Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Potrzebny blacharz
Autor Wiadomość
Grid 
Forumowicz

Auto: Galant V6, Legnum VR-4, MSS1.3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-10-2008, 17:09   Potrzebny blacharz

Witam,

Niestety funkcja wyszukiwania nie wyszukiwuje, więc muszę stworzyć nowy wątek. Potrzebuję sprawdzonego blacharza żeby podratować jedno rdzewiejące nadkole przed zimą. Byłem w Auto-Marku na Plantowej, ale za zrobienie 1 reparaturki powiedzieli mi 1000PLN. To chyba sporo?

Nie wiem nawet czy potrzeba pół błotnika wymieniać, bo gnicie wydaje się być dość płytkie.

Z góry dziękuję za porady,
Grid

Forest
[Usunięty]

Wysłany: 06-10-2008, 18:25   

Kolego, bardzo dużo ci powiedzieli. Ja biorę za takie coś 300zł/szt. Na moich materiałach, częściach itp. itd.

Generalnie to trzeba by obejrzeć, czy trzeba wymieniać reperaturę. Bo jeżeli nie to ze 100zł się oszczędzi. Daleko masz do Pabianic?

Bo ja urzęduję w końcu Pabianic. Przy wylocie na Sieradz.
Jutro (wtorek) będę na warsztacie od 8:00 do jakiejś 18:00 więc jak coś to zapraszam.

Nie wiem czy można (w razie gdyby nie to proszę o usunięcie) podać numer telefonu, ale podam: 691-60-60-77

Pozdrawiam.

Sz@kal 
Forumowicz
Młody Mitsumaniak ;)

Auto: Mitsubishi Eclipse 1G GS
Wysłany: 06-10-2008, 23:12   

Forest_Taft, a naprawiłbyś część zderzaka z laminatu (dokładka spasowana z ori zdesiem który jest z absu) i pomalował to? Bo byłem ostatnio u jednego i też mi powiedizał 300zł ,wydaje mi się sporo ale widze że chyba nawet 50zł taniej nie znajde ;) Jak będziesz chciał to wstawie fote żeby pokazać uszkodzenia

Forest
[Usunięty]

Wysłany: 07-10-2008, 09:12   

Sz@kal, Jasne że to zrobię. Widziałeś Golfa III Kombi z dokładkami? Straszna rzadkość. Ale jednego wypuściłem ze swojego warsztatu (prowadzę go z bratem). I tak jak mówisz..... Dokładka włókna, zderzak ABS (i do tego chropowaty, nie malowany) i to wszystko w lakier.

300zł to jest chyba jakaś norma bo tu chodzi o koszt robocizny za 1 Element, choć słyszałem (nie jestem tego pewien) że w łodzi biorą 600 od elementu..

Jasne że zrobię, a jak chcesz zobaczyć jak robimy i co robimy to mogę poszukać gdzieś zdjęć. W swojej karierze mieliśmy 2 roboty zycia: Ford Mustang 5.0 GT '91 i Toyota Celica 2007r. A w kolejce czeka Mercedes S500 '06. Zdjęcia mustanga i toyoty, oraz kilku innych aut gdzieś mam.

Podjedź z tym zderzakiem to się zobaczy. Bo jak nie trzeba robić całego elementu to pewnie będzie taniej. Ja sam nie decyduję o kosztach. Pokażę foty jak zapodasz bratu, ale lepiej w Realu.
Pozdrawiam.

stary alfer 
Mitsumaniak
Szkiełko i oko.

Auto: Już inne
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-10-2008, 09:20   

Grid napisał/a:
ale za zrobienie 1 reparaturki powiedzieli mi 1000PLN. To chyba sporo?

W Szczecinie jest to koszt rzędu 500 zł za stronę.

Grid, już masz fachowca :)

Ogarniam prawy ALT

Forest
[Usunięty]

Wysłany: 08-10-2008, 10:04   

Dalej proszę do specjalnie założonego tematu:

BLACHARZ W PABIANICACH

Odpowiedz do tematu