[Cari 1.9DI-D] juz jest ! :) |
Autor |
Wiadomość |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 21-07-2007, 15:07 [Cari 1.9DI-D] juz jest ! :)
|
|
|
wkoncu po dosc dlugim okresie do rodzinki dopisujemy srebrna Cari DID
galancik kolo carismy
znow rodzinka
no i pierwsze mycie Cari
.jpg) |
|
|
|
 |
harpagan
Mitsumaniak Jaśnie Wielmożny Pan

Auto: Colt CC5A 4x4
Pomógł: 42 razy Dołączył: 30 Wrz 2005 Posty: 2470 Skąd: wawrzyszewowo
|
Wysłany: 21-07-2007, 15:12
|
|
|
No w koncu
Dlugo kazaliscie czekac hehe
GRATULUJE ! |
_________________ Frankenstein CC5A 4x4
 |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 21-07-2007, 15:23
|
|
|
teraz trzeba Gratulacje !! |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
turek61
Mitsumaniak Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Pomógł: 22 razy Dołączył: 09 Lis 2006 Posty: 1694 Skąd: Szczecin/Police
|
Wysłany: 21-07-2007, 16:45
|
|
|
Gratuluje Rafi
A tak przy okazji...Pamiętam jak wstawiłem zdjęcia swojej Cari to mówiłeś, że szkoda, że nie ma listew w kolorze nadwozia no i przyznałem Ci rację.Ale dlaczego twoja po licie nie ma lusterek w kolorze nadwozia ?
EDIT:
P.S.
Ten tylny dywan mnie zainteresował.Jak kupowałem to nigdzie takiego nie znalazłem.To jest dobre, że zabezpiecza całą tylną podłogę.Jak sie zużyje to nie wyrzucaj bo trzeba go będzie dać na wzór do "Poligumu" w Pilichowie. |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Pomógł: 21 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 2784 Skąd: jestem z miasta
|
Wysłany: 21-07-2007, 17:09
|
|
|
A ja mam drobne pytanie ... na zdjeciu z powiekszeniem napisu 'carisma' widac pod swiatlami cos dziwnego ... to brud czy cos zaczyna 'wylazic'? |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
Pieniek
Mitsumaniak
Auto: Carisma DiD HP 2001
Pomógł: 24 razy Dołączył: 16 Sty 2007 Posty: 284 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 21-07-2007, 21:56
|
|
|
Gratulacje. Cari świetnie się prezentuje a do tego na pewno będziesz zadowolony z dynamiki i spalania.
Pozdrawiam. |
_________________ Pieniek |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

|
Wysłany: 21-07-2007, 23:39
|
|
|
turek61 napisał/a: | Ale dlaczego twoja po licie nie ma lusterek w kolorze nadwozia ? |
nie ma , ale bedzie miec
arekp napisał/a: | na zdjeciu z powiekszeniem napisu 'carisma' widac pod swiatlami cos dziwnego ... to brud czy cos zaczyna 'wylazic'? |
to brud, bo cari nie dlugo nie byla myta, no i zdjecie wykonane zanim cari trafila na mycie .
co do dynamiki i samego auta to moge powiedziec ze sie zakochalem reszte moze napisze jak ochlone |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

|
Wysłany: 22-07-2007, 09:25
|
|
|
Rafal_Szczecin napisał/a: | co do dynamiki i samego auta to moge powiedziec ze sie zakochalem reszte moze napisze jak ochlone |
Hmm ... tak sobie wlasnie usiadomilem, ze nigdy Was Cari nie przewiozlem A dynamika auta jest bardzo zadawalajaca - gorzej z hamulcami, ale mozna sie przyzwyczaic i reagowac duzo wczesniej. |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
Pieniek
Mitsumaniak
Auto: Carisma DiD HP 2001
Pomógł: 24 razy Dołączył: 16 Sty 2007 Posty: 284 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 22-07-2007, 09:48
|
|
|
Z hamulcami w DID-ach nie jest tak źle, sa na pewno większe bo jak kiedyś chciałem kupić na zimę stalówki 14" to okazało się, że się nie mieszczą i trą o zacisk. Sam jeźdżę dość dynamicznie ale hebel nigdy mnie jeszcze nie zawiódł. |
_________________ Pieniek |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

|
Wysłany: 22-07-2007, 10:20
|
|
|
arekp napisał/a: | Hmm ... tak sobie wlasnie usiadomilem, ze nigdy Was Cari nie przewiozlem |
jak to nie ,a wycieczka do poznania
ja wiem tylko tyle, ze wracajac z koszalina ( prowadzilismy na zmiane, bylo nas 3 )
ja jadac czasami w porywach 150 ojciec powiedzial ze jade jak szaleniec , i ze nie moze nas dogonic, natomiast gdy on zasiadl za sterami lecial troszke wiecej niz ja, i wtedy ja go nie moglem dogonic, a wszystko dlatego, ze cari jest wg mnie bardzo dobrze wyciszona, i poprostu nie odczuwa sie predkosci . co do hebli to moge powiedziec, ze sa lepsze niz w galu, mimo to , ze galant tez ma z tylu zaciski z tarczami tak samo jak Carisma (no ale wkoncu 10 lat roznicy, to co tu duzo chciec ) . co jeszcze zauwazylem to chyba bolaczka wszystkich Carism - chodzi mi o przycisk do otwierania przedniego okna kierowcy , czyli wypadl ze swojego miejsca,i zeby otworzyc okno wystarczy go przytrzymac i wcisnac na dol, ale z tego co mi wiadomo to wystarczy wymienic tylko przycisk .
nie wiem jak jest z prawdomownoscia komputera, ale podczas jazdy wskazywal nam ze srednie zuzycie paliwa to 10 litrow , no i z tego co zauwazylem to sa dwa kasujace sie liczniki trasy, A oraz B, tylko jeszcze nie wiem jak sie przechodzi do A bo B swieci sie na stale no i mam jeszcze jeden problem tzn nie wiem czy to problem,ale chodzi o swiatelko otwartych drzwi (o to na pod sufitce ) gdy otwiera sie przednie drzwi , nie wazne czy kierowcy czy pasazera swiatelko nie dziala, natomiast gdy otworzymy pasazera to swieci nie wiem czy to ma tak byc czy tez nie ale troszke dziwne, aha, i jak cos to szukam antenki od radia , bo ktos wykrecil |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

|
Wysłany: 22-07-2007, 10:37
|
|
|
Rafal_Szczecin napisał/a: | arekp napisał/a: | Hmm ... tak sobie wlasnie usiadomilem, ze nigdy Was Cari nie przewiozlem |
jak to nie ,a wycieczka do poznania |
Przypomnialem sobie o tym kilka minut temu Ale to byla spokojna jazda wtedy - i to na kijowych zimowych laczkach.
Rafal_Szczecin napisał/a: | a wszystko dlatego, ze cari jest wg mnie bardzo dobrze wyciszona |
Moja byla dobrze wyciszona przez pierwsze pol roku na zachodniopomorskich drogach. Teraz wszystkie plastiki trzeszcza.
Na szczescie cos sie zmienia ... od Kolbaskowa zrobili sliiiiiiiiczna droge szybkiego ruchu. Do tego trasa Szczecin-Miedzyzdroje, ktora pokonuje bardzo czesto w sezonach wiosenno-letnich juz prawie cala jest swietnej jakosci.
Rafal_Szczecin napisał/a: | co jeszcze zauwazylem to chyba bolaczka wszystkich Carism - chodzi mi o przycisk do otwierania przedniego okna kierowcy , czyli wypadl ze swojego miejsca,i zeby otworzyc okno wystarczy go przytrzymac i wcisnac na dol, ale z tego co mi wiadomo to wystarczy wymienic tylko przycisk . |
True. Tylko jest problem, bo zeby kupic ten z 'bialym paskiem' trzeba kupic caly panel - a w nich najczesciej uszkodzony jest wlasnie ten konkretny. Ja najpierw szukalem, szukalem ... az sie przyzwyczailem do uszkodzonego i uzywam go bez wymiany Wiec zrobcie to zanim sie przyzwyczaicie
Rafal_Szczecin napisał/a: | chodzi o swiatelko otwartych drzwi (o to na pod sufitce ) gdy otwiera sie przednie drzwi , nie wazne czy kierowcy czy pasazera swiatelko nie dziala, natomiast gdy otworzymy pasazera to swieci |
Zapala sie niezaleznie od tego ktore drzwi otworzysz, wiec pewnie masz do sprawdzenia czujniki. |
|
|
|
 |
szalan [Usunięty]
|
Wysłany: 22-07-2007, 12:06 [Cari 1.9DI-D] juz jest ! :)
|
|
|
Witam
Gratuluję zakupu. Prezentuje się pierwsza klasa. Niech się sprawuje bezbłędnie jak najdłużej.
Cytat: | no i z tego co zauwazylem to sa dwa kasujace sie liczniki trasy, A oraz B, tylko jeszcze nie wiem jak sie przechodzi do A bo B swieci sie na stale |
Przełączanie pomiędzy licznikami odbywa się poprzez naciśnięcie przycisku (bolca) na liczniku, natomiast żeby skasować przebieg na jednym z liczników trzeba przycisnąć ten przycisk na jakieś 5-6 sekund.
Pozdrawiam[/list] |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

|
Wysłany: 22-07-2007, 12:09
|
|
|
dziekuje, napewno dzis sprawdze |
|
|
|
 |
turek61
Mitsumaniak Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Pomógł: 22 razy Dołączył: 09 Lis 2006 Posty: 1694 Skąd: Szczecin/Police
|
Wysłany: 22-07-2007, 12:16
|
|
|
arekp napisał/a: | gorzej z hamulcami, ale mozna sie przyzwyczaic i reagowac duzo wczesniej. |
Ja naprawdę na swoje nie mogę narzekać.Nie wiem czy to wada Carism przed liftingiem ale
u siebie jak depnę porządnie to z pasów wyrywa i samochód prawie staje dęba gdyby nie ABS.
Rafal_Szczecin napisał/a: | a wszystko dlatego, ze cari jest wg mnie bardzo dobrze wyciszona, i poprostu nie odczuwa sie predkosci |
No i z tym mam problem, o którym pisałem już w jakimś poście na forum.Nie mogę znaleźć przyczyny szumu-buczenia(nie wiem jak to nazwać) przy prędkości powyżej 120km/h Nie jest to wina opon bo już na zimówkach to było i na nie zwalałem winę ale po zmianie na letnie to samo.Nawet letnie przekładałem i nic.Na łozysko to raczej tez nie wygląda bo byłoby je słychać przy mniejszej prędkości.Po prostu nie wiem gdzie szukać przyczyny.
arekp napisał/a: | True. Tylko jest problem, bo zeby kupic ten z 'bialym paskiem' trzeba kupic caly panel - a w nich najczesciej uszkodzony jest wlasnie ten konkretny. Ja najpierw szukalem, szukalem ... az sie przyzwyczailem do uszkodzonego i uzywam go bez wymiany Wiec zrobcie to zanim sie przyzwyczaicie
|
Nie prawda.Źle szukałeś Arek albo nie zbyt dokladnie czytasz forum.Ja u siebie wymieniłem.Rafi zadzwoń do Tomasza z naszego forum nr tel. 505417027 jeżeli będzie miał to Ci przyśle a jeżeli nie to troche poczekasz a on zdobędzie "za mniej niż
tanio"Nawet napisałem kiedys temat o przekładaniu tych dymksów ze zdjęciami.
Rafal_Szczecin napisał/a: | chodzi o swiatelko otwartych drzwi (o to na pod sufitce ) gdy otwiera sie przednie drzwi , nie wazne czy kierowcy czy pasazera swiatelko nie dziala, |
Odkręć czujniki przy przednich drzwiach rozbierz je i delikatnie wyjmij ze środka blaszki odpowiedzialne za styki.obróć je o 180 stopni i będziesz sie cieszyć działającym światłem.Miałem to samo w drzwiach pasażera.W ASO przy przeglądzie chcieli mi wymienić czujnik(gdybyś musiał to śpiewali niewiele bo 20 zł.) ale na forum shapire o tym pisał wiec sam sobie naprawiłem.
Cytat: | i jak cos to szukam antenki od radia , bo ktos wykrecil |
Mi po tygodniu od zakupu na parkingu przed domem wykrecili Kupiłem w sklepie zwykły maszt za 10 zł. i jest dobry odbiór choc wygląd troche nie teges bo gruba jest pała. |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 22-07-2007, 12:25
|
|
|
nowy model ma wieksze tarcze!! |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
|