... Kilka prób i kombinacji i się udało odgadnąć oba:) Także nieaktualne

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 13-02-2008, 00:18   

Skoro nieaktualne to super ;)
A żeby innym pomoc, jesli haslo jest ukryte pod gwiazdkami znaczy ***** to, gdzies mam program do odkrycia hasła.... jak by komus bylo potrzebne;]

Cezar 
Mitsumaniak
Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
Wysłany: 13-02-2008, 01:36   

Juiceman napisał/a:
haslo jest ukryte pod gwiazdkami znaczy ***** to, gdzies mam program do odkrycia hasła

ja jak trzeba to uzywam - RevelationV2 :wink:
Daewoo Matiz '00 22.07.2013 - 11.11.2016
Ford Focus '99 13.10.2015 - 05.06.2019
Ford Mondeo Panther Black Titanium X 17.05.2019 - ...
Polski Fiat 125p '80 1.5 12.1980 - ...

______________EA5A & EA2A

szczeslaw 
moderator
Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
Wysłany: 13-02-2008, 02:28   

Panowie, a po co sobie utrudniać życie? ;)
Zarówno w MS Outlook jak i Outlook Express istnieje możliwość wyeksportowania ustawień kont e-mail wraz z hasłem - działa idealnie.
W Outlooku klikamy menu plik i import/eksport, a w outlook express menu narzędzia/konta/eksportuj (chociaż nie mam pewności - nie mam OE przed oczami).

A Revelation bywa przydatne, ale nie zawsze działa ;)
Nie da się nim np. wyciągnąć klucza do sieci bezprzewodowej - trzeba użyć innego softu do tego.

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Wysłany: 13-02-2008, 09:20   

szczeslaw napisał/a:
Zarówno w MS Outlook jak i Outlook Express istnieje możliwość wyeksportowania ustawień kont e-mail wraz z hasłem - działa idealnie.

NO niestety ...w Microsoft Outlooku nie ma takiej opcji :P możesz wyeksportować całą pocztę, kontakty, zadania, reguły ... i generalnie wszystko poza właśnie ustawieniem kont mailowych :wink:

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 13-02-2008, 11:08   

Ale można z tego, co pamiętam, skopiować cały folder z ustawieniami i pocztą. Siedzi gdzieś na C:/Documents and Settings/...

szczeslaw 
moderator
Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
Wysłany: 13-02-2008, 14:29   

akbi, ooops - masz rację - my bad ;)
Ale jeżeli dobrze pamiętam, to rzeczywiście Outlook przechowuje ustawienia konta w pliku PST, tak jak mówi gregorbu.

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Wysłany: 13-02-2008, 15:25   

szczeslaw napisał/a:
jeżeli dobrze pamiętam, to rzeczywiście Outlook przechowuje ustawienia konta w pliku PST, tak jak mówi gregorbu.

wg mnie na 100% nie przechowuje ustawień kont plik *.pst ... plik danych
Ja mam dwa pliki *pst ... dla skrzynki firmowej i osobno dla prywatnej ...w każdym z tych plików, mogę mieć osobne kontakty, osobne zadania, kalendarz, notatki i oczywiście osobną pocztę przychodzącą, wychodzącą (i w nich zawarte foldery). Po skasowaniu (przeniesieniu) tych plików, ustawienia kont pozostają.
Ustawienia kont mailowych są poza tymi plikami ... niestety gdzie są dokładnie to też nie wiem :lol: :P

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 13-02-2008, 16:49   

eksport ustawień kont w Microsoft Outlook 2003

start uruchom: regedit

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Windows Messaging Subsystem\Profiles\Outlook

prawym klawiszem na gałęzi i eksport

albo przez windows explorer
C:\Documents and Settings\uzytkownik\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Identities\{ble ble ble}\Microsoft\Outlook Express
C:\Documents and Settings\uzytkowik\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\Outlook

Ponoć fajny programik
http://www.backsettings.c...ngs-backup.html

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 13-02-2008, 20:44   

Ja kopiowałem cały folder Outlooka z Document and Settings. Przed reinstalacją systemu kopiowałem cały folder na CD czy inny dysk. Po zainstalowaniu na nowo systemu i Outlooka po prostu zamieniałem świeżo utworzony folder w Document and Settings na ten z-backup-powany. Nowe słowo. 8)

arekp 
Mitsumaniak

Auto: inny
Wysłany: 13-02-2008, 22:35   

Utrudniacie sobie zycie ;-)

Po pierwsze Outlook pozwala eksportowac ustawienia kont pocztowych, ale z tego co pamietam BEZ HASEL. Eksportu dokonuje sie w oknie ustawien kont pocztowych.

Jesli chodzi o kopie danych, to nalezy w ktorejs zakladce ustawien Outlooka poszukac informacji o folderze przechowywania danych - jest tam opcja zmiany katalogu. Wystarczy odszukac wlasciwy katalog i skopiowac jego zawartosc z wewnatrz - bez tej zahashowanej nazwy katalogu. Po reinstalce polecam na drugiej partycji zalozyc sobie katalog o nazwie np. dane a w nim katalog poczta. Wgrac do niego skopiowane foldery, a w ustawieniach Outlooka po prostu wskazac ten katalog jako folder przechowywania poczty.

To bardzo przydatne przy padach windowsa, kiedy mozna bez zastanowienia zrobic format dysku C i nie martwic sie poczta na dysku D.

Z haslami w Outlooku nie wiem jak sobie poradzic, mozna probowac grzebac w rejestrze ale nalezy pamietac, ze po kazdym tworzeniu profilu zmienia sie ten zahashowany klucz wiec podczas importu nie mozna sobie tak po prostu tego wrzucic bo musi miec to swoje okreslone miejsce.

Ogolnie polecam uzywac Thunderbirda. Uzywam od kilku lat i jestem bardzo zadowolony. W tym przypadku rowniez polecam trzymac dane w innym katalogu. Z Thunderbirdem jest o tyle fajnie, ze trzyma on w katalogu profilu informacje o wszystkim (poczta, newsy, ksiazka adresowa, pluginy, etc.). Wystarczy uruchomic Thunderbirda z linii polecen z opcja -p a otworzy nam sie manager profili, tam mozemy utworzyc profil i wskazac folder przechowywania.

Jesli juz jestesmy przy bezpicznym przechowywaniu danych w innym miejcu niz domyslne, to ja w d:\dane mam tez profil FireFoxa (rowniez odpalamy go z linii polecen z przelacznikiem -p aby dostac sie do ustawien profilu). Po reinstalce kompa wystarczy nowozainstalowanemu programowi wskazac katalog z profilem i odpala sie wszystko: pluginy, bookmarki, skorki.

Jakie sa tego jeszcze dodatkowe zalety? Podczas robienia backupu, wszystkie wrazliwe dane mamy w jednym miejscu. Ja trzymam tam dodatkowo klucze licencyjne, wszystkie pisma (zamiast w Moje dokumenty), skany dokumentow firmy, kopie programu fakturujacego. Co jakis czas wrzucam plytke DVD i po prostu kopiuje zawartosc katalogu d:\dane na plytke :-)

Polecam.

[ Dodano: 14-02-2008, 16:09 ]
Uzupelniajac:

- w tzw. pelnym Outlooku nie ma opcji eksportu ustawien kont pocztowych, dziekuje AKBI za zwrocenie na to uwagi

- w Outlook Express jest taka opcja, pozwala eksportowac ustawienia kont pocztowych ale z tego co pamietam nie sa zapisywane hasla

- odszukanie/zmiana katalogu w ktorym przechowywana jest poczta w Outlook Express jest moziwa poprzez menu Narzedzia/Opcje a tam zakladka Konserwacja i przycisk Folder magazynu

g_m
[Usunięty]

Wysłany: 14-05-2008, 12:23   

mam maly ale bardzo skuteczny program do wyciagania hasel z outlooka i innych programow gdzie hasslo jest wklepane na stale i widoczne w postaci gwiazdek, kropek lub czegos tam jeszcze innego, czesto go uzywam w pracy podczas przenoszenia skrzynek;

chetni - niech wysla wiadomosc wiadomosc, wrzuce na maila

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 14-05-2008, 19:27   

Poproszę

hubeeert (at) wp.pl

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Odpowiedz do tematu